RadimB. | Komentáře u knih | Databáze knih

RadimB. RadimB. komentáře u knih

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Moje třetí řada knihy od Darsy Coates. Nebyla až tak napínavá jak dvě předchozí, ale stále si udržovala vysoký standart. Je čtivá měl jsem ji za dva dny přečtenou. Napínavých momentů tam bylo trošku mín, ale stále můžu s klidným srdcem doporučit.

26.07.2021 3 z 5

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

S některýma knihami od Kinga mám problém, že se mi líbí nápad, ale provedení a tahavé tempo knihy mě odradí od čtení. Tahle knížka přesně mezi ně patří. Myšlenka opuštěné kosmické lodi, která je nalezena omylem a promění blízké městečko ve zrůdy je geniální. Bohužel knížku sráží začátek knihy, kdy skoro třetina knihy popisuje opilecké delíria hlavní postavy Gardena. Několikrát jsem knížku odložil, že ji nedočtu pak s ní zase začal. Zábavnější část knihy je pak konec, kdy je kniha plná šílených vynálezů a akce. Celkově dávám průměrné hodnocení.

27.12.2024 2.5 z 5

Klec duší Klec duší Adrian Tchaikovsky (p)

Klec duší mě chvilkama mě nudila a naopak chvilkama bavila. Dobrodružství Stefana Advaniho, které začíná na cestě do vězení, které se přezdívá klec duší. Posléze je několik dějových skoků, kdy knížka vypraví o Stefanově minulosti a jak se na ostrov dostal (škoda, že tato část není víc rozepsaná například výprava do podzemí města měla velký potencionál). Knížka končí zas návratem do reality a finálem, které nechci vyzradit. Celkově má autor potenciál. Začátek knihy mě dost nudil, ale pak přišli části knihy, které byli naopak zábavné. Sem tam mě mrzelo předčasné utnutí kapitol. Celkově hodnotím jako mírný nadprůměr.

24.06.2024 2 z 5

Život je tanec Život je tanec Miloš Ouhrabka

Po přečtení knížky Pilulka pravdy od Miloše jsem se dostal i k jeho druhému dílu Život je tanec.
Celkově se kniha rozděluje do několika sekcí, které se zaměřují na mysl, duchovní rozvoj a tělo. Zatímco
první dílo jsem přečetl jedním dechem druhá knížka si ke mě chvilku hledala cestu. Nakonec jsem rád, že jsem jí dočetl. Miloš v koncetrované podobě podává life hacky jak posunout svůj život na další metu.
V první kapitole Miloš nabádá, že můžeme různé kapitoly přeskakovat mě se to lépe četlo v ucelené formě.
Hodně věcí mě přišlo z této knížky užitečných. Některé věci naopak nevyužiji. V celkové formě na mě knížka zanechala pozitivní dojem. Tedy doporučuji.

11.02.2024 4 z 5

Amazonie Amazonie James Rollins (p)

Pomalejší začátek knihy, který postupně nabírá na tempu. Příběh je svižný, dobře promyšlený. Člověk se u této knihy nenudí.
Příjemný oddychovaný román z prostředí Amazonie můžu doporučit.

15.05.2023 3 z 5

Reborn Reborn Alex Scarrow

Mám knížky s postapokalyptickým scénářem docela rád, ale nevím tahle mě nechytla za srdce. Většinou to poznám u knih, kde se musím nutit ke čtení a nedokážou vtáhnout do děje. Nemůžu vyloženě říct, že by kniha byla špatná spíš slabší průměr. Nakonec mi to stačilo aby mě to odradilo od přečtení dalších pokračování.

03.04.2023 2 z 5

Nejsem hrdina Nejsem hrdina Mark Owen (p)

Vojenských knížek mám přečtených celkem dost. Zrovna vojáci ze SEALu mají takový specifický nastavení mysli na Americký způsob. Tehle kousek se zrovna povedl. Mark umí pěkně psát a čte se to samo. Mnohdy vojáci k tomuhle nemají talent. Takže jestli Vás Army problematika zajímá tak můžu doporučit je to jedna z povedenějších knížek.

01.02.2023 3 z 5

Pilulka pravdy pro ztracené duše Pilulka pravdy pro ztracené duše Miloš Ouhrabka

Knížka od člověka, který i přes svůj věk má zajímavé názory na život / vztahy. Struktura knížky je vždy dané téma a závěrečné shrnutí. První polovina je věnovaná spíše vztahům a druhá typům na zlepšení kvality života a mindsetu. Já si četbu této knížky celkem užil dala mi zajímavé typy do života takže můžu jenom doporučit.

16.01.2023 3 z 5

Odd a mraziví obři Odd a mraziví obři Neil Gaiman

První knížku od Gaimana jsem četl Oceán na konci uličky, který byl trošku delší a opět krásně ilustrovaný.
Tahle knížka je mnohem kratší, ale opět nádherně ilustrovaná (Gaiman nezklamal). Příběh je sice krátký, ale
člověk se u něj nenudí. Příjemné čtení na jedno odpoledne.

