pip11 pip11 komentáře u knih

Báječné nakupování o Vánocích Báječné nakupování o Vánocích Sophie Kinsella (p)

Tak tohle jsem nedala a odkládám. Mentální stav a chování hlavní „hrdinky“ mi spíše než vtipné přišlo k politování, možná i k léčení.

16.12.2023

Dedičstvo z lásky Dedičstvo z lásky Kristi Ann Hunter

Krátký, ale krásný Vánoční příběh o vedlejší postavě ze série Haven Manor. Sarah je jedno z nechtěných dětí, které již dosáhlo dospělosti a začíná vést svůj samostatný život. Sarah, Randall a jeho babička jsou dokonalí a tento sladký sváteční příběh je o jejich vzájemném vztahu.

15.12.2023 5 z 5

Obloha na jeseň Obloha na jeseň Denise Hunter

Závěrečný díl o nejmladší Grace krásně zakončil tuto sérii. V příběhu se samozřejmě setkáme i s jejími sourozenci a jejich protějšky. Celá trilogie se mi líbila, je to pohodové čtení.

13.12.2023 5 z 5

Tajemství letní noci Tajemství letní noci Lisa Kleypas

První díl Čekanek byl hezký a příjemný příběh, ale na plný počet to nebylo.

08.02.2023 4 z 5

Tajomstvo slečny Hancockovej Tajomstvo slečny Hancockovej Kristi Ann Hunter

Poklidné tempo, ale děj příběhu mě příjemně upoutal. Tento díl se mi líbil dokonce více než předchozí.

31.12.2022 5 z 5

Třetí kruh Třetí kruh Amanda Quick (p)

Tak jsem sáhla po dalším díle Společnosti arkány a užila si odhalování dalších neobvyklých para schopností, spolu s detektivní linkou. Bylo to opět příjemně pohodové, s lehkým napětím a novou sympatickou dvojicí.

22.11.2022 4 z 5

Okno do nebe Okno do nebe Nora Roberts

Dvě výbušné a tvrdohlavé povahy, které musí spolupracovat na projektu stavby resortu. Mám ráda prostředí staveb a různých rekonstrukcí, proto se mi kulisy tohoto příběhu zamlouvaly. Příběh je to spíše svižnější a ke konci zde nechybí také kus napětí. Tato série je odpočinková, lehké a nekomplikované čtení.

30.09.2022 4 z 5

V bouři V bouři Kathryn Taylor

Konečně se odhalilo velké tajemství minulosti…. Pokračování se mi moc líbilo, bylo to povedené zakončení.

11.09.2022 5 z 5

Cizinec Cizinec Nora Roberts

Tak tohle se mi líbilo. Napínavý příběh, který byl současně i pohodový, všeho tak akorát. Prostředí skvělé, hned bych tam jela, postavy zajímavé a sympatické, tedy kromě záporáků.

02.09.2022 5 z 5

Příliv Příliv Jude Deveraux (p)

Naprosto oddechový příběh, plný nečekaných událostí, zvratů a vtipných situací. Byla to dobrá, dobrodružná a zábavná jednohubka.

19.08.2022 5 z 5

Svítání nad Safírovým zálivem Svítání nad Safírovým zálivem Holly Martin

Příběh začal pomalu a v poklidném tempu se pak nesl i celý děj. Všechny krásy ostrova a osudy hlavních i vedlejších postav byly poutavé, byť nijak zvlášť překvapivé. Pěkný příběh na pohodu a odpočinek.

05.08.2022 4 z 5

Fotografie smrti Fotografie smrti Amanda Quick (p)

Tato série se mi moc líbí, oblíbila jsem si ji už po prvním díle a nadšení mě dosud neopustilo. Čtvrtý díl pojednává o fotografce míst činu, která se ale snaží uspět v uměleckých kruzích, což není tak snadné. Velmi se těším na další díly.

19.06.2022 5 z 5

Nádherná bouře Nádherná bouře Johanna Lindsey

Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale pak už to byla příjemná a celkem vtipná oddechová četba.

14.06.2022 4 z 5

V pasti lásky V pasti lásky Nora Roberts

Jared vždycky věděl, že nechce vést ranč, zato být právníkem je pro něj to pravé. Ovšem výpomoc na rodné farmě nejmladšímu z bratrů nikdy neodmítne. Dům v sousedství zvažoval koupit pro sebe, avšak nejednal dost rychle a tak jej teď vlastní odtažitá a tajemná Savannah se svým synem. Pohodový příběh.

04.06.2022 4 z 5

Stále s tebou Stále s tebou Sian O'Gorman

Ze začátku mě příběh příliš neoslovil, právnické prostředí… Ovšem s postupujícím dějem se to začalo pěkně vyvíjet až se z toho nakonec vyklubal moc pěkný příběh.

12.05.2022 4 z 5

Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

K tomuto příběhu nemám opravdu co říct… Dávám jednu hvězdičku za ilustrace.

19.02.2022 1 z 5

Lituji, čekají mě Lituji, čekají mě Agnès Martin-Lugand

Vždy ráda sáhnu po této francouzské autorce, její knihy se mi líbí. Krásně popisuje myšlenky a pocity daných postav, což bude asi také dáno její profesí. Příběh je příjemný a pohodový. Ukazuje, jak snadné je upadnout do závislosti, která hraničí s posedlostí. Hrdinka měla štěstí na přátele a rodinu, kteří ji pomohli najít cestu zpět. Kapka štěstí se mi líbila o něco více.

29.01.2022 4 z 5

Láska k Vánocům Láska k Vánocům Karen Schaler

Opět milý a sladký příběh z Vánočního tábora, oplývajícího tradicemi a zvyky. Pěkná pohádka na zimní období.

08.01.2022 4 z 5

Láska ako sen Láska ako sen Mary Balogh

Další z příběhů série ‚těch, co přežili‘ se mi moc líbil. Všichni si odnášejí pozůstatky z války a po dlouholetém léčení se snaží najít nový smysl života. Každoroční setkání přátel se tentokrát odehrává na panství Vincenta, neboť se mu právě narodil potomek. Bylo to opět pěkné a pohodové čtení.

06.01.2022 5 z 5

Tvůj perfektní rok Tvůj perfektní rok Charlotte Lucas

Zajímavý příběh, ale v podstatě jsem ho vnímala jako celkem smutný. Sice je prokládaný zábavnými částmi a konec je pro většinu postav pozitivní, ale i tak…

03.01.2022 4 z 5