petusska01 petusska01 komentáře u knih

Church Church Jay Crownover

Na začiatok si povedzme, že toto je celkom kvalitná séria. Niektoré časti samozrejme viac, niektoré menej, ale predsa len, 9 príbehov, relatívne originálna tematika a pritom všetko prepojené...Oceňujem to. Táto časť sa mi zdala trošku nudnejšia. Dixie je skvelá osôbka, v minulých častiach sme mali možnosť si ju dosť obľúbiť. Tak isto Church, tajomný, sexi veľký chlapík, zlomený osudom. No kto by ho nemal rád. Až teda na to, že bol nudný. Kebyže táto časť nemá tú kriminalnu zápletku, asi by som spala. Veľmi často som sa pristihla, že som začala čítať a zrazu som dakde na sociálnych sieťach. Tak som sa k tomu vrátila a zas som bola dakde inde. Pritom ozaj musím povedať, že sa v knihe nachádzali hlboké myšlienky na zamyslenie, platiace viac menej pre každého. Hlavne Julian bol veľmi príjemná múdra postava. Epilóg oceňujem, že nebol presladený ako to často býva, ale veľmi realistický :) celkovo odporúčam celú sériu a uvidíme, ako dopadne Wheeler, Poppy a sestra Dixie.

21.03.2024 3 z 5

Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

No, ten začiatok bol... no skoro som to odložila na neurčito. Lucy na začiatku nie je zrovna mojou šálkou kávy u žien... Asher je takým tým prototypom chlapa, ktorý sa nejako extra neprejavuje ale teda vieme ze je silný, bohatý, tajomný, nebezpečný a má rád čiernu (prevraciam oči). Ukázal sa teda ako dobrý pozorovateľ a celkom empatický. Lusy sa mi páčila v momentoch kedy sa starala o druhých a o Ashera, inak bola tiež taká nemasná- neslaná. BTW som stále čakala na nejakú akciu, kde by bola Lucy v ohrození života a Steve by tam hral teda tú hlavnú rolu ale nikde nič a zrazu bol koniec. Určite som čítala omnoho lepšie aj čo sa týka mafie (skoro žiadna tu nebola) aj sexi boháča a študentky aj fejkového zasnúbenia.

17.02.2024 2 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Príjemný a celkom originálny príbeh. V niektorých častiach veľmi emotívny, v iných zase taký ľahký až pochabý, vtipný. V niektorých pasážach zase trošku nudný a niektoré boli zase dramatické a dynamické. Nakoniec to bol aj taký príbeh poučný, o hľadaní samého seba, nekonvenčných putách a rodinách, láskach. Mojou chybou asi bolo, že som sa nevedela "napojiť" ani na Beccu, ani na Mika, inak by som asi bola nadšenejšia, ale takto som bola "iba" divákom. A je to v poriadku. Bolo to milé, príjemné, vtipné, prízemné aj hlboké...človek si v tom nájde kadečo asi :) Autorku budem sledovať, čo prinesie nabudúce.

10.12.2023 4 z 5

Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Akože no. Začnime tým, že to nebolo až také zlé okej? Bol tam sympatický otec Mack, ktorý sa staral o tri dcéry, čoz vidím veru ako veľmi náročné ale dával to. A potom Frannie (to meno treba vyškrknút zo sveta), ktorá bola prevelice šikovná,starostlivá, dokonalá. A nudná. A panebože, nemohla som si pomôcť ale také to bolo patetické a zúfalé... ako ona by mu zniesla všetko z neba, všetko odpustila len aby strávil s ňou 2 sekundy v špajzi. A on, seba obviňuje porád zo zneužívania dobroty jej srdca a potom jej tam vyšuká mozog z hlavy len aby jej povedal, že sa bojí jej rodičov a rieši že je dcéra jeho šéfa a potom rodičia zrazu ani neviem ako, neboli žiadny problém. Ten koniec, v tej jej pekárni, no ja neviem no. Nesadlo mi to úplne nejako dobre. Mám dojem, že proste ani sa nemohli poznať, že v popredí bolo skôr to ako si ho ona zidealizovala a on bol nadržaný a celý happy, že zohnal niekoho kto sa o nich postará a udrží ich pri živote. Také nudné to bolo. Ten sex bol prekvapivý, pri tých povahách ktoré cez "deň" ukazovali ale inak som asi nebola ničím ohúrená.

