PolBara | Komentáře u knih | Databáze knih

PolBara PolBara komentáře u knih

Štěstí pro začátečníky Štěstí pro začátečníky Katherine Center

Fajn oddechová knížka, dobře se četla. Líbilo se mi putování přírodou a hlavní postavy. Film podle knihy je taky prima.

13.02.2025 4 z 5

Z mámy poutníkem Z mámy poutníkem Kristýna Janáčková

Styl autorčina psaní mi tak úplně neseděl. Samotné putování bylo zajímavé, ale neustálé popisování svých pocitů, emocí a různých znamení již méně. Oceňuji rady v poslední kapitole.

08.02.2025 3 z 5

Rukavička Rukavička Véronique Cauchy

Oblíbená knížka na předčítání v MŠ. Dětem se líbí a na příběh se dá navázat mnoha činnostmi.

16.01.2025 5 z 5

Bubáček a zlobivá závěj Bubáček a zlobivá závěj Daniela Krolupperová

Fajn kniha pro předčítání v MŠ, jednoduchý příběh, krátké kapitoly a hezké ilustrace.

16.01.2025 4 z 5

Vánoce za dveřmi Vánoce za dveřmi Barbora Vajsejtlová

Moc hezká knížka, milé ilustrace, tak akorát dlouhé kapitoly a jednoduchý příběh. Ideální na čtení v MŠ v období adventu.

07.01.2025 5 z 5

Cesty za oceán Cesty za oceán Eva Záhrobská

Asi můj první cestopis, ve kterém cestuje autorka se svou rodinkou. V jejím podání vše naprosto v pohodě a bez velkých problémů, děti spokojené. A to vše celkem stručně a zajímavě popsáno. V knize je hodně hezkých fotografií.

05.01.2025 4 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Autorčin blog jsem neznala, ke knize mě přivedla až ukázka filmu, který byl podle knihy natočen. Ač těžké téma, kniha se četla dobře. Jsem zvědavá na další díl.

28.12.2024 4 z 5

Vánoce v knihkupectví Vánoce v knihkupectví Jenny Colgan

Milá oddechovka, celkem jednoduchý příběh a předvídatelný závěr. Kniha mě docela bavila, ideální pro vánoční čas.

26.12.2024 3 z 5

Zemřu o Vánocích Zemřu o Vánocích Tammy Cohen (p)

Zaujal mě název knihy, obálka i anotace, proto jsem si ji vybrala. Příběh docela zajímavý, dobře se četl. Druhá část knihy už trochu překombinovaná. Postavy poněkud zvláštně vykresleny.

22.12.2024 3 z 5

Vánoce mezi knihami Vánoce mezi knihami Rachel Burton

Zaujal mě název a vzhled knihy, tak jsem se pustila do čtení žánru, který běžně nečtu. Příběh mě bavil a do předvánočního času se skvěle hodí.

18.12.2024 4 z 5

Dráček Mráček Dráček Mráček Daniela Krolupperová

Knížku jsem četla dětem ve školce při odpočinku a líbila se jim. A mně také, hlavně krátké kapitoly a povedené ilustrace. Milý příběh o přátelství prvňáčka Míši a malého dráčka.

14.11.2024 4 z 5

Mami, tati, co je to ten Halloween? Mami, tati, co je to ten Halloween? Lída Holá

Četla jsem knihu dětem ve školce a myslím, že je docela zaujala. Líbí se mi ilustrace i krátký text.

09.11.2024 4 z 5

Krtek a zajíček Krtek a zajíček Zdeněk Miler

Četla jsem dětem v MŠ a líbila se jim.

02.11.2024 5 z 5

Dokonalý hrob Dokonalý hrob Stacy Green

I druhý díl série mě bavil, dobře se četl. Nikki je sympatická hlavní postava, děj přiměřeně napínavý. Přečtu si i další díl.

29.10.2024 4 z 5

Příhody ježečka Jehličky a zajíčka Hopsálka Příhody ježečka Jehličky a zajíčka Hopsálka Hana Kneblová

Knížku jsem četla dětem v MŠ při odpočinku. Líbila se nejen dětem, ale i mně. Krátké a hezké příběhy, milé postavičky ježka a zajíčka a veselé ilustrace. Do MŠ ideální.

22.10.2024 5 z 5

Z korporátu na Pacifickou hřebenovku Z korporátu na Pacifickou hřebenovku Jan Pacina

V pořadí moje pátá přečtená kniha o PCT a opět mě bavila. Cesta je zde popisována zase trochu jinak. Líbí se mi fotky a oceňuji nápad s QR kódy, videa jsou skvělá.

13.10.2024 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Knížku mi doporučila paní knihovnice, sama bych si ji ke čtení asi nevybrala. Od první stránky mě však příběh zaujal a byla jsem zvědavá, jak to s Grace dopadne.

28.09.2024 4 z 5

Místa, kam se nechodí Místa, kam se nechodí Jakub Venglář

Fajn čtení, tak trochu jiný cestopis, než které jsem zatím četla. Líbí se mi styl vyprávění příběhů i fotografie v knize.

18.09.2024 4 z 5

Liška Šiška ve školce Liška Šiška ve školce Iva Gecková

Četla jsem knihu dětem v MŠ při odpočinku a docela je zaujala. Jednoduchý příběh a krátké kapitoly. Zkusíme i další díl.

10.09.2024 4 z 5

Dívky na kopci Dívky na kopci Alison Belsham

Kniha mě zaujala od první stránky. Děj docela napínavý a přiměřeně akční. Téma trojčat zajímavé a neobvyklé. Lexi mi byla sympatická a těším se na její další příběh.

10.09.2024 4 z 5