petusska01 komentáře u knih
Asi ma to zastihlo v nedobre nálade na túto knihu. Nerada nechávam veci nedoriešené, možno sa na to vrhnem po nejakých jednoduchých romantických milých príjemných sladkých príbehoch. Lebo čítať dokola tieto temnosti už niekedy otupieva hrany a človek už má dojem nudy. A tu predsa sa chce šokovať. Mňa šokol hneď začiatok a tam som skončila s tým, že niekedy inokedy. Neskôr. Možno nikdy. Štýl písania tejto autorky mi nevyhovoval už ani v knihách predtým, tak uvidíme.
Nie zlé, nie topka. Táto séria je príjemná, sexi, v každom príbehu sa vyskytnú kadejaké traumy a až akčné zápletky. Inak to nebolo ani tu. Avett a Quaid, okrajovo sme sa s nimi zoznámili už skôr. Akosi som skoro ani nepostrehla, že sa dali dokopy a zrazu boli v kope :) nejak rýchlo sa mi to tam vyvíjalo, popri tom sa riešili teda Avettine pokašlania, jej vina (v tom sa teda riadne máchala) a ako sú strašne rozdielny. Potom zrazu išli na spoločný víkend plný metafor, potom zrazu boli od seba a potom prišla samozrejme tá očakávaná zápletka a potom bolo všetko poriešené. Okej, ako jasné, nie je to príbeh o odpustení samej sebe, nie je to emocionálny príbeh o napredovaní, o nájdení zmyslu života a podobne. Išlo o romantickú storku, právnik a jeho klientka, muž a dievča, dobrý a "zlá"...a ako sa rozdiely preceňujú. Je to fajn príbeh na vypnutie rozumu, počas večerov na gauči. Čo oceňujem bolo relatívne príjemné "posteľové " scény, lebo už som mala dojem, že čítam veci na jedno kopyto. A rada som zase "stretla" predchádzajúce postavy a novú postavu. Séria ako táto sa určite oplatí, proste niektoré príbehy sú zmysluplnejšie ako iné....
Olívia a Noah. Tam sa toho dialo celkom dosť. Obaja sa vyrovnávali s bolesťou, obaja využívali na to nie veľmi dobré stratégie. Musím sa priznať, že mi neboli až tak veľmi blízky, nevedela som si ich obľúbiť. Skôr ma zaujala Matilda a Anthony, ktorí tam mali celkom veľký priestor a dôležitú úlohu pri zbližovaní týchto dvoch. Co sa týka tohto príbehu, Railey teda od začiatku až dokonca bol "padouch" príbehu aj keď chápem, že ich to takto zasiahlo, niekedy to čo tam Noah vystrájal bolo zvláštne. Liv a jej zápletka bola viac menej očakávaná aj jej rozuzlenie. Bol to taký akoby bežný romantický príbeh naj kamarátov s kvapkou bolesti, kopou nedorozumení a nevyriešených tajomstiev. Príjemné aj emocionálne. Mňa osobne to až tak veľmi nenadchlo, v určitých chvíľach mi to prišlo až nudné ale úplne rozumiem, že toto si určite nájde spokojnych čitateľov. Vyskúšam ďalší diel:)
Pokračovanie série. Napriek tomu, že mám dojem, že to nebol úplný "vrchol" série, určite odporúčam! Aj celú sériu. Zhltlo sa to takmer samo, rýchlo, bolo to príjemné, jednoduché, milé, romantické, hlavné postavy sympatické, bola sranda, bol sex...čo viac si vlastne priať nie? :-D trošku som mala dojem, že zápletka bola taká nie úplne pre mňa zaujímavá, aj potom čo sa dialo sa mi až tak veľmi nepáčilo, ale Jack bol veľmi fajn, že umožnil Nole ísť za svojím snom aj akoby na úkor jeho živobytia. Postavy z minulých dielov (najmä Chris) a deti Ben a Griff tomu dodávali veľmi dobrú atmosféru a šťavu, ktorá mi pri Jackovi trošku chýbala...ale tak mal iné starosti - byť dokonalý otec, takže viac menej by to malo byť plus, nie? :-D Nola bola "mladá stará", ale taktiež mala na starosti svojho malého brata, zažila trauma, bola uzavretá v minulosti, takže tam mi možno tiež chýbal taký slobodnejší duch a vadili mi jej neustále myšlienky, pocity viny a podobne. Našťastie to teda všetko dobre dopadlo a môžeme ísť ďalej :)
Jednoduchý a milý príbeh, páčil sa mi. Áno, je taký nenáročný a určený pre mladšiu generáciu, ale viem si predstaviť, že v rámci takej jednohubky, večer, popri deťoch, to zbaští niekto aj starší ako ja :) Ivy nie je prototyp ženy (dievčaťa), ktorý by sa mi páčil - na to sa až veľmi podriaďuje svojim rodičom, poslúcha takpovediac na slovo a vlastne nevie čo chce. Ku koncu sa to zlepšilo, ale napriek tomu sa mi nepáčilo, že niekto za ňu schytá guľku a ona sa proste odoberie preč, lebo otec povedal (veľmi zjednodušená časť príbehu). Ryan vyzeral tak ako vyzeral, to sa mi páči a vlastne musím povedať, že on bol ťahúň tohto príbehu. Vedľajšie postavy a školské prostredie dotvárali fajn atmosféru...aj keď tá zápletka a ohrozenie ma až tak nevtiahlo do deja. Ale celkovo hodnotím kladne. Určite si prečítam aj ďalšie knihy od autorky.
