Radul
![Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84764/zitkovske-bohyne-HEo-84764.jpg?v=1625748456)
Styl psaní je stejný s románem "Fabrika" - střídání minulosti, současnosti