petusska01 petusska01 komentáře u knih

Leť & zapomeň Leť & zapomeň Nena Tramountani

Olívia a Noah. Tam sa toho dialo celkom dosť. Obaja sa vyrovnávali s bolesťou, obaja využívali na to nie veľmi dobré stratégie. Musím sa priznať, že mi neboli až tak veľmi blízky, nevedela som si ich obľúbiť. Skôr ma zaujala Matilda a Anthony, ktorí tam mali celkom veľký priestor a dôležitú úlohu pri zbližovaní týchto dvoch. Co sa týka tohto príbehu, Railey teda od začiatku až dokonca bol "padouch" príbehu aj keď chápem, že ich to takto zasiahlo, niekedy to čo tam Noah vystrájal bolo zvláštne. Liv a jej zápletka bola viac menej očakávaná aj jej rozuzlenie. Bol to taký akoby bežný romantický príbeh naj kamarátov s kvapkou bolesti, kopou nedorozumení a nevyriešených tajomstiev. Príjemné aj emocionálne. Mňa osobne to až tak veľmi nenadchlo, v určitých chvíľach mi to prišlo až nudné ale úplne rozumiem, že toto si určite nájde spokojnych čitateľov. Vyskúšam ďalší diel:)

27.05.2023 3 z 5

Ten první Ten první Roni Loren

Tých emócií tu bolo relatívne veľa. Celkom dlho mi trvalo než som sa trošku naladila na túto nôtu, ale potom to celkom odsýpalo. Niektoré časti boli také nudnejšie, niektoré citlivé a smutné. Páčilo sa mi, že tam tá nová etapa života nebola o chlapovi. Ten chlap sa proste priplietol do tej etapy života, do tých snov ženy!! To podotýkam, to sa mi páči. Bolo to také realistické, viac menej, plus samozrejme tá tragédia v pozadí, ktorá formovala vzťah milenecký ale aj kamarátsky. Dobre to dopadlo, ten koniec s výstavou bol taky emotívnejši pre mňa, mala som tak na krajíčku. Nie je to topka, ale je to originálny námet s romantikou, celkom príjemnými sexi scénami, žiadne presladené somarinky. Fajnovo.

23.05.2023 4 z 5

Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Fúú, za mňa to bolo celkom nabité. Layla tam s tými chlapmi mala celkom narobené, akože tieto trojuholniky až tak veľmi neobľubujem ale toto ma celkom chytilo. Zayne sa tu konečne trosku prejavil, v prvom dieli mi prišiel ako taký dilinko, tu sa konečne správal ako taký chlap a Layle dosť poplietol hlavu. Roth naopak bol jemný schizofrenik, ktorý od Layli nevedel odtrhnúť ruky, pritom vravel niečo iné. Nečudo, že Layla bola dosť zmätená, ja sama som nevedela zrazu či som tím Zayne alebo Roth. Áno samozrejme, Layla a jej nekonečné myšlienky a pocity viny boli celkom otravné, ale okej, má 17 rokov a teda život (a Abbot) sa s ňou nemazná. Koniec, boj o život a nakoniec aj vrchol zápletky ma samozrejme namotivovali na ďalšiu časť, ktorá je tuším v nedohľadne. Jasné, asi je to pre mladšie ročníky a je tu asi podobný námet v tejto trojke ako tím Edward a tím Jacob (;-)) ale musím povedať, ze u mňa tento diel celkom zabodoval.

20.05.2023 5 z 5

Moje vina Moje vina Mercedes Ron

Čo sa týka témy nevlastných súrodencov tak samozrejme nie je to originálny námet, dokonca podobné situácie boli aj v iných knihách. Ale Nick aj Noah boli relatívne sympatickí, ako osobnosti mi neprišli ničím nejako zvláštni alebo zapamätatelní... obzvláštnila to tam Nickova sestra a teda rodinná trauma a samozrejme Noah a jej tragédia z detstva a nakoniec aj tá "detektívna" zápletka. Koniec koncov príbeh hodnotím kladne, bolo to fajn, viac menej som bola v napätí z tej zápletky ako z toho romantického pozadia :) môže byť.