12.11.2023 2 z 5

Pořádný terno Pořádný terno Lauren Blakely

Viac menej celá séria je fajn, je to príjemné, veľmi lajtové na takú chvíľku čítania a zlepšenia si dňa a potom vlastne plne spokojní s happyendom a s úsmevom na tvari zatvoríte knižku a o pár minút neviete o čom bola. Silné emócie alebo nejaké strašné drámy a traumy sa tu nekonajú, daje sa tu trošku klišé veci medzi kamošmi, ktorí začali spolu bývať a potom ich pravda udrie medzi oči. Je to relatívne málo otravné, nakoľko je to z pohľadu Chasea, a jeho myšlienkové pochody o zamilovávaní sa sú podstatne menej panické, analyzačné a ubijajúce ako to býva z pohľadu ženy,čož sme videli hneď na začiatku od Josie (musíš to skončiť, sľub mi to, nemôžeme prísť o naše priateľstvo OMG OMG). Títo dvaja boli fajn, bolo to také rýchle nenáročné a zrazu bol koniec. Môže byť.

12.11.2023 4 z 5

Grace, moje spása Grace, moje spása Melanie Moreland

V príbehu sa stretávame s postavami zo série BAM a je ozaj milé si ich opäť pripomenúť. Postava Grace je na začiatku popísaná ako cieľavedomá, samostatná, silná a rozhodná mladá žena, ktorá však samozrejme bojuje so strachom y uzatvorených priestorov a výťahov. Jej dočasný šéf, Jaxson je starší, silný, mrzutý, uzavretý a tajomný muž, ktorý samozrejme musí bývať na xx poschodí. Ale šak láska všetko prekoná, nie? :-D No ale príbeh...príbeh je fajn viac menej. Musím povedať, že začiatok a ich zbližovanie ma bavilo viac ako obdobie kedy boli spolu, lebo to bolo len tak popísané, že voda sa sypala a piesok lial....a potom samozrejme zápletka, ktorá bola predvídateľná...ale proste Jaxsonom nafúknutá do obľudných rozmerov. Samotný Jaxson sa spával veru veľmi nepochopiteľne pre mňa, ako malý chlapec. Miesto toho aby riešil problémy tak ich podľa mňa umelo vytváral. Pri oznámení s rodinou Grace a jej otcom vynikali veľmi vtipné a milé situácie a koniec je teda presladký. Čítala som zároveň aj Svatbu o vánocích od autorky, takže som mala časť knihy dvojmo. Zhrnutie: Ani neuškodilo ani nenadchlo. Môže byť, ale na prvú časť série je to trošku slabé.

26.10.2023 3 z 5

Pukom do srdca Pukom do srdca Teagan Hunter

Autorku odporúčam určite, jej príbehy sa mi veľmi páčia a ani tento nebol výnimkou. Plus hokejové/ športové prostredie veľmi môžem, tuto bol aj taký ten antišportový prvok (Harper) a aj vlastne ten texting y minulej série :-D No a Collin, ten bol viac menej dokonalý !! Harper mi popravde niekedy liezla dosť na nervy, ale samozrejme koniec bol fajn a nabudil ma aj na pokračovanie, takže čakááám. A zhrnutie: príjemný príbeh, romantický, vtipný, ľahký a oddychový, taká jednohubka na zimné večery. Môže byť.

