pif69 pif69 komentáře u knih

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Od Noaha Gordona není kniha , kterou bych nepřečetl jedním dechem . Ranhojiče jsem uložil v knihovně mezi nejohmatanější knížky , po bok Egypťana Sinuheta , Šóguna a Saturnina .

12.01.2015 5 z 5

Šógun Šógun James Clavell

Nelze než složit autorovi poklonu za excelentně vystavěný příběh , zasazený do dobových reálií pro nás , středoevropany , těžko představitelných . Od Clavella jsem přečetl všechna díla , Šógun je z nich nej...
Ministerstvo kultury varuje - čtení Šogůna je návykové ! Určitě se k němu budete vracet , tak jako já .

12.01.2015 5 z 5

Volání Kalahari Volání Kalahari Patricia Mennen

Tento román jsem si půjčil v místní knihovně , a to pouze dle sdělení na přebalu , že se jedná o velký německý bestseller . No , mám přečtené 4/5 knížky a myslím si , že buď s německým trhem nebude něco v pořádku , a nebo nebude v pořádku sdělení na přebalu . Velmi primitivní , naprosto předvídatelný příběh o tom , jak chudá , bohatým dědečkem zapuzená dívka , v Africe ke štěstí přišla . Navíc psáno naprosto primitivním , bezbarvým jazykem . Za mne naprostý propadák , vhodný ke čtení snad jen v nouzi největší .

11.01.2015 1 z 5