15.05.2023 4 z 5

Nevděčný Nevděčný Penelope Ward

No já teda neviem. Väčšinou dávam autorke plný počet alebo teda viac hviezd. Toto bolo divné. Námet, podľa anotácie to mohla byť vcelku vtipná romanca, s dedkom z domova, odhaľujúca dušu a tajomstvá...miesto toho boli aj Aspyn aj Troy zakomplexovaní...a nie tak smutne a ľútostivo, ale tak otravne...stále sa piplali v tej minulosti, čo sa stala pred 100 rokmi. Nevideli si na koniec nosa a to bolo pre mňa ozaj otravné a miestami nudné. A Aspyn na začiatku čo vyvádzala... no nebolo mi to sympatické. Dočítala som, príbeh bez tých spytovačiek svedomia, a výlevov z minulosti by bol oveľa dynamickejší... asi mi to ozaj nesadlo no. Možno nabudúce jednu postavu zakomplexovanú a druhú odľahčenú, ktorá ju vytiahne zo srabu.

12.05.2023 3 z 5

Znovu od začátku Znovu od začátku Kylie Scott

Oooooo, veľmi pekné!! S podobnou témou som sa v rámci romantickej knihy stretla málokedy a preto to bolo ozaj zaujímavé. Do toho detektívna vložka a atmosféra na zbližovanie vytvorená. Zloduch bol síce akoby patrný na prvý pohľad ale aj tak sa to čítalo veľmi dobre, Ed aj Clem boli veľmi sympatický a fajn, ze sa Clem pamäť nevrátila:) tie jej brepty a nefungujuci filter kvôli nefungujúcemu laloku boli fajn :) Ed bol veľmi milý sexi a taktiež intímne scény boli popísané veľmi príjemné, narušilo ma to ako v iných príbehoch. Viac menej naozaj nemám čo vytknúť. Paráda.

12.05.2023 5 z 5

Šachmat Šachmat R. L. Mathewson

Odhliadnuc od toho, že keby mne niekto 20 rokov robil zle tak si vybavím zákaz priblíženia je to perfektné!! Maximálne zábavné, tie doťahovačky, koniny ktoré si tam vymýšľajú aj tie záblesky v minulosti. Plus samozrejme rodina Rory, to sú čisto bláznivé prípady!! Bavilo ma aj samozrejme to ako Connor postupne odhaľoval svoje pohnútky, ako sa o ňu v priebehu rokov staral, ochraňoval... Obaja mi samozrejme prišli mierne nedozretí, takí zvláštni vo vzťahoch, neviem to pomenovať...Ale beriem to tak, že sme sa mali pobaviť a to veru bolo splnené niekoľko násobne!! Odporúčam veľmi, ak prižmúrite trošku oči nad mierne nadnesenými situáciami

27.04.2023 5 z 5

Moje (tak trochu) dočasná chůva Moje (tak trochu) dočasná chůva Penelope Bloom

Pokračovanie série. Napriek tomu, že mám dojem, že to nebol úplný "vrchol" série, určite odporúčam! Aj celú sériu. Zhltlo sa to takmer samo, rýchlo, bolo to príjemné, jednoduché, milé, romantické, hlavné postavy sympatické, bola sranda, bol sex...čo viac si vlastne priať nie? :-D trošku som mala dojem, že zápletka bola taká nie úplne pre mňa zaujímavá, aj potom čo sa dialo sa mi až tak veľmi nepáčilo, ale Jack bol veľmi fajn, že umožnil Nole ísť za svojím snom aj akoby na úkor jeho živobytia. Postavy z minulých dielov (najmä Chris) a deti Ben a Griff tomu dodávali veľmi dobrú atmosféru a šťavu, ktorá mi pri Jackovi trošku chýbala...ale tak mal iné starosti - byť dokonalý otec, takže viac menej by to malo byť plus, nie? :-D Nola bola "mladá stará", ale taktiež mala na starosti svojho malého brata, zažila trauma, bola uzavretá v minulosti, takže tam mi možno tiež chýbal taký slobodnejší duch a vadili mi jej neustále myšlienky, pocity viny a podobne. Našťastie to teda všetko dobre dopadlo a môžeme ísť ďalej :)

