PoppyJana PoppyJana komentáře u knih

☰ menu

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

(SPOILER) Kniha pro mě byla bohužel zklamáním.
Od začátku knihy se rozvíjí romantický až neuvěřitelný příběh mezi hlavními postavami. On bohatý dědic Dreamlandu, miliardář, bezcitný manažer s odstupem od všech a od všeho, ona špatně placená pracovnice dětského zkrášlovacího koutku v zábavním parku, která rozsvítí nejedna smutná dětská očka, naivní čistá duše, která se rozhořčí při každé nespravedlnosti. Každá někdy sníme pohádku o chudém děvčeti, které si vzalo prince, takže nakonec proč ne.
Nenáročný, ale čtivý romantický příběh, jak se Rowan díky Zahře, za zdatného přispění programu s její handicapovanou sestrou, mění v citlivého milujícího muže zazdí ve dvou třetinách knihy skok od vzájemného oťukávání v pracovním prostředí a vývoje vztahů s přijatelnou špetkou vzájemné fyzické přitažlivosti k živočišnému sexu vždy a všude, vylíčenému do posledních detailů, které nenechávají absolutně žádný prostor pro představivost. A rozhodně se nejedná o romantické propadnutí spalující vášni. Dojde na vulgární slovník, tahání za vlasy a praktiky jak z pornofilmu, u kterých stále probíhají myšlenkové pochody stylu miluje mě/nemiluje mě.
Po naservírování pořádné dávky chtíče střih a vracíme se k typicky romantické zápletce - něco se pokazí, on ji opustí, uvědomí si, že bez ní nemůže být a nakonec během pár stránek přeskočíme nějaký ten rok k happyendu. To už jsem ale po vytržení z příběhu třaskavou dávkou erotiky dočetla jen s obtížemi, protože romantický příběh o nápravě chladného muže a velké lásce dostal pěkně na frak.

24.09.2024 1 z 5