25.10.2023 4 z 5

Láska a kerosin Láska a kerosin Winter Renshaw

No, Winter už mala aj lepšie príbehy, aj keď tento nie je zlý. Viac menej by som povedala, že už v anotácii je veľa prezradené a zase až tak veľmi potom príbeh neprekvapí. Postavy sú samostatné, sympatické, prešli si kadečím - hlavne teda Lachlan. Ten je vlastne akoby jediný zaujímavý bod príbehu, tajomný až dokonca. Zloduch, ktorý by mohol zamiešať karty a z príbehu vytiahnuť trosku dynamiky zomrel, takže je to také mierne statické a jednotvárne. Určite sú aj lepšie príbehy, tento neurazí ani nezanechá trvalý dojem.

27.09.2023 3 z 5

S miliardářem v síti S miliardářem v síti Max Monroe

No, tejto knihe môžem vytknúť jedine to, že jej nie je čo vytknúť vlastne. Od začiatku až do konca je to dokonalý príbeh o dvoch dokonalých ľuďoch s dokonalými rodičmi a dokonalými priateľmi. Ešte ani ten zlý kocúr nebol vlastne zlý! Takže áno, komplikácie neboli, dráma sa nekonala, zápletka bola jasná od začiatku a ten koniec, omg, cukráreň! Ale dobre. Bolo to aj vtipné, aj sexi, chlapi sú tam sympatický, zloduch nie je nikto. Čiže taký dokonalý príbeh na odreagovanie po ťažkom dni, pričom netreba rozmýšľať, nevyvoláva veľké emócie, jednoduchý, príjemný, zatvoríš knihu (čítacku) a už nevieš o čom :) prečítam si aj druhý diel, ako sladká bodka večer to bude určite fajn.

27.09.2023 4 z 5

Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

Penelope je autorka, ktorú čítam rada. Jej príbehy bývajú väčšinou vtipné až niekedy šialené a aj jej postavy sú občas trošku crazy, či už takým tým "roztomilým" spôsobom alebo teda majú nejakú úchylku. Tento príbeh nepatrí medzi moje topky, to nie. Aj keď relatívne postavy boli sympatické a príjemné, námet s kamoškami a sľubom tvoril časť zápletky a ešte aj tí rodičia, čo si išli svoje aj napriek svojim deťom....Topka boli samozrejme bratia, kvôli nim asi prečítam pokračovanie, aj keď snáď to bude trošku zaujímavejšie. So, nie dobré, nie zlé. Ako začiatok a úvod do deja, môže byt.

14.09.2023 3 z 5

Tvoje vina Tvoje vina Mercedes Ron

Ach bože, táto časť je tak chaotická a psychotická až som mala dojem, že by som si mala dať nejaký ukludňovák. Minimálne odporúčam pohár vína, aj keď tvrdý alkohol by tiež pri niektorých častiach nezaškodil. No, Noah aj Nick sa vlastne správajú na svoj nedospelý nedozretý vek - sú detinskí, hádaví, prplú sa v detailoch, kúpu sa v žiarlivosti, neriešia svojich démonov z minulosti, klamstvá sa nabaľujú a zlí ľudia a dráma pribúdajú tiež. takže ku koncu už je to riadny guláš, kde človek nevie, čo skôr riešiť a kto je vlastne zloduch - mám dojem, že úplne všetci a nakoniec ešte ani rodičia nie sú úplne z obliga. Najprv to je boj na štýl Rómea a Júlie, potom sa stanú len bábkami ostatných a vlastne si to jeden druhému vyčítajú a kladú za vinu a plus vlastne v dobrej vôli mlčia o svojich klamstvách až sa im to vypomstí....Byť potvora poviem, že si môžu za všetko sami, lebo ako stačila jedna úprimná komunikácia a bolo by vyriešené, ale ako na druhej strane sú obetami machinácií dospelých a jedného psychológa. Čo ďalšie ma dostávalo do varu nie v pozitívnom zmysle je Nick a jeho správanie. Na jednej strane akoby bol ON ten schopný, ten pozitívny, ten čo sa zmenil k lepšiemu a "dokáže milovať"...na druhej strane akože to jeho správanie k Noah to je riadne nátlakové...sama Noah cíti, že nemôže dýchať, že Nick musí mať všetko pod kontrolou a všetko podľa seba....a ozaj si chceme zamieňať toto toxické správanie za romantiku? Samozrejme som veľmi zvedavá na koniec, mám dojem, že veru ozdravné roky bez seba je to čo potrebujú aby z tohto chaosu mohlo vyjsť niečo poučné, niečo zdravé a pevné. Takže áno, kniha je veľmi emocionálna, pútavá a plná nekončiaceho napätia a drám, o ľahkej romantike nemôže byť ani reči. A aj keď môj názor znie skôr negatívne, tak to preto, že autorka ma veľmi vtiahla do deja a ja som stále z toho ešte rozčarovaná. A to snáď svedčí o kvalite príbehu, či?

