pujec pujec komentáře u knih

Přišel befel od císaře pána Přišel befel od císaře pána Jiří Kamen

(SPOILER) Velmi dobře zpracované osobní příběhy z první světové války. Poměrně široká škála vypravěčů zajišťuje opravdovou pestrost.
Velmi se mi též líbilo začlenění fotek, plakátů, obrazů i obrázky z deníků.
Jediné, co mi vadilo, bylo zařazení deníčku (jinak to nelze nazvat) Jarmily Glazarové. Pubertální deníček s vypovídací hodnotou 0 mi v kontrastu ostatních deníků přišel mimo mísu. Chyběla akorát srdíčka lemující stránku, když óchá nad vojákem s blýskavýma očima.
Navzdory tomuto menšímu kiksu jsem z knihy nadšená.

05.02.2023 5 z 5

Ze Staňkova do Hollywoodu Ze Staňkova do Hollywoodu Václav Kabourek

Fascinující životní příběh pana Kabourka. Tolik událostí v jednom životě se jen tak nevidí. Moc hezky napsané, celkem stručně, přesto poutavě. Jako plus beru i množství publikovaných fotek.

21.12.2022 5 z 5

Problémy zazobaný holky Problémy zazobaný holky Babe Walker

Velmi čtivé, ale přes veškerou nadsázku je Babe neskutečně tupá a sebestředná. Až mi došel humor. Navíc mi velmi realisticky připomněla jednu známou osobu a to mě lehce deprimovalo. Za což Babe sice nemůže, ale chápeme se.

12.10.2022 3 z 5

Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Líbil se mi začátek (docela) a líbil se mi konec. Prostřední část byla strašlivě nudná a o ničem, do čtení jsem se musela vyloženě dokopat.
Nápad s magicky propojenými světy je super, doufám, že v dalším díle se to nepokazí.

19.07.2022 3 z 5

4 blondýnky 4 blondýnky Candace Bushnell

Podle anotace jsem čekala nenáročnou zábavu, ale kde nic, tu nic... První a čtvrtá (možná i třetí) povídka mohly být zajímavé, ale napsáno je to příšerně. Děj rozvláčný, až nulový, aby se nakonec všechno odehrálo na 4 řádcích. Hrdinky druhé a třetí povídky byly s prominutím blbé, až to třískalo dveřma.
Slovy klasika: Nápad jistě dobrý, ale výsledky nebyly dobré.

18.06.2021 1 z 5

Bujná fantazie Olivie Joulesové Bujná fantazie Olivie Joulesové Helen Fielding

Nápad by to byl dobrý, ale zpracování hodně kulhá. Začátek je neskutečně nudný, v ději se nelogicky skáče, místy jsou divné mezery. Hlavní postava je na jednu stranu úplně pitomá, na druhou stranu vlastním přičiněním hotová superžena. Dohromady divná kombinace.

28.05.2021 1 z 5

Kronika módy Kronika módy N. J. Stevenson

Celkem pěkná kniha, zaměřená hlavně na britskou módu, což je pro mě spíš na škodu. Celkový zážitek kazí i špatný překlad a množství překlepů. Občas bych řekla, že jsou chyby i ve faktech. Členění jednotlivých období je někdy nelogické.
Navíc mi vadí opakování fotek, kdyby jich bylo více, případně na fotkách by byly věci zmiňované v textu, můj dojem by se zlepšil.

12.01.2021 3 z 5

Single na Manhattanu Single na Manhattanu Amanda Stauffer

Líbila se mi obálka a příběh je napsaný opravdu čtivě. Potud klady. Od knihy tohoto žánru očekávám nenáročnou zábavu a hlavně šťastný konec. Tady chybí obojí, ale samozřejmě si na konci trochu zafilozofujeme.
Jako bonus je hlavní hrdinka neskutečně protivná. Na jednu stranu se ze všeho červená, jakýkoli tělesný kontakt ji uvádí do rozpaků a bez dlouhodobého vztahu nepřichází v úvahu, zkrátka jako z románu z 18. století. Na stranu druhou randí s několika muži najednou.
Zkrátka ztráta času.

19.03.2019 1 z 5

Jak být ženou Jak být ženou Caitlin Moran

Kniha mi byla několikrát doporučena, ale že bych byla nějak nadšena... Čte se celkem dobře, některé myšlenky se mi líbí a ztotožním se s nimi. Jiné jsou zajímavé, přestože s nimi nesouhlasím a donutily mě k zamyšlení. A jiné jsou úplně hloupé.
Takže na jedno přečtení dobré, ale děkuji, nikdy více. Jak tuhle knihu, tak autorku.

27.02.2019 3 z 5

Jak stvořit dívku Jak stvořit dívku Caitlin Moran

Na obálce je, že se budu za břicho popadat. Nestalo se a to jsem vskutku nenáročný hihňal. Trvalo dost dlouho, než se vůbec něco začalo dít. Zhruba prostředek knihy se mi líbil dost, spousta akce, opravdu detailních popisů možných i nemožných situací. Ale všechno zase pokazil dojemně melodramatický konec.

18.01.2019 2 z 5

Žabák z Bali Žabák z Bali Šárka Schmidtová

Sice čtivě napsané, ale obsah je opravdu tristní. Všechny povídky na jedno kopyto, kterak osamělá žena pátrá po obřím penisu. Některé povídky končí "záhadně" otevřeně a to mě štve snad ještě víc. Slibovanou erotiku a vtip jsem opravdu nenašla.

29.11.2018 1 z 5