23.04.2023 4 z 5

Pověst potížistky Pověst potížistky Elle Kennedy

Pokračovanie novej série. Prvá časť ma zaujala, Evan tam bol ako vedľajšia postava a tak bolo prirodzené, že som chcela vedieť, ako jeho osud bude pokračovať. Okej, mám zodpovedané. Thank you, next. Ako nebolo to zlé, Evan je sexi bad boy, ktorému zrazu pár ľudí niečo povie a on uvidí, že už musí dospieť a zmeniť sa, nerobiť problémy. Čo stihne za pár mesiacov. A potom je tu Gen, problémové dievča...ktorá si vlastne len naplno užívala života, ale taktiež musí premýšľať nad budúcnosťou a neskončiť v lochu. Ono, vlastne obaja chcú to isté a zápletka bola viac menej vcelku umelá a zbytočná nie?? Ale okej, čítalo sa to veľmi ľahko, niektoré časti boli vtipné, niektoré menej, o nejaké veľké emócie tam asi ani nešlo, občas kde tu sexi slovíčka. Hlavné postavy neboli nejako extra prepracované... keď to tak rozoberám, tak možno tých hviezdiciek som dala celkom priveľa, ale je pravda, že som celkom dostala z toho príbehu, čo som chcela. Zábavu, romantiku, zápletku a happyend, zábavnú partu a zloducha. Jasné, rýchle, milé, príjemné, dostačujúce. Aj tak si prečítam pokračovanie, lebo kde je takáto partia, tam chcete vedieť stále čo sa deje.

21.04.2023 4 z 5

Plavba zlých snů Plavba zlých snů L. J. Shen

Peckaaaa!! S L.J.Shen som ešte mimo nikdy nastúpila! Bola to sranda, bola tam romantika, riadna dávka ostrosti, krivdy, šialenosti, samozrejme rodičia na palicu a aj bláznivé ex a exovia. Toto bolo ozaj super. Dokonca sa autorke podarilo riadne rozvírit aj emócie, Tennesee si zaslúžila veru oveľa viac ako dostávala od svojej rodinu, mestečka. Cruz bol zo začiatku taký nudný týpek, potom sa z neho stal zase taký zamilovaný dokonalý chlap a aj on si v konečnom dôsledku vydobil u mňa rešpekt, že nie len Nessie nútil požadovať si účtu ale aj on od nej si ku vyžiadal, čo v mojich očiach ho ešte povýšilo. Áno áno, tá zápletka bola celkom pridlhá, všetko sa tam mlelo dokopy, raz jeden uskočil raz druhý...všetko dobre v konečnom dôsledku dopadlo. Kľudne by som ešte čítala ďalej o obyvateľoch tohoto malého ale šialeného mestečka.

19.04.2023 5 z 5

Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Čítam aj iné komentáre a úplne ich chápem. Zo začiatku to bolo veľmi náročné sa začitat. Správy raz za čas, tu otázka, tam odpoveď... nemalo to spád, nemalo to dynamiku, romantiku, aha efekt...len u Ruby sa diali také malé krôčky...Ruby síce mala 24 rokov ale ona sama znela akoby mala 17, jej rodina sa správala akoby mala 17 a mala asi aj toľko životných skúseností, kopec strachu a žiadne príležitosti... a potom tu bol Aaron, ktorý bol na vojne už celú večnosť. Dodával jej odvahu, nádej, silu postaviť sa sama za seba. Ona mu bola slnkom, smiechom, svetlom v tej púšti (doslova aj obrazne). A potom sa to rozbehlo. Áno, bolo to pomalé, ale taká je Zapata. Túto robili vyslovene milimetrové krôčky, ale bolo to vtipné, milé a príjemné. Občas ma však postavy dosť chytili do spleti tých emócií a vtedy to malo silu. Občas, najmä keď Ruby sa metala v tých svojich myšlienkach a strachoch, tak to bolo nudné. Ale na koniec som nebola pripravená. Co sa stalo? Ako sa to stalo?? Ako to dopadlo?? Ako skončili? Kde je ešte tých 100 strán, ktoré potrebujem?? Kontrolovala som kde je epilóg číslo 2. Či sa mi nezmazali strany. A ono nie. Proste tam nič není, iba taky fádny koniec. Ale ja chcem viac!!! Za mňa Zapata je kvalitka, ale opakom Amo Jones. Zapata je kľudný prístav, silný maják, ktorý dovezie loď bezpečne na pevný breh. Pomaly ale isto. Koho toto nebaví, tento pomalý program, tak potom neodporúčam. Ale koho áno, tak všetky Zapaty treba čítať.

