PierReVesper komentáře u knih
Zatím jediná kniha, kterou jsem od Kundery četl. Zaujal mě její název, ale obsah byl jak vědro zvratků. Nevím co na tom všichni vidí, mě to teda nic nedalo. Knihu můžete v podstatě otevřít na jakékoliv stránce a začít číst, zavřít a otevřít na jiné stránce. Žádný rozdíl.
Možná, ale opravdu možná jí dám druhou šanci, ale zatím mě nic nepřesvědčilo, abych tak učinil.
Nevím kam to napsat:
První dvě knihy se mi líbily, ale filmy ne, protože se moc předlohy nedržely. Třetí kniha: první polovina ušla, druhá byla nehorázná kravina. Zato s třetím filmem to mám obráceně, protože se zase drží předlohy. Snad tím posledním filmem napraví nepovedenou druhou polovinu knihy.
Mám pocit, že měla autorka rozepsanou třetí knihu, a když viděla ten úspěch knih celkově, tak chvátala s dopsáním třetí a celou její druhou polovinu zbabrala do nepřehledného gůláše.
To, že konec byl hodně předvídatelný, už od začítku ani neřeším.
Pro mě nejslabší kus z Přemyslovské epopeje. Politikaření v druhé polovině knihy mě i místy nudilo.
P. S.: I tak bych chtěl být rytíř.
Pro mě slabší než série Hynek Tas z Boru, přesto bych velice rád uvítal pokračování k jemuž otevřený konec vybízí. Celkově výborné čtení hlavně pro historiky laiky, jako jsem já.
Nestrhlo mě to tolik jako série o Hynku Tasu z Boru, ale i tak to má něco do sebe. Hlavně je to z doby "líného" Václava IV., kterého nikdo neměl moc rád, ale všichni ho chtěli za krále, protože byl náš a ne německej. Druhou knihu začínám s velkým nadšením.
atilahun: Asi jako ve smyslu obyvatelé Velké Moravy/Velkomoravské říše, tedy Moravané.
Lepší než první díl, řekl bych, že i čtivější. Děj pěkně ubíhá a neustále se něco děje. Plné zvratů a lží až do konce.
Na cestě. Jak se pustíte do čtení jste na cestě, chcete být na cestě. Chcete si nezávázně užívat a žít jako hrdinové knihy, jako Kerouac. Chcete křepčit v zakouřených podnicích na jazz, který vám vyrve srdce z těla, chcete se zpocení milovat upřostřed polí pod širým nebem, chcete se hnát po nekonečném pásu asfaltu až někam do nikam a chcete o tom všem filozofovat unášeni omamnými látkami. Tahle kniha je jízda a vy se chcete taky vézt.
Rozhodně nejslabší díl. Zdálo se mi, jako by měla autorka kniha rozepsanou a pak ji potřebovala narychlo dokončit, tak to nějak doplácala a tradá, kniha hotova. Konec velmi předvídatelný. Jsem hodně zvědavý, jak se s tím zmatkem poperou v druhé části třetího filmu.
Slabší oproti prvnímu díle, ale i tak nadprůměrné vůči jiným knihám. Crichton to prostě uměl.
Celkem odlišné od filmu, který jsem viděl dříve, než jsem četl knihu. Jsem zvědavý na druhý díl a finálové odhalení.
Kvalitní čtení, člověk se něco dozví. Doporučuji.
příručku jsem si kupoval společně s Válkou, ale oproti knize, jsem byl nadmíru zklamán.
Taková příručka pro tupce. Pro Amíky prostě.
Četl jsem, když mi přišel před dávnými časy s Peností Plus a byl jsem příběhem uchvácen. Kvalitně zpracovaný svět blízké budoucnosti s dějem, který odsýpal si mě získal. Dívím se tomu nízkému hodnocení, ale knihu rozhodně doporučuji.
Opět skvělá historicky-fantazijní Žemlbába. Jen bych vytknul tu křesťanskou symboliku, ta se mi tam moc nelíbila, proto jen tři hvězdy. Ale pořádný.
Porce sexu a akce na Kotletu naprosto v pořádku, ale nějak mi v tom chyběl ten šmrnc Nářezů. Nevím, jestli to bylo tím rozdělením na kapitoly, i když to v podstatě navazovalo, nebo tím, že to bylo hodně o sexu, samozřejmě, čím víc, tím líp, ale aby mě to uchvátilo jako Trilogie, to nemůžu říct.
Plusy: Je to prostě Kotleta. Pěkná obálka.
Skvěle zpracovaný pohled na tehdejší dobu a zvyky. Dobrý úvod do začátku husitské revoluce. Těším se na další knihy.
chobot: Dočkal ses, Vrátil se. Už se těším, až si to přečtu.
Na to, jak je kniha vychvalována, tak mě nijak neoslnila. Nevím, čím to je. Zkusím tomu dát třeba druhý pokus.