27.07.2023 4 z 5

Zmetek Zmetek Elle Kennedy

Elle patrí vďaka minulým sériám medzi moje obľúbenkyne, takže nečudo, že stupeň natešenia a očakávania bol relatívne vysoký. Bohužiaľ, na minulé série to nemalo. Okej, ešte sme neskončili ale čo sa týka tohto príbehu, hlavné postavy boli také...Sloane na jednej strane mi prišla sympatická v tom, že bojovala za seba, bojovala za sestru, bola úprimná, priama, samostatná. Na druhej strane akože RJ tam "zbitý" jej exom a on sa jej má ospravedlňovať ze neprišiel na schôdzku a ona je na neho nahnevaná? A ešte chcela ospravedlnenie a náhradu za to? Véd bol preboha kvôli nej vymlátený a ona na to, že riadne si schytal? Ani kus láskavosti, empatie iba sebeckosť. Čo sa týka RJ, on mi bol tu ten sympatickejší- introvert, nedoverčivy ale prišlo mi ze na nič sa nehral, proste každému povedal na priamo a bolo. Ten vzťah so Sloane mi prišiel taký zvláštny, napriek tomu, že nakoniec boli k sebe úprimní, povedali si čo to z minulosti, akoby som o ňom nebola presvedčená, prišiel mi taky plytký. Novinkou bolo aj viac rozprávačov, viac postáv, čož bolo zaujimavé a niekedy ešte viac zamotali dej. Samozrejme, koniec navádza na ďalšie pokračovanie, takže áno som zvedavá, čo sa tam stalo, kto je vinovatý a ako dopadnú romantické vzťahy. Aby som to ale zhrnula, ten kto má rád autorku, do toho. Ten kto si môže vybrať niečo iné, vyberte niečo iné, pripadne iné autorkine série.

11.07.2023 3 z 5

Past na knihomolku Past na knihomolku Emma Hart

No. Hm. Hm. Ehm. Sebastian bol super. Kamoši boli super. Bolo tam aj trochu vtipnosti, aj medzi tými prekáračkami medzi Sebom a Holley, aj teda tie kačky !!! Ale inak mi Holley dosť liezla na nervy. Seb mal s ňou božskú trpezlivosť po celý čas (90%knihy) a potom zrazu ona povedala dobre a bol koniec. No za prvé ja by som ju asi škrtila, preplieskala aby sa správala ako dospelá. Aby veci riešila panebože!! A potom proste, keď sa konečne mohol rozvíjať príbeh lásky tak bol koniec. A čo bolo ďalej, haloooo?? Okej, snáď sa dozvieme v príbehoch o ich kamošoch, ale teda mám dojem, že toto sa mi neuveriteľne ťahalo ako nejaký sliz a potom sa urval a pleskol ma do ksichtu. Mierne nepríjemné no. Sklamanie no. Starobinec s kačkami bol zaujímavejší no.

