PolBara PolBara komentáře u knih

Činnosti k rozvíjení čtenářské gramotnosti v předškolním vzdělávání Činnosti k rozvíjení čtenářské gramotnosti v předškolním vzdělávání Eva Koželuhová

Výborná knížka pro učitelky MŠ. Psána srozumitelně, jasně. Obsahuje náměty na konkrétní činnosti a hry.

15.07.2024 5 z 5

Pěšky z Paříže do Santiaga Pěšky z Paříže do Santiaga Matouš Dvořák

Fajn, pohodové čtení. Jen je škoda, že fotografie v knize nejsou barevné.

02.07.2024 3 z 5

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Zajímavá knížka, inspirující příběh. Obdivuhodný výkon Cheryl.

23.03.2024 4 z 5

Za Kačku - Jak levně procestovat svět Za Kačku - Jak levně procestovat svět Kateřina Ostrá

Knížka je určitě zajímavá, četla se dobře. Možná bude i inspirací pro vlastní cesty. Líbí se mi fotografie na konci knihy.

02.03.2024 3 z 5

Poslední vdova Poslední vdova Karin Slaughter

Příběh mě moc nebavil, knihu jsem četla docela dlouho. Asi nejslabší díl série.

21.01.2024 3 z 5

Matčina volba Matčina volba Samantha King

Na první pohled mě kniha zaujala svou obálkou a názvem. Příběh byl rozhodně zajímavý a neobvyklý, dobře se četl. Pachatele jsem odhalila poměrně brzy, ale některé části mě překvapily.

26.12.2023 4 z 5

Laskavé pohádky víly Laskonky Laskavé pohádky víly Laskonky Romana Suchá

Knížku jsem četla dětem ve školce při odpočinku.Některé kapitoly se líbily více, jiné méně. Něco mi přišlo pro předškoláky "složité". Určitě by se dala knížka využít k dalším aktivitám na poznávání, pochopení emocí. Líbí se mi ilustrace.

13.12.2023 4 z 5

Tiché dítě Tiché dítě Sarah A. Denzil

Rozhodně zajímavá knížka, vtáhla mě do děje. Dobře se četla. Během čtení jsem napjatě čekala, kdy už se Aiden nějak projeví, promluví. Jen konec poněkud zvláštní, trochu překombinovaný.

14.07.2023 4 z 5

Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

Knížka je čtivá, zajímavá a napínavá, vtáhla mě do děje. Postava Miren mi byla sympatická, těším se na její další příběh.

04.06.2023 4 z 5

Specifické poruchy učení Specifické poruchy učení Lenka Krejčová

Problematika SPU je v knize zpracována stručně, přehledně a obsahuje mnoho praktických tipů pro rodiče a učitele. Kniha je pro mě velkým přínosem, doporučuji ji rodičům dětí s SPU, učitelům a studentům učitelství.

11.03.2023 5 z 5

Aby nám tu bylo hezky: Tvoříme pravidla v MŠ Aby nám tu bylo hezky: Tvoříme pravidla v MŠ Eva Svobodová

Super knížka, která by neměla chybět v žádné MŠ. Čtivá, srozumitelná a inspirativní.

28.01.2023 5 z 5

Matěj maluje mapy Matěj maluje mapy Michaela Hošková

Zezačátku se mi do knihy moc nechtělo, ale hned po prvních stránkách mě příběh doslova pohltil a já knížku přečetla za jeden den. Svým způsobem poučný a inspirující příběh.

08.01.2023 5 z 5

Čtenářské strategie u předškolních dětí a nečtenářů Čtenářské strategie u předškolních dětí a nečtenářů Eva Koželuhová

Knížka vhodná pro učitelky MŠ. Zajímavým nápadem jsou odkazy na videa, kde vidíme přímo práci s dětmi a konkrétní knihou. Fajn motivace.

07.07.2022 5 z 5

Pohádkové minimuzikály pro děti Pohádkové minimuzikály pro děti Marcela Kotová

Naprosto skvělá knížka pro učitelky MŠ. Minimuzikály jsou originální, vhodné třeba na vystoupení dětí v MŠ.

20.08.2020 5 z 5

Chytré pohádky pro malé rozumbrady Chytré pohádky pro malé rozumbrady Jiří Žáček

Knihu čteme se synem, velmi si ji oblíbil. Pohádky jsou pěkné, vtipné a poučné.

02.08.2017 5 z 5

Dítě smíření Dítě smíření Francine Rivers

Kniha se mi četla dobře, jen mi trochu vadila víra v boha u většiny postav. Hlavní hrdinka se podle mého se situací vyrovnala docela dobře, s klidem, ale její rozhodnutí bylo pro mě docela nepochopitelné.

02.11.2015 3 z 5

Podlost Podlost Karin Slaughter

Podle mě spíš slabší kniha, příběh mě úplně nezaujal a závěr mě také příliš nepřekvapil.

25.10.2015 3 z 5

Kriminálník Kriminálník Karin Slaughter

Velmi čtivá kniha, vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout, dokud jsem ji nepřečetla. Zejména se mi líbilo popisování minulosti a poodhalení tajemství Amandina, Willova života. Závěr docela zajímavý. Za mě jedna z nejlepších knih od Karin.

25.10.2015 5 z 5

Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Obálka knihy a anotace mě zaujaly, proto jsem si knížku přečetla. Příběh mě bavil a dobře se četl i přesto, že téma duchů není moje nejoblíbenější. Líbil se mi závěr knihy a ilustrace, které příběh doplňují.

15.03.2025 4 z 5

Z mámy poutníkem Z mámy poutníkem Kristýna Janáčková

Styl autorčina psaní mi tak úplně neseděl. Samotné putování bylo zajímavé, ale neustálé popisování svých pocitů, emocí a různých znamení již méně. Oceňuji rady v poslední kapitole.

08.02.2025 3 z 5