pif69 komentáře u knih
Zajímavé čtení od skutečného vlastence a vojáka .
Pokřivené zrcadlo původního mistrného Jirotkova díla .Místy opsané takřka beze změn . Bez děje . Bez vtipných zápletek . Za mne ležák do knihovny , který už do ruky nevezmu . Dobré na podložení viklající se skříně .
Naprosto strhující kronika jednoho kraje . Krásně vykreslené a uvěřitelné postavy . Svědectví o časech minulých .Pokud by se paní Klimecká neurazila , postavil bych tento její román po bok kroniky U nás Aloise Jiráska .
Oddychovka na pláž na dovolenou , nic jiného jsem v tom také nehledal .
No , samozřejmě jsem nečekal Larssona , ale tohle ??? Naprosto naivní a umělá zápletka , dialogy bez inteligence,vtipu , vše jaksi násilně sešroubované . 3 hvězdy dávám jen za nostalgické setkání s Lisbeth a spol. Jinak nestojí za čtení .
Za mne velmi čtivé . Pokud se zorientujete v místě a postavách , pak se knížka těžko odkládá . Velmi zdařilá detektivka .
Zlodějku knih jsem si koupil na základě velkého množství zdejších kladných recenzí . Po jejím přečtení musím konstatovat , že je sice napsaná čtivě , nápad s kmotřičkou smrtí jako vypravěčkou také velmi dobrý , ale něco mi tam chybělo(nebo přebývalo?) - nevím . Pěkné čtení , ale za mě max.4* .
Bože ! (je jedno zda křesťanský,či muslimský,či jiný...) Konec 20.století , Takřka uprostřed vrcholně civilizované a demokratické Evropy , a tohle bylo možné ?? Je a patrně i v budoucnu možné bude - ďábel lidské pomatenosti typu nacionalismus,komunismus,fašismus,nesnášenlivost atd. číhá v každém z nás . Jen mu popustit uzdu....
Za mne naprosto strhující kniha , která by se měla stát povinnou četbou pro všechny politiky a pracovníky tzv.humanitárních organizací .
Velké poděkování panu doktorovi za toto svědectví .
Ke standartní rozvláčné detektivce ,šmrncnuté napůl s Červenou knihovnou , přidala autorka dost nápaditě komentáře domácích mazlíčků . Zábavné čtení .
Někdy kolem roku 1975 jedna z prvních knížek , kterou jsem přečetl sám . Milý a malinko naivní příběh malého Honzíka dnešním virtuálním dětem asi moc neučaruje , pro nás , generaci Husákových dětí nostalgická vzpomínka . Ještě dnes cítím tu vůni nově vytištěné knížky .
Naprostá klasika českého humoristického románu . Nevím zda je , ale měla by být povinnou četbou - zejména pro zapšklé státní úředníky a protivné sousedy .
Poprvé jsem Saturnina přečetl někdy kolem r.1980 a od té doby se k němu vracím pravidelně .
Příjemně překvapilo i filmové zpracování .
Autor už zcela evidentně vykrádá sám sebe . Naprosto zbytečná knížka .
I přesto mohu doporučit jako hodně nenáročné čtení na dovču .
Ač nejsem zrovna fandou životopisů , na tento jsem se těšil a dokonce si ho nadělil pod stromeček .
No , mám přečteno 250stran , a jsem na velkých rozpacích . Dle mého názoru by pan Forsyth mohl klidně užívat pseudonym Baron Prášil . Stačí zamyslet se nad příhodami , které popisuje z NDR a ČSSR v 50.letech - uznal bych to u dobrodružné sci-fi krimi s Jamesem Bondem , ale ne u údajného životopisu . Naprosté nesmysly . Stejně tak náhodná a tajemná setkání s premiéry ,generály ,prezidenty atd.po celém světě . Atraktivní milenky z řad tajných policistek . Proboha ! Naprosté pohádky pro puberťáky .
Za mne tedy hodnocení hodně podprůměrné . Vadí mi , že pan Forsyth podceňuje inteligenci čtenářů a dělá z nás blbce .
Jako oddechovka , která po vás nepožaduje jakékoliv myšlení , dobré . Čtení na pláž,na chatu atp. , prostě Červená knihovna po americku .
Ke knize jsem se dostal před lety , úplně náhodou v nějaké čekárně . Od té doby jsem ji četl několikrát . Fascinující příběh německého lékaře v sovětském zajateckém táboře . Velmi poutavé jsou i příběhy tzv.vedlejších postav(milostná vzplanutí , přátelství navzdory jiné straně barikády atd.) Pohled na poválečný osud poražených, tak jak jsme ho nikdy neznali . Lze pouze doporučit .
Souhlasím s předchozí čtenářkou - čtivá kniha , dobře vystavěný příběh , ale jedno přečtení je tak akorát . Dobré na dovču , nebo dlouhý zimní večer na horách .
Knížku jsem vytáhl z regálu v Městské knihovně naslepo . O to větší překvapení jsem zažil při začtení se . Fakt perfektně namalovaný obraz ze života současných Londýňanů . Nelze nepřečíst . Že by v panu Lanchesterovi vyrůstal nový Dickens ?
Čas nám zde vyměřený lze využít mnohem lépe , nežli čtením špatných knih . A Zabiják Anders ke špatným knihám rozhodně patří . Nedal jsem více jak 100 stran , bohužel...
Chcete se dozvědět něco o životě v Toskánsku , o pěstování vína , pokoře a lásce k půdě , tvrdé dřině , úspěších i zklamání lidí , kteří v potu tváře vytvářejí skvostná vína ? Tak v téhle knížce , pojednávající o tom , jak za desítky milionů koupit ruinu kláštera, za další desítky milionů ji zrekonstruovat a pak si hrát na starousedlíky , odpověď nehledejte . Nabubřelá a naprosto zbytečná knížka .
Od nastavované kaše lze jen málokdy očekávat něco převratného . Platí to i o Dívce v pavoučí síti . Dobře napsaná detektivka s některými prvky z předchozích dílů Milénia , ale Larsson to není .