Piper222 komentáře u knih
Druhý díl je oproti prvnímu mnohonásobně lepší. Musela jsem se nutit abych přestala číst. Příběh je celou dobu napínavý, vtipný, akční, prostě dokonalý. Nové postavy jsou mnohem zajímavější než v prvním díle. Jestli jste neměli rádi Rhyse tak teď si ho určitě zamilujete. Byla jsem ráda za vysvětlení historie Prythianu, magie a politiky dvorů. Nedokážu si představit že by třetí díl mohl být lepší.
Ze začátku byla knížka nudná a nezajímavá a do čtení jsem se musela nutit. Pak se začalo něco dít a bylo to lepší. Konec jsem opravdu nečekala ale přesto jsem knížku ohodnotila průměrně, protože mi spousta postav byla nesympatická a bylo tam spoustu nevysvětlených věcí ohledně Amaranthy. Druhý díl je v porovnání s prvním stotisíc krát lepší. Rozhodně to není žádný zázrak ale propadák taky ne.
Příjemné oddechové fantasy. Příběh není nijak náročný ale s dalšími díly je čím dál víc napínavý. Občas jsem měla chaos v královských rodech. Postavy jsem si zamilovala, hlavně Dimitrije a Rose. Autorka mohla trochu více rozvést co Lissa a Rose dělaly mimo akademii.
Když se mě někdo zeptá jak jsem se dostala ke čtení napadne mě tahle knížka. Naprosto kouzelné fantasy o statečné holčice a chlapci který si nepamatuje kdo je. I když je to dlouho co jsem to četla poprvé vždy se k ní ráda vrátím. Živě si pamatuju jak jsem se bála když na scénu nastoupil hlavní záporák, nebo se smála spolu s Abby. Jestli máte rádi moře, kouzla a šťastné konce neváhejte...
Romány většinou odložím po pár prvních stranách, ale tohle je výjimka. Když jsem se začetla knížku jsem přečetla za pár hodin a to se nestává moc často. Z knížky přímo dýchá romantická atmosféra. Úvahy o náhodách, cestování a zmínky Shakespearovi prostě dokonalost...
Opravdu příjemná oddechovka, přestože není nijak dějově obsáhlá. Všechny postavy byly absolutně úžasné. Jediný kdo mi nepřirostl k srdci byl král a Aspen. Krásně vymyšlená romantická zápletka a princeznovské šaty byly příjemná změna proti akčnímu fantasy. Tuhle knížku doporučuju všem čtenářům i nečtenářům.
Tahle kniha byla absolutní bomba. Od autorky jsem nejdříve chtěla číst Grišu, ale přestala mě bavit po prvních dvou kapitolách a proto jsem hodně váhala, jestli si tuto knihu mám přečíst a musí říct že nelituji. Hlavní postavy byly naprosto úžasné a přirostly mi k srdci až na Mathiase který mi přišel neskutečně otravný. Příběh byl opravdu odlišný od ostatních fantasy knih a trochu složitější na zpracování. Opravdu nechápu jak může mít autorka takovou fantazii.