pip11 komentáře u knih
Úvodní díl z Nantucketu pojednává o architektech a dvěstě let mrtvém dědečkovi. Celý příběh se mi velmi líbil, ať už sžívání Alix s Jaredem, nebo duch Caleb :) Příjemně čtivé a také zábavné, autorka mě opět nezklamala.
Má první kniha od této autorky. Jaké překvapení, že byla tak skvěle čtivá. Je to svěží, zábavný a oddechový příběh.
Příběh měl potenciál, ovšem první dvě třetiny má dost utahaný děj. Hrdinka na útěku před svým darem, kdy je až zaslepená strachem. Nemůžu dát víc než 3*.
Tuto knihu jsem si moc příjemně užila. Příběh Leny a Olivie, dvou padesátnic, které hledají nový směr svých životů a při náhodném setkání si vymění bydlení, aby mohly najít samy sebe. Celý měsíc chtějí hledat své ‚já‘, a snaží se vyřešit své neuspokojivé životy. Komedie to určitě nebyla, spíše milý a laskavý příběh, který se skvěle četl. Je to velmi povzbudivý román o druhých šancích a doufám, že od autorky vyjdou další knihy.
Příjemné a lehké letní počtení z Kosu zalitého sluncem a obsypaného sladkými fíky, čekajícími jen na utrhnutí. Pippa se po devíti letech vrací do prázdninového domu svého dětství, kde prožila spoustu krásných chvil. Těší se, až se opět setká s místními obyvateli, kteří ji chyběli. Nečeká ji jen odpočinek, ale také řešení problému, při kterém se budou péct různé dobroty.
Sladce milý příběh o nových sousedech, jehož hrdinou je bezstarostný, ale odhodlaný Mitch, který nově příchozím obrátí život naruby :) Vážná a zodpovědná Hester spolu s devítiletým synem se přistěhují do nového bytu na Manhattanu, kde získala novou práci v bance. Pohodové, klidné a příjemné čtení na jedno odpoledne.
V úvodu chci jen podotknout, že souhlasím s předchozím vyjádřením ohl. zpracování paperbacku. Kniha je velmi tuhá a nedá se pohodlně držet otevřená.
Co se příběhu týče, bylo to příjemné a poklidné duchařské čtení. Až na některé detaily (nemůže přece požádat o pomoc sebe samotnou!) to bylo pěkné. Duše dávno zemřelých se snaží opět setkat…
Smutný příběh o vnitřním boji, pochybnostech a pozlátku slávy. Abra odchází z domova, kde se cítí nechtěná…. jsou to však pouze její nevyzrálé pocity. Touha po domově v ní s léty narůstá, ale co dělat, když všechny mosty za sebou spálila. Poutavě napsaný krásný příběh o lásce a odpuštění.
Krásná a dojemná kniha, plná smutku i radosti. Velmi povedený emotivní příběh naprosto osamělé Jubilee, která je smrtelně alergická na lidský dotek. Jubilee je ovšem okolnostmi donucena vyjít ven po dlouhých devíti letech… Skvělý román, doporučuji.
Tento příběh vypráví o mladé dívce Ariadne a jejích blízkých, který nás zavede časem zpět do dávné doby. Je to krásný a poutavý román, kde navštívíte Korint v prvním století, se spoustou detailů o tehdejším období. Děj byl krásný a postupně se rozvíjející, postavy jsou sympatické a poutavé. Moc se mi to líbilo a těším se na další knihu.
Byl to nádherný příběh plný hudby, matematiky a duše. Jsem nadšená tímto dílem, bylo to úžasné a stejně poutavé jako předchozí příběh. Skvělá série, skvělá kniha plná historie, romantiky a překrásné hudby na pozadí první světové války. Špionáž a nebezpečí při získávání šifry zavedou zázračnou houslistku a zlodějku Willu do Walesu a Bruselu. Knihu jsem si užila více, než jsem předpokládala. Teď už jen vydržet než vyjde Barclay-ův příběh.
První díl této ságy mě až zhruba do poloviny nijak nenadchl. Změna přišla od chvíle, kdy na scénu přichází Wolfram, tehdy nastal obrat k lepšímu.
Báječná kniha, Gilles Legardinier umí skvěle popsat ženské emoce, životní situace a to velmi vtipným stylem. Je zde také hloubka a moudrost, která je moc mile ztvárněná. Je to skvělý autor a doufám že vyjdou ještě další jeho knihy. Velmi jsem si tento román vychutnala, veselost je zaručena :)
Překrásný a dojemný příběh o děvčátku, kterou tíží bolestná vina a osamělost. Zoufale hledá odpuštění, čímž začíná měnit i životy dalších lidí. Je to obohacující příběh plný hluboké pravdy.
Pěkný pohodový příběh o matce tří chlapců a rekonstrukcí hotelu. Kolem této stavby se odehrává celá kniha. Duch zde žijící je fajn a všechny postavy až na jednu jsou sympatické. Bylo to hezké, poklidné a romantické čtení.
Kniha mě naprosto pohltila. Příběh o ženě, která prožívá osobní tragédii, rezignace, hluboký smutek a nechuť žít. Bylo to vážně skvělé, zcela reálné a podané v lehké, čtivé formě.
Báječně zábavná kniha, veselá a srdečná. Příběh se odehrává v Londýně a začíná a končí pohřbem. Hlavní postavy Laru a její pratetu Sadie jsem si velmi snadno oblíbila. Duch pratety je vážně ,,číslo“ a Lara se ji snaží splnit poslední přání. Příběh je skvěle napsaný a moc jsem si ho užila.
Tentokrát to je příběh o CeCe, který nás zavede do Austrálie, a je to opět skvělé počteníčko. Jestli mám nějakou sérii fakt ráda, tak je to Sedm sester. Je báječně propracovaná a úžasně čtivá. Nedokážu říct, která sestra má lepší příběh, doposud jsou všechny naprosto báječné a úplně odlišné.
Krásný emocionální příběh plný tajemství, zoufalství, naděje a štěstí. Moc pěkná historická romance.
Tento čtivý příběh vypráví majordomus Stevens, který celý život prožil na panství Darlington. Vypráví o svých každodenních povinnostech a svých chybách, také o všem co obětoval a promarnil v honbě za dokonalostí.