Peťula96 komentáře u knih
Na druhý díl téhle middle grade série jsem se po dočtení jedničky hrozně těšila, ale přesto jsem se nemohla ze začátku vůbec začíst. Povedlo se mi to až po pár kapitolách a pak už jsem se od příběhu nemohla vůbec odtrhnout.
V tomto díle můžeme daleko více pochopit magii, kterou zde postavy ovládají, a to zejména díky tomu, že sledujeme Valkýru, jak se ji učí ovládat. Také zde více poznáme jednotlivé postavy a jejich charaktery, ale hlavně upíry, jejichž pojetí se mi hodně líbí. Setkáváme se zde s novými postavami, a hlavně novými a daleko silnějšími záporáky, kteří mě oslovili více než ten, který byl v předchozím díle. Máme tu daleko více soubojů, včetně jednoho velkého ke konci knihy, který byl pojat velmi zajímavě a rozhodně byl nyní daleko více propracovaný.
Když pominu pomalejší start, tak mě celkově děj tohoto dílu bavil o něco více. Konec je otevřenější a já už se nemůžu dočkat až zjistím, jak to celé bude pokračovat.
Za poskytnutí #recenznivytisk děkuji @booklabcz
Tato kniha je plná magie, nadpřirozena, biblických prvků a životních mouder, která by neměla žádnému čtenáři fantasy žánru uniknout. Ačkoliv se jedná o autorčinu prvotinu, tak to není vůbec znát. Začíst se do příběhu mi nedělalo vůbec žádné potíže a hlavní zápletka je naprosto skvěle vymyšlená.
Postava Smrti, v tomto podání, mě opravdu bavila, neboť dokázala být moudrá, děsivá, spravedlivá, ale také upovídaná, plná barev a ztřeštěnosti. Vůbec nebyla taková, jaká bych si myslela, že bude, a velmi mě její osobnost překvapila. Také mě bavil její kontrast se Samem, který byl samotářský, tichý a často mrzutý. Sam byl ale na druhou stranu také velmi zvídavý a nebál se říct svůj názor nahlas.
Svět, ve kterém se jejich příběh odehrává, byl vystaven opravdu dokonale. Najdeme tu mnoho prvků, a to jak těch magických, ale také biblických. Ačkoliv nejsem věřící, tak mě biblické motivy v příbězích vždy velmi baví a tady tomu nebylo jinak. Také je tu ale detektivní zápletka, která z počátku nebyla nijak zajímavá, ale jak nám postupoval příběh, tak se stávala stále více a více zajímavější.
Kniha ve mně probouzela mnoho emocí. Dokázala jsem se u ní jak zasmát, tak si i pobrečet. Také mě často nutila k zamyšlení, hlavně díky myšlenkám, které pronášela Smrt. Dovolím si říct, že díky téhle knize se na otázky smrti a života začnete dívat úplně jinýma očima.
Jako třešnička na dortu jsou nádherné ilustrace, které nás provázejí celou knihou a má je na svědomí samotná autorka, která je dle mého názoru neskutečně talentovaná a už se těším, co dalšího si pro nás připraví.
Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy k recenzi.
Další middle grade věc, která se mi letos dostala do rukou. Najdeme tu opět detektivní zápletku, ale také skrytý svět plný magie a zloby.
Kniha je napsána velmi čtivým stylem, takže mi nedělalo vůbec problém se do ní začíst. Kapitoly byly krátké, což příběhu přidávalo na čtivosti, ale byla díky tomu i napínavější.
Jak už jsem zmiňovala, tak se tu objeví i magie, které v tomto díle nebylo až tak moc, doufám, že v dalších dílech se bude objevovat více. Co se mi na ní ale líbilo, bylo to, že to byla magie živlů, kterou mám velmi ráda.
Na knize mě ale překvapilo, že ačkoliv se jedná o middle grade příběh, a je tedy určen mladším čtenářům, tak se autor nebál do děje zasadit tolik násilí a vražd.
Osobně se mi ale kniha líbila a trefila se mi do aktuální nálady, kterou jsem v době, kdy jsem ji četla, měla. Ráda se tedy pustím do dalších dílů, kterých by podle Goodreads mělo být požehnaně.
Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji @booklabcz
Tato kniha nám poskytne velice krásný příběh nejen o hledání sebe sama. Sledujeme tu příběh dívky, jejíž největší starostí by měl být blížící se maturitní ples, ale místo toho bojuje s tím, kdo vlastně je a jak to říct svému okolí. To, že se jí začaly líbit holky, je pro ní těžké si připustit a má pocit, že tím všechny okolo zklame, neboť o ní mají úplně jasné představy, které jsou s tím neslučitelné. Kromě jejího příběhu zde sledujeme i příběhy jejích přátel, které jsou zde hezky vykreslené a nemálo zajímavé. Také je tu velkým tématem smíšené manželství (co se týká národností) a vztah rodiny a okolí k němu. Najdeme tu vesměs sympatické postavy, které čtenáři přirostou k srdci, ale hlavně realisticky vykreslený příběh. Často u knih tohoto žánru mívám problém s tím, že mi příběh přijde z velké části nereálný, tady tomu tak ale nebylo, a to mu přidalo na dokonalosti. Jak už to teď u booklabu bývá, tak i tato kniha dostala neskutečně krásnou ořízku, která je plná Oféliiných milovaných růží, což knize dodává ještě více na dokonalosti.
Za #recenznivytisk děkuji @booklabcz
Říká se, že každý si zaslouží druhou šanci a přesně o tom je tato kniha. Děj se střídavě odehrává v současnosti a střídavě v minulosti, kdy sledujeme zrod a vývoj přátelství mezi Ellis a Eastonem. Vyprávěn je z pohledu Ellis, která v sobě nosí velkou křivdu, se kterou se snaží vyrovnat. Hlavní hrdinka mi nebyla zrovna dvakrát sympatická, neboť mi po čase začalo trošku vadit její utápění se v sebelítosti. Z části jsem ji chápala, neboť její dětství a dospívání nebyl žádný med (tady jsem s ní hodně soucítila), a to, že musela odjet do Kalifornie, také nebylo fér, na druhou stranu mi ale přišlo, že se zasekla na jednom místě a odmítala se z něj pohnout. Tempo příběhu bylo pomalejší, ale kapitoly z minulosti ho hezky oživily a krásně se to tím vyrovnalo. Právě ony kapitoly z minulosti mě bavily nejvíce, neboť mě hrozně zajímalo, co se vlastně stalo, že se musela odstěhovat tak daleko. Najdeme tu nespočet krásných a hlubokých myšlenek, které člověka donutí se zamyslet. Závěr knihy nebyl nijak překvapivý, je to jeden z těch příběhů, u kterého znáte konec už na začátku. Což není vůbec žádná výtka, neboť i takové příběhy jsou potřeba, protože jsou to přesně ty, u kterých si nejvíce odpočineme a přesně ty jsou na léto ideální.
Nejdůležitější myšlenka, kterou jsem si z téhle knihy odnesla, je ta, že domov není místo, ale lidé, se kterými se cítíme jako doma.
Když jsem viděla, že tato kniha vyjde, tak jsem hned věděla, že si ji budu muset přečíst. Po jejím dočtení jsem měla jasno...chci víc takových knih a chci, aby podle této natočili film. Příběh mě pohltil hned od začátku a nepustil mě, dokud nebyl konec. Tohle je jen jeden z dalších důkazů, že Stan Lee byl opravdu jednička ve svém oboru.