18.04.2023 5 z 5

Přiznání Přiznání Kristen Callihan

Chcem povedať, že celá séria sa oplatí prečítať. Hudobné prostredie sa mi veľmi páčilo, taktiež každý jeden člen skupiny a plus žena vniesli do celej série humor, romantiku, správnu dávku sexi scén, a kadejaké poučenie. Tento príbeh nebol výnimkou, aj keď bol trošku menej dynamický mám dojem. Bolo tam zo začiatku dosť tajomstiev, ktoré naštrbili dôveru medzi hlavnými postavami a akoby celý čas nad nimi visel ten povestný Demoklov meč a bolo to cítiť, akoby sa držali "zpátky". Potom samozrejme zápletka bola trochu očakávaná a koniec bol príjemný. Celkovo to bolo fajn, príjemné, postavy sympatické ale nepohlo to mojim svetom, ani to nebol naj diel série ale nevadí. Účel to splnilo, zabavila som sa, emócie tiež bolo cítiť z príbehu, bolo to v pohode. Plus opäť sa stretnúť s bývalými postavami bolo super:)

18.04.2023 4 z 5

Královsky obdařen Královsky obdařen Emma Chase

Skvelé! Okej, viac menej som nadšená preto, lebo som mala chuť presne na niečo takéto - vtipné, milé, jednoduché, s príjemnými postavami a ich bláznivými kamošmi, sexi chlap, sexi scény, chémia medzi postavami.... také zemilovávanie skrz roky, potom taký spád aby prišla očakávaná zápletka a pekný (trošku "priveľký) koniec. Zľúpnuté za chvíľu, zostala príjemná nálada a to je to co ni trebalo a toto úplne splnilo. Takže za mňa v tomto stave plný počet, aj keď si uvedomujem, že ďalší krát to už možno čítať nebudem. Ale celá séria je veľmi príjemná!

09.04.2023 5 z 5

Láska nadivoko Láska nadivoko Christina Lauren

Popravde som spravila chybu, lebo po prečítaní anotácie som si predstavila iný príbeh, taký vtipný, kde prežívajú hlavné postavy dobrodružstvo na koňoch plné dohadovania, hádok, prekáračiek, vtipov, kde Lily v takom smiešnom zmysle vyškolí mestských chlapov, kde sa budú s Leom zmierovať a opäť pomaly zamilovávať a skrývat pred ostatnými čo privodí ďalšie smiešne situácie. A co som dostala? Honbu za pokladom a lá divoký západ. Tej romantickej a vtipnej atmosféry tam veru veľa nebolo, aj keď dráma nechýbala a ani ďalšie zvraty. Dokonca ma to postavilo pred akúsi morálnu dilemu, že či je úplne okej klamať v ceste za bohatstvom a podobné veci. Popravde som to tak trochu chcela mať za sebou, rýchlo dočítané. Viac menej mám dojem, že ani Lily ani Leo sa mi nejako nedostali pod kožu a že som si ich neobľúbila. Nemyslím si, že príbeh je zlý ani štýl písania, autorku mám veľmi rada, skôr však atmosféra ma nezaujala a taktiež viním z neúspechu moje "očakávania".

01.04.2023 2 z 5

Letný návrh Letný návrh Vi Keeland

Anotácia znela výborne, autorka píše úžasne...ALE! Nie som si istá, ale niečo tomu chýbalo, nebola to autorkina úplná topka. Hokejové prostredie mám rada, aj keď tu nebolo až také dominantné. Max bol taktiež sympaťák, veľmi šarmantný, vtipný (aj jeho rodina), sexi týpek aj keď ku koncu trochu veru zamiešal kartami. Georgia bola v pohode- to sa asi vraví, keď ti niekto úplne nesadne :) ona by bola super, milá, vtipná samostatná ale tak strašne premýšľavá, váhavá a hlavne sa hrá na strašne rozumnú osobu a pritom nevidí že ten jej Gabriel je zmrd. Nakoniec to teda samozrejme dobre dopadlo, ale taký nie úplne spokojný pocit mi zostal. Opäť však radím medzi fajn príbehy, zlepšovače nálady a romanťárne na večer.

