Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Teď mlč Teď mlč Emily Elgar

Knížka je přirovnávána ke knize "Dívka ve vlaku", ale já si myslím, že to příliš neodpovídá. "Teď mlč" je podle mého názoru daleko lepší a i jiné. Já jsem se od knihy nemohla odtrhnout, děj mne dokonale pohltil. Doporučuji.

23.10.2020 5 z 5

Vyvraždění rodiny Greenů Vyvraždění rodiny Greenů S. S. Van Dine

Milá, klasická detektivka. Knížku jsem četla před dávnými lety a teď jsem se k ní vrátila. A opět se mi líbila.

19.06.2020 5 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Nádherná knížka o dětském přátelství, nezapomenutelná, oblíbená.

03.03.2020

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Knížka má už spoustu let čestné místo v mé knihovně, příběhy Sherlocka Holmse mne baví a ten pes... je zkrátka i moje srdeční záležitost.

10.07.2019 4 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Nádherná kniha. Doporučuji

08.04.2019 4 z 5

Sonáta pro Zrzku Sonáta pro Zrzku Vojtěch Vacke

Pěkný dívčí románek, v době kdy jsem byla cílová skupina jsem ho četla několikrát.

12.05.2023 4 z 5

Dopadlo to špatně...vzali se Dopadlo to špatně...vzali se Alena Jakoubková

Tuto knížku Aleny Jakoubkové jsem v knihovně delší dobu obcházela protože jsem podle názvu očekávala něco jiného. A byla to velká chyba. Za mne je to nejlepší autorčina kniha kterou jsem četla. Jedná se o lehké, čtivé, odpočinkové a velice vtipné čtení, a já jsem se nesmírně bavila.

16.10.2020 5 z 5

Muslimská pomsta Muslimská pomsta Iva Karlíková

Knihu jsem, se zatajeným dechem, přečetla velice rychle, a nejvíce obdivuji odvahu autorky "jít s kůží na trh". Velice těžko pochopitelné, hrozné. Knížku doporučuji.

14.10.2020 5 z 5

Jane utíká Jane utíká Joy Fielding

Strhující, napínavý příběh o snaze překonat ztrátu paměti a vyrovnat se s minulostí. Rozhodně doporučuji.

11.07.2019 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Knížku mám již léta v knihovně a čas od času se k ní vracím. Ideální na to, když si chcete spravit náladu, pobavit se.

25.06.2019

Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Před mistrovstvím Agathy Christie prostě smekám, a ani tato detektivka se nedá hodnotit jinak než pěti hvězdičkami. Příběh napínavý až do konce. Vraha jsem znala - kdysi jsem viděla film, ale stejně jsem do poslední stránky uvažovala, jestli si ho dobře pamatuji. Paní Christie, díky za pěkný večer s Vaší knihou.

06.06.2019 5 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Česká detektivka z českého prostředí. Dílo se mi líbilo a bavilo mě.

10.12.2018 4 z 5

Svítání Svítání Virginia Cleo Andrews

Krásný a perfektně napsaný první díl rodinné ságy. A tohle, to paní Andrewsová opravdu umí!

14.07.2024 4 z 5

Děti si vzít nenechám Děti si vzít nenechám Donya Al-Nahi

Hrdinku pouště jsem nečetla, tato autobiografie mne nezaujala tak jako jiné příběhy s podobnou tematikou.

25.05.2023 4 z 5

Uchovej si svůj sen Uchovej si svůj sen Barbara Taylor Bradford

První díl série se mi sice líbil víc, ale nelituji že jsem měla možnost poznat Emmu Harteovou ještě o něco víc.

25.05.2023 3 z 5

Druhá Druhá Táňa Keleová-Vasilková

Příjemný ženský román o klasickém manželském trojúhelníku. Kniha se dobře čte.

12.05.2023 4 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Perfektní oddechovka například na dovolenou. Knížka se čte jedním dechem a velice mne pobavila.

16.08.2022 5 z 5

Červený kapitán Červený kapitán Dominik Dán

Perfektní, napínavá detektivka podle skutečné události. Doporučuji

19.09.2020 5 z 5

O lidech a jiné zvířeně O lidech a jiné zvířeně Erma Bombeck

Sbírka vtipných fejetonů založených na podobnostech v chování některých zvířat a lidí. Tuto útlou knížečku jsem si nesmírně užila a rozhodně jsem jí nečetla naposledy.

21.06.2020 5 z 5

Vlna Vlna Christopher Hyde

Knihu jsem poprvé četla asi před třiceti lety a nyní jí znovu objevila doma. A byla jsem velice překvapená, jak čtivý a napínavý tento katastrofický román je.

19.06.2020 4 z 5