Druhý diel série. Prvý diel sa mi páčil viac, asi kvôli môjmu typu postáv - niektoré charakteristiky mám jednoducho radšej ako druhé. V prvom diely sa mi viac páčila mužská postava, tu mi Chris občas vadil. Chápem, že práve on vytváral tú vtipnú vložku príbehu, ale niečo už bolo skôr za mojimi hranicami a na hranici hlúposti než vtipnosti - presne ako v prvej sérii, tiež v druhej knihe, tiež brat... Ako som aj minule povedala, dosť veľa vecí sa tu podobá...nevadí, zabavila som sa, bolo to príjemné čítanie, jednorázovka tak na pár hodiniek najviac.
Musím priznať, že napriek tomu, že prvý diel ma "namotal" a bola som veľmi zvedavá na detektívnu zápletku v príbehu, celkom dlho mi trvalo sa začítat do tohto príbehu, do Príbehu Genevieve a Isaiaha. Opäť sa stretávame s postavami z "jednotky", riešime vraždu a sledujeme veľmi, veeeeľmi pomaly romantickú líniu medzi veľmi málo hovoriacim a traumatizovaným Isaiahom, a osamelou podceňujúcou sa ženou. Až vznikne láska samozrejme. A ďalšia strata. A konečne riešenie. Príjemný koniec, páčilo sa mi rozuzlenie. Tá láska už trochu menej, bola taká pre mňa málo uchopiteľná, akoby vo vedľajšej línii. Ale stále sa jedná o celkovo zaujímavý príbeh a fajn sériu.
Veľmi zvláštny príbeh. Takpovediac určite to nie je taká tá romantická prupovídka, od stretnutia, cez spoznávanie, sex a sladký happyend. V podstate sme vtrhli do príbehu niekde v strede deja a potom sa to už len motalo a motalo. Ani jedna postava nie je ideálna, skôr mám dojem, akoby autorka vystihla "krutú realitu" každej postavy a proste sa s tým treba vyrovnať, aby sa to vôbec dalo dočítať dokonca. Chápem, že niektoré pasáže asi chceli byť vtipné, bohužiaľ som skôr typ, ktorý nemá rád trapasy alebo barový humor, a tým pádom mi to až tak vtipné neprišlo. Ale, v konečnom dôsledku Daniel ma prekvapil a pripravil pekný záver aj s poučením pre každého, což teoreticky aj čitateľ môže aplikovať na nejakú osobnú situáciu. Žiadny iný benefit som tam nenašla no...
