Radka1911 | Komentáře u knih | Databáze knih

Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Lékař duší a zvířat Lékař duší a zvířat Iva Hercíková

Čtivá a pěkná oddechovka. Toto jsem od ní očekávala a toto se mi splnilo.

Dívka v sedle Dívka v sedle Sieglinde Dick

Jeden z mých nezapomenutelných dívčích románků. Do dneška si vzpomínám, jak strašně moc jsem Gerlindě fandila.

Český Honza Český Honza Jiří Horák

Oblíbená knížka mého dětství s mým oblíbeným hrdinou. Čtu vnučkám a nadšeně zjišťuji, že Honza nezestárl a pobaví i dnešní děti.

Na vlastní kůži Na vlastní kůži Kate Holden

Autobiografický příběh z prostředí prostituce a drog. Smutné, reálné.

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských knih. Krásný příběh.

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Knížku jsem četla jako dítě a hluboce mne zasáhla. Tuto nádhernou knihu líčící nesmyslnost a krutost války doporučuji nejen dětským čtenářům.

Chaloupka strýčka Toma Chaloupka strýčka Toma Harriet Beecher Stowe

Chaloupku strýčka Toma jsem poprvé četla jako dítě a osud otroka Toma mne hluboce dojal. Do dneška jí pokládám jako jednu z nejlepších knih o otrokářství - samozřejmě s přihlédnutím, že se jedná o literaturu pro děti a mládež.

Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

Tuto klasiku miluji už od dětství kdy se mi poprvé dostala do ruky, a čas od času se k ní vracím. Pro cantervillské strašidlo mám prostě slabost.

Panenky z ráje Panenky z ráje Barbara Wood

Jedna z mých nejvíce oblíbených knih Barbary Wood, tentokrát z muslimského prostředí. Krásný příběh.

...a muž ti vládnout bude ...a muž ti vládnout bude Milena Tomešová

Hlavní hrdinka knihy je silně zmanipulována manželem a stává se obětí domácího násilí. Smutná, náročná, čtivá kniha.

V Afghánistánu Bůh už jen pláče V Afghánistánu Bůh už jen pláče Síba Shakib

Kniha byla sepsána na základě skutečných událostí. Životní příběh hlavní hrdinky Šírín Gol odehrávající se v Afghánistánu je pro nás (a naštěstí) absolutně neuvěřitelný. Kniha se velice dobře četla.

Dar Dar Danielle Steel

Krásná a dojemná kniha.

Poprvé a pak pořád znovu Poprvé a pak pořád znovu Lisa Moos

Velmi otevřený a drsný životní příběh autorky pohybující se ve světě prostituce.

Nikdy Nikdy Táňa Keleová-Vasilková

Další klasická realistická odpočinková knížka mé oblíbené autorky, tentokrát o odchodu manžela po dlouholetém vztahu a o znovunalezení smyslu života.

23.04.2020 3 z 5

Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Tato nádherná sbírka kriminálních povídek je pro mne doslova balzámem na duši. Psáno úchvatnou češtinou. Nedostižný autor.

22.04.2020 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Moje druhá přečtená kniha Chrise Cartera, opět dokonalý, perfektní thriller. Absolutně nechápu proč jsou jeho díla v Levných knihách. Jedna z nejlepších detektivek které jsem kdy četla, a ač mám dnes díky Galerii mrtvých zřejmě bezesnou noc, pět hvězdiček je mi tentokrát i málo. Super a doporučuji!

22.04.2020 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Tak tohle byla opravdu jízda! Napínavé, čtivé, perfektní od začátku do konce. Doporučuji

15.04.2020 5 z 5

Ženy, které milují muže, kteří vraždí Ženy, které milují muže, kteří vraždí Sheila Isenberg

Zajímavé, a přiznám se že pro mne zcela nepochopitelné, studie několika žen které se snaží si svůj vlastní život spojit a prožívat, byť i jen na dálku, s muži, kteří jsou odsouzení za vraždu. Příběhy jsou doplněny i psychologickým rozborem těchto žen.

03.04.2020 4 z 5

Únos Tadeáška Únos Tadeáška Petr Veselý

Kniha popisuje pátrání policie po kojenci uneseném v roce 1991 psychicky nevyrovnanou ženou v Hradci Králové, zabývá se i motivem psychicky nevyrovnané únoskyně. Celou kauzu která v té době probíhala ve všech sdělovacích prostředcích, si i vzhledem k tomu, že jsem v té době měla malé dítě, velice dobře pamatuji. Myslím, že tímto případem nadobro skončilo parkování dětských kočárků s miminky před nákupními středisky. V dnešní době by se jednalo o naprosto nevídanou věc, ale tenkrát to ještě bylo celkem běžné.

03.04.2020 4 z 5

Cesty formana Šejtročka Cesty formana Šejtročka Václav Čtvrtek (p)

Krásné pohádky doplněné krásnými ilustracemi. Jako malá jsem s touto knížkou strávila celou nemoc a knížka mi jí dost zpříjemnila, takže pro ni mám velkou slabost.

03.04.2020 5 z 5