01.04.2023 4 z 5

Aristokrat Aristokrat Penelope Ward

Som šokovaná. Úplne som očakávala niečo iné. Od autorky som zvyknutá na iné. A stále som na niečo len čakala a to niečo neprišlo... Hlavné postavy boli nudné, Leo bol podľa mňa absolútne nepríťažlivý človek, bez vtipu a šarmu. Felicity sa mi páčila v rámci jej samostatnosti ale podĺa mňa s tým svojim strachom a plánovaním mala určite nejakú diagnózu. Ako aj on, keď za 5 rokov sa nevedeli nikam pohnúť v živote. SPOILER: Keď Lea Felicity našla v Anglicku v stave akom bol, myslela som si, že príde zvrat a dá sa dokopy so Sigom, ktorý bol z celého príbehu najvýraznejsia postava :) Potom teda už prišlo na lámanie chleba a ten koniec bol celkom rýchly, vďakabohu. Taký presladený. Ale najviac som sklamaná z tých nemastných hlavných postáv, tú chémiu medzi nimi som vôbec necítila veru. Ale teda okej, čo kvitujem je celkom morálne náročná téma rozvodu a nevery a podobne. Ale za mňa tentokrát e-e.

20.03.2023 2 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Prelúskať sa začiatkom knihy mi trvalo celkom dlho. A musím povedať, že niektoré tie hierarchické a fantastické zvery som stále nejak nepoňala. Ale proste vnímala som hlavné postavy. Bryce mi neprišla veľmi sympatická. Ale potom sa to rozbehlo. Jej chytrosť, ochrana slabších, láska...aj keď k bratovi sa veľmi dobre nesprávala, čo ma občas mrzelo. Celá tá detektívna práca, tie zvraty a aj ten boj na konci je veľké plus tejto knihy. A samozrejme aj ten rozvíjajúci sa vzťah s Huntom a ich doťahovanie. Ten začiatok sa oplatilo nejako prelúskať.

26.02.2023 4 z 5

Nemilosrdný rival Nemilosrdný rival L. J. Shen

Hmmm. L.J. SHEN okupuje popredné priečky mojej autorskej hitparády. Zatiaľ som nebola zo žiadnej jej knihy vyslovene sklamaná. Určite sú niektoré viac a niektoré menej skvelé, ale stále skvelé. Hlavná hrdinka sa mi páčila aj ako mladá aj v prítomnosti - jej sila, jej humor, jej bláznivost. Áno, to celé okolo jej rodičov bolo také pre ňu dosť zmätočné, ale potom spravila správne rozhodnutie!! Nicky aj Christian sa fajnovo naladili na túto humornú vlnu a dodali tomu skvelý nádych tajomstva, romantiky, mužskej agresie ale aj emócií. Preskakovanie do minulosti ma udržiavalo v napätí a to pomalé rozlúskavanie tajomstiev povýšilo tento príbeh nad nálepku romantický. Rada si prečítam aj ďalšie príbehy o Christianových kamošoch to jen jasné.

15.02.2023 5 z 5

Hacker Hacker M. K. Hardy

Ja, čo obchádzam českú a slovenskú tvorbu z bezpecnej vzdialenosti som opäť siahla po tejto autorke a opäť ma presvedčila, že možno by som aj tejto tvorbe mala venovať viac pozornosti. Jessie bola fajn, prirodzená, svojská, so svojimi radosťami aj starosťami ako každé iné milé príjemné dievča od vedľa. Plus jej ironicky humor veľmi oceňujem. A potom tu bol Johny, s ktorým si dosť fičali na rovnakej vlne a "potom tu bol Hacker", ktorý bol relatívne veľmi sladký. Bolo to fajn, milé, príjemné, dosť som sa aj pobavila na niektorých scénach (napr čo sa Jessie opila) :) Najhoršia bola samozrejme Sára a Jirka panebože.

10.02.2023 3 z 5

Iskra Iskra Vi Keeland

Pravdou je,že som túto knihu dosť odkladala a až keď som už nemala čo čítať, tak som sa k nej vrátila. Anotácia ma tým pádom veľmi nenadchla. Autorku mám rada, patrí medzi moje topky, ale veru toto sa mi až tak nepáčilo. Áno, bolo to príjemné, ale ani Donovan ani Autumn ma nejako nazaujali. Páčilo sa mi však, že sa tam riešili aj vážnejšie témy aj keď ich bolo nejako veľa a ani jedna poriadne rozpracovaná (Storm, detský domov, znásilnenie, práca...). Nebolo to zlé a myslím, že si čitatelia prídu na svoje. Ja som si však nenašla tam obľúbenca a trošku ma to nudilo.

09.02.2023 3 z 5