Póžislava komentáře u knih
První knížka, kterou jsem si od Browna přečetla, byli Andělé a démoni a měla jsem pocit, že jsem přečetla jednu z nejlepších knížek. Omyl. Šifra mistra Leonarda je ještě lepší. Úžasné, skvostné. Btw, ve filmové adaptaci mi Tom Hanks jako profesor Langdon naprosto sedí :)
Supr knížka, vážně pecka, ze všech dílů mě tenhle bavil asi nejvíc. Teď se mi po Harrym většina knížek zas bude číst špatně, když si přečtu nějaký díl z potterovské ságy, tak se mi pak nechce číst nic jiného. Jinak škoda, že sem viděla už několikrát filmové zpracování, myslím, že kdybych si přečetla dřív knížku, bylo by to ještě napínavější a bavilo by mě to ještě víc. Navíc kniha mi dala ještě větší přehled o detailech, které ve filmu nezazněly, což bylo taky prima. Nic jinýho než pět hvězdiček si toto dílo stejně jako každý díl Harryho Pottera nezaslouží.
Poezii příliš prostoru nedávám, ale tato kniha je výjimkou.
Klasika anglické i světové literatury. Novější filmové zpracování určitě také stojí za zhlednutí :-)
Knihu jsem si přečetla kvůli maturitní četbě a rozhodně jsem neudělala špatně. Je to skvělá kniha, posledních 20 stránek mě úplně strhlo. U určitých pasáží jsem měla doslova husí kůži. Sice mi trochu vadil nudnější začátek, ale těch 5 hvězdiček si to celkově určitě zaslouží. Doporučuji přečíst.