Veľmi dlho mi trvalo prelúskať sa touto knihou. Čo som si všimla hneď na začiatku (a vadilo až do konca) sú neuveriteľne detailné opisy snáď asi všetkého...pre mňa však zbytočne zahlcujúce a spomaľujúce príbeh. Chvíľu mi taktiež trvalo sa začítať a aj keď viac menej Lorna hneď vpadne do "akcie", až neskôr sa dávajú dokopy súvislosti a preto som mala dojem, že tam strašne dlho trvá kým som vedela kto čo ako s kým prečo. Deje sa tam vlastne toho relatívne dosť, od starých záležitostí z prvej časti, Lorna vs Andrew, Lorna a Theo, Theo a Isa, basketbal a kone, škola...Čo však musím povedať je, že Theo je za posledné obdobie asi najmenej sympatická hlavná mužská postava. Nepamätám si, že by mi chlap takto niekde liezol na nervy, robil alebo teda nerobil žiadne rozhodnutia, fňukal a správal sa ako chmuľo ,keď Lorna mu nevenovala pozornosť lebo veď sú "BFF", toľko tajomstiev ktoré "nemohol" vysvetliť, nikdy ju nepostavil na prvé miesto a vždy keď sa medzi nimi niečo udialo, tak to pokazil. Hrozný chlap. Koniec bol super len preto, lebo konečne sa skončilo toto trápenie s Theom, ale byť Lorna tak asi sa na neho vykašlem a idem na kávu s Weasleyom. Tá záležitosť s Isou mi až do konca prišla ako blbosť pritiahnutá za vlasy, pričom Lorna sa zase tak veľmi snažila kvôli nemu až to bolo miestami "nepekné". Och, normálne som z neho bola znechutená.
Príbeh je jednoznačne iný ako tie, ktoré som od autorky čítala doteraz - teda ľahšie, vtipnejšie, viac erotiky, možno išli aj viac po povrchu čo sa týka postáv...Tento príbeh, z dvoch časových období ma trošku zaskočil. Na jednej strane, začiatok je plný nádeje, objavovania aj napriek tragédiám v rodine, postupného zbližovania sa. Potom, v dospelosti, sa vciťujeme do osamelosti, do emócií sklamanej dcéry, vnučky, priateľky Tate,ktorá mi pripadá mierne stratená v živote, akoby stále mala 18 a nič nezažila. Ale dievča bolo veľmi sympatické. Opäť sa stretáva so Samom, o ktorom sme sa ale teraz až tak veľa nedozvedeli, jedine skrz film. Táto postava nie je veľmi prenikavá (dokonca mám dojem, že sme sa kúsok viac dozvedeli ešte aj o Nickovi ako o Samovi). Obaja akoby čerpali zo zamilovanosti z pred rokov (skrz 1,5 týždňa v Londýne) a nespoznávali sa nanovo, napriek tomu kvôli tomu vsadili všetko všanc. A potom ten Tatein otec, no to vrchol idiota, ale niekto musel mať titul záporak. Škoda len toho, že Tate počas príbehu nenašla vlastnú sebadôveru a seba hodnotu, nepovzniesla sa nad posudzovanie svojím otcom a neurobila s ním poriadok - nevyrástla z toho malého opusteného dievčatka. V príbehu sa venujú aj rôznym ďalším podtémam, každý by si vedel prísť na svoje a zamerať sa na niečo iné... Oceňujem, že autorka sa posunula k hlbším emóciám, vtiahla nás na natáčanie filmu, k osudom dvoch rodín...ale neprišlo mi to dokončené, dotiahnuté. Napriek tomu sa mi to však páčilo.
Príbeh ako taký nie je zlý, dej je zasadený do prostredia novín, do písania stĺpčeka pre ženy. Dvaja kolegovia, ktorí sa zblížia, keď spolu trávia čas. Štýl písania autorky bol tiež príjemný. Ale to je bohužiaľ všetko. Dve hlavné postavy a ja sa neviem rozhodnúť, ktorá z nich mi viac liezla na nervy a ktorá sa správala viac detinsky, nakoľko im ťahá na 40ku. Suzie bola ako vypustená z reťaze, a napriek tomu, že niekoľkokrát povedali o nej že nie je hlúpa, tak ako sorry ale bola. Drew bol síce z detstva traumatizovaný a našiel si lásku takú akú si našiel, ale zrazu bol postavený pred túto "úžasnú" osobu a uvedomil si svoju chybu v 16ročnom vzťahu. Nie som úplne nadšená postavami, ktoré sa správajú až tak mimo svojmu veku, ale túto to bolo pre mňa nejako neprekonateľné a preto sa mi to nepáčilo. Aj ten koniec bol taký nedostatočný po tom všetkom, a tie záchvaty plaču tak to už bolo moc.
Ach bože, to je také popletené ako turecká telenovela. Tam nikto nie je tým, za koho sa vydáva, je to plne tajomstiev a niekedy už je toho ozaj priveľa. Áno samozrejme, zvraty a zápletky sú síce pilierom knihy ale niekedy už človek má chuť hodiť knihu do ohňa...Zatiaľ som ešte v štádiu, že chcem vedieť ako to dopadne, čo ten Cardan s Jude. Na jednu stranu som sa tešila ze Cardan konečne nie je hlúpa figúrka ale teda obrátilo sa to v neprospech Jude. Tá je mi síce sympatická svojou vytrvalosťou a silou, ale niektoré jej vyjadrenia, ach. Nejako sa to priveľmi naťahuje tento príbeh.
Nie je veľa kníh, ktoré by som nedočítala, ale veru, táto k nim bohužiaľ patrí. Veľmi lacná harlequinka. Od začiatku to bolo veľmi veľmi naivné. Ale pri posteľovej scéne som to veru zabalila. Je to škoda, lebo Vicky mi bola celkom sympatická, jej myšlienky reálne ale ten vzťah a tie dialógy... A celý ten ľúbostný zvrat hneď na začiatku to bolo na mňa príliš rýchle a pochabé. Možno, keď nebudem mať čo čítať, tak tomu dám šancu, ale teda skôr nie :)
Veľmi príjemná, sladko romantická oddychovka :)Hlavné postavy si, tak ako doterajších príbehoch, prechádzajú krízou. Bolo to také smiešno vtipné, ale spolu to zvládli. Veľmi sa mi páčilo uvedenie deja do Talianska, opisy jedál, varenia, predstavy tej pravej talianskej nátury :) Autorka nesklamala, bolo to presne také ako som očakávala, milé, sladké, nežné, príjemné, oddychové...
Prečítaná celá séria. Myslím, že prvé diely boli naozaj kľúčové, príbeh bol tajomný, zaujímavý, plný aj romantiky aj akcie, stále pribúdali nový sympatický kamoši upíri a ghulovia, niektoré pasáže boli vtipné, najmä so sarkastickými poznámkami. Posledné dva diely už boli také nedotiahnuté mám dojem, najmä mi vadilo, že pomedzi to som si mala asi prečítať aj príbeh Denise a Veľmistra z druhej série lebo tým pádom sme boli v pokračovaní hodení do vody bez uvedenia do deja....Musím ale povedať, že čo sa týka týchto fantasy príbehov, ktoré až tak veľmi nečítam, tak tieto príbehy patria medzi tie u mňa kvalitnejšie a obľúbenejšie.
Títo potetovani chlapíci, to je jedna báseň. Nash nie je výnimkou a hneď od začiatku bol sympatický úprimný starostlivý proste úžasný a Saint no to bol des. Už som sa bála ze to nedocitam ako strašne mi ta osoba liezla na nervy a napriek tomu ze ju kopec ludi zranilo, tak nemala problém zranovat ona Nasha. Našťastie ju osvietilo. Chápem ze každý z nás má nejaké traumy za sebou ale ženy co si nevedia vážiť samé seba a nemajú sa radi a nechápu svoju hodnotu a neveria nikomu ani nos medzi očami - toto už bolo moc. Teším sa na Salem, vyzerá byt viac podľa môjho gusta. Aj tak odporúčam celú sériu!
Také jednoduché. Postavy ok, nič také zapamätatelné alebo humorné sa neudialo. Príjemný príbeh,zápletka viac menej predvidateĺná. Neurazí ani nenadchne. Priznávam že som to čítala na etapy lebo zo začiatku ma to vôbec nebavilo.
(SPOILER) Pre mna najhorší príbeh z celej série. Prvé dva príbehy som si veľmi obľúbila, postavy boli úžasné. Isla mi bola zo začiatku sympatická- spontánna, Kurtova kamoška, nad Joshom držala dáždnik a podporovala ho v jeho snoch. A potom to bola jedna žiarlivá, sebecká a nepríjemná osoba, ktorá mi liezla na nervy svojou sebaľútosťou, obviňovala každého len nie seba za niečo co sa stalo jej vinou. Nechápala som túto premenu. Príbeh by to bol ozaj pekný ale ju som nevedela skusknut.
Príjemný príbeh, aj s tými "zvratmi" a problémami. Hlavná hrdinka mi až tak veľmi nesedela, hlavne keď sa tvari ako samostatná žena, policajtka, starostlivá sestra a potom niekomu fnuka každú chvíľu aby jej neublížil. Uff. Ale ako taká rýchla oddychovka môže byť. Jedenkrát stačí.
Príbeh sa mi páčil, aj keď niektoré príbehy zo série sa mi páčili viac. Tuto bol ten vzťah medzi hrdinkou a agentom FBI taký nemastný neslaný - akože chápem, dialógy medzi nimi boli vtipné, plné erotiky ale také to bolo nijaké. Celkovo príbeh okej.