31.07.2022 3 z 5

Mentální odolnost: Výcvik podle speciálních jednotek SAS Mentální odolnost: Výcvik podle speciálních jednotek SAS Chris McNab

Knížku jsem dočetl, ale popravdě jsem od ní čekal trošku něco jiného. Kapitoly byli popsány hodně povrchně a spíš popisovali požadavky kladené na vojáka než užívané techniky. Nejvíc mě zaujala předposlední kapitola psychologie davu v extremních situacích. Celkově jsem si z ní, ale moc neodnesl takže dávám nižší hodnocení.

06.02.2025 1.5 z 5

48 zákonů moci 48 zákonů moci Robert Greene

Knížka je celkem malá, ale hutná na obsah. Každý zákon moci je krátce popsán a pak jsou k němu doloženy citace slavných osobností.
Některý zákony mi utkvěly trvale v hlavě. Některé přišli a odešli s otočením stránky. Celkově hodnotím knihu kladně.

02.12.2024 3.5 z 5

Pátá vlna Pátá vlna Rick Yancey

Jedná se o post-apo knížku. Název pátá vlna je odvozený od toho, že lidstvo je vyhlazováno v jednotlivých vlnách (záplavy, mor etc..) a zaseklo se ve čtvrté vlně a přichází pátá (více nebudu spoilovat). Děj se děje ve dvou liniích. Jedna se točí kolem Cassie mladé teenagerce co přežila všechny vlny. Druhá okolo jejího bratra.
Ze začátku měla knížka velmi dobrou čtivost, ale zhruba v půli jí začal trošku docházet dech. Závěr mi přišel až moc rychlý.
Celkový pocit z knížky - neurazí a jedná se o poměrně kvalitní dílo, ale mezi top knížky s touto tématikou se u mě nezařadila.

29.08.2023 3 z 5

Lovcův trénink: Sbal ji, mějte sex! Lovcův trénink: Sbal ji, mějte sex! Michal Děd

K lovcově knížce jsem se dostal poprvé přes instagram, kde měl short videa. Postupně přes youtube videa a následně jsem ho chtěl podpořit v tvorbě tak jsem si koupil jednu z jeho knih. Mile mě překvapila jeho spolupráce s Milošem Ouhrabkou, kde jsem se k jeho tvorbě dostal ještě před lovcem (Pilulka pravdy, Život je tanec). Nemile mě překvapila teda cena knížek Lovce, která na český poměry a třeba na ceny Miloše je opravdu o několik tříd výše (knížka nemá tištěnou verzi ale jen elektronickou). Red pill jsem studoval i v minulosti, protože mě téma vztahové dynamiky dlouhodobě zajímá. Tedy kdo čte lovce můžu ještě doporučit knížky od Neila Strausse (Hra, Pravda, Pravidla hry). Pak je tady i pár dalších autorů jako Radek Síra -Sbal ji, Oliver Kuth Dokonalý svůdce, Tomáš Beránek - Jak sbalit ženu. Nebo český web co již funguje pár desítek let - svadení.cz.
Lovce na jeho misi samozřejmě podporuji. Oceňuji jeho youtube videa zdarma a s kombinací s jeho knížkou mi to dává smysluplný základ jak pohnout se svým životem jak v oblastí životní mise tak vztahů. Tak vřele do toho polkněte red pill ;)

24.08.2023 3 z 5

Malorie Malorie Josh Malerman

Po přečtení prvního dílu mě pokračování Malorie přijde, že trošku ztrácí dech. Pořád je to kvalitní kniha a kdo přečetl první díl tak přečíst druhou knihu je povinnost. Jen mě přijde, že první díl měl mrazivou tísnivou atmosféru, kde si člověk představoval jak se o něj otírá něco co nemůžu identifikovat až mu stávala husí kůže z toho. Druhý díl už tuto atmosféru postrádá. Taky mě přijde trošku škoda happy endu série. Na tak depresivní sérii bych čekal šokující drastický konec, který člověk dlouho rozdýchává :). Celkově ale jsem si obě knížky moc užil. Určitě stojí za přečtení.

19.04.2023 3 z 5

Návrat pokojného bojovníka Návrat pokojného bojovníka Dan Millman

Knížka vyplnuje několikaletou mezeru v knize Cesta pokojného bojovníka, kdy byl Dan na cestách získávat zkušenosti.
V knize potká dalšího mentora Mamu Chio, která ho postupně provází otevíráním jednotlivých čaker. Příběh je zasazen na exotický ostrov na Havaji.
Jak píšou i předešlé recenze zatímco první knížka nabízela spoustu zajímavých myšlenek tato kniha už jich moc nemá.
Komu se líbila první knížka asi bych doporučil přečíst i tu druhou, ale moc od ní již nečekejte.

12.05.2022 2 z 5

Houževnatost – Síla vytrvalosti a vášně Houževnatost – Síla vytrvalosti a vášně Angela Duckworth

Kniha popisuje, pro mě docela fascinující téma, že nadprůměrnost nemusím vznikat jen přirozenou inteligencí, ale zasadní vliv v něm má tvrdohlavost a píle. Pouze mít talent nestačí. Celkově kniha je na výsoké urovni s velkým počtem citací. Místama slabší pasáže, ale celkově stojí za přečtení.

26.07.2021 4 z 5