11.07.2023 3 z 5

Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Jaaaj bože. No. Tak ako prvý diel, aj tu pokračujeme na štýl Amo Jones a teda toxickým vzťahom medzi Elsou a Aidenom. Tak ako ona, aj my sa dozvedáme odpovede veľmi pomaly a vo veľmi malom množstve, pomedzi to sa to ešte viacej pletie a pletie a pletie... už som mala sto chutí niektoré strany proste preskakovať ale človek je taký napätý pri čítaní a normálne si musí dávať pozor a pomedzi riadky snoriť...a aj tak samozrejme som ostala maximálne prekvapená, znechuteno zaujatá, s názormi meniacimi sa asi každú 10tu stranu. Ono, mne sa vlastne nepáči ani Aiden ani Elsa. Ja som si tam vlastne neoblúbila ani jednu postavu - možno teda Ronana a Kim, ale aj tí majú určite niečo za sebou.. a napriek tomu, to stále čítam a nenormálne chcem vedieť ČO SA TO DOPEKLA STALO???!!! Tie ich matky?? Otcovia?? Bratia sestry tety strýkovia?? Čo dopekla tam dávajú do vody, keď sú všetci padnutí na hlavu?? Okej okej, odprostime sa od reality, pootvorme všetky naše hranice, morálne, mravné, právne, intímne lebo inak sa toto zvládnuť nedá proste. Amo Jones je proste len jedna a toto by sa chcelo tej jej zvrátenosti priblížiť a ako som povedala pri prvom diele, je to taká zlátanina, ktorá ale veľmi motivuje čítať ďalej. Takže čakám na 3. diel. A ak tam nedostanem odpovede na všetky otázky, budem zlá.

02.06.2023 3 z 5

Ten první Ten první Roni Loren

Tých emócií tu bolo relatívne veľa. Celkom dlho mi trvalo než som sa trošku naladila na túto nôtu, ale potom to celkom odsýpalo. Niektoré časti boli také nudnejšie, niektoré citlivé a smutné. Páčilo sa mi, že tam tá nová etapa života nebola o chlapovi. Ten chlap sa proste priplietol do tej etapy života, do tých snov ženy!! To podotýkam, to sa mi páči. Bolo to také realistické, viac menej, plus samozrejme tá tragédia v pozadí, ktorá formovala vzťah milenecký ale aj kamarátsky. Dobre to dopadlo, ten koniec s výstavou bol taky emotívnejši pre mňa, mala som tak na krajíčku. Nie je to topka, ale je to originálny námet s romantikou, celkom príjemnými sexi scénami, žiadne presladené somarinky. Fajnovo.

23.05.2023 4 z 5

Moje vina Moje vina Mercedes Ron

Čo sa týka témy nevlastných súrodencov tak samozrejme nie je to originálny námet, dokonca podobné situácie boli aj v iných knihách. Ale Nick aj Noah boli relatívne sympatickí, ako osobnosti mi neprišli ničím nejako zvláštni alebo zapamätatelní... obzvláštnila to tam Nickova sestra a teda rodinná trauma a samozrejme Noah a jej tragédia z detstva a nakoniec aj tá "detektívna" zápletka. Koniec koncov príbeh hodnotím kladne, bolo to fajn, viac menej som bola v napätí z tej zápletky ako z toho romantického pozadia :) môže byť.

15.05.2023 4 z 5

Šachmat Šachmat R. L. Mathewson

Odhliadnuc od toho, že keby mne niekto 20 rokov robil zle tak si vybavím zákaz priblíženia je to perfektné!! Maximálne zábavné, tie doťahovačky, koniny ktoré si tam vymýšľajú aj tie záblesky v minulosti. Plus samozrejme rodina Rory, to sú čisto bláznivé prípady!! Bavilo ma aj samozrejme to ako Connor postupne odhaľoval svoje pohnútky, ako sa o ňu v priebehu rokov staral, ochraňoval... Obaja mi samozrejme prišli mierne nedozretí, takí zvláštni vo vzťahoch, neviem to pomenovať...Ale beriem to tak, že sme sa mali pobaviť a to veru bolo splnené niekoľko násobne!! Odporúčam veľmi, ak prižmúrite trošku oči nad mierne nadnesenými situáciami

27.04.2023 5 z 5

Pověst potížistky Pověst potížistky Elle Kennedy

Pokračovanie novej série. Prvá časť ma zaujala, Evan tam bol ako vedľajšia postava a tak bolo prirodzené, že som chcela vedieť, ako jeho osud bude pokračovať. Okej, mám zodpovedané. Thank you, next. Ako nebolo to zlé, Evan je sexi bad boy, ktorému zrazu pár ľudí niečo povie a on uvidí, že už musí dospieť a zmeniť sa, nerobiť problémy. Čo stihne za pár mesiacov. A potom je tu Gen, problémové dievča...ktorá si vlastne len naplno užívala života, ale taktiež musí premýšľať nad budúcnosťou a neskončiť v lochu. Ono, vlastne obaja chcú to isté a zápletka bola viac menej vcelku umelá a zbytočná nie?? Ale okej, čítalo sa to veľmi ľahko, niektoré časti boli vtipné, niektoré menej, o nejaké veľké emócie tam asi ani nešlo, občas kde tu sexi slovíčka. Hlavné postavy neboli nejako extra prepracované... keď to tak rozoberám, tak možno tých hviezdiciek som dala celkom priveľa, ale je pravda, že som celkom dostala z toho príbehu, čo som chcela. Zábavu, romantiku, zápletku a happyend, zábavnú partu a zloducha. Jasné, rýchle, milé, príjemné, dostačujúce. Aj tak si prečítam pokračovanie, lebo kde je takáto partia, tam chcete vedieť stále čo sa deje.

21.04.2023 4 z 5

Zeb Zeb Jay Crownover

Túto sériu som si ozaj zamilovala, hlavne teda tetovaných, zaujímavých a komplikovaných chlapov :-D tešila som sa, čo autorka ukáže v tejto knihe a...nič. Nuda no. Škoda. Nie som si úplne istá, čo sa tu pokazilo, Zeb mal skvelý životný príbeh, z ktorého sa dalo maximálne vyťažiť. Sayer mala tiež dramatické detstvo s otcom a jediné čo z toho vzišlo bol jej pocit menejcennosti a nedostatok vášne? (pritom sa tam na Zeba stále vrhala, ale o tom potom). Podľa mňa sa tu autorka mohla trošku vyhrať aj s dialógmi aj s "traumami" postáv, takto mi to prišlo veľmi povrchné, Sayer veľmi nudná a otravná...Škoda toho. Taktiež minulé postavy sa tam mihali len veľmi málo, aspoň tie to mohli trošku oživiť :)

07.11.2022 3 z 5

Pan O Pan O Lauren Blakely

Musím povedať, že podľa anotácie som sa na tento príbeh celkom tešila a nakoniec som bola mierne sklamaná. Asi som už "stará" ale asi mi v knihách proste už nestačí len sex na každej strane. V tomto prípade sa mi páčili aj postavy, aj téma, aj venčenie psov a zápletka aj všetko, ale proste toho deja tam bolo závratne málo...vždy keď sa mohla rozvíjať konverzácia, dej, niečo sa dozvedieť o postavách, ísť kúsok do hĺbky, tak prišiel akurát tak sex a mňa už to po pár "šukačkách" prestalo baviť čítať , takže som to len tak očkami prebehla a tešila sa na konverzáciu ďalej. Jop, asi som ochorela alebo čo :-D ale ako príbeh je to fajn, kniha fajn, postavy fajn...určite to nie je topka, ale nikoho neurazí, je to príjemné pokračovanie série atď atď.

07.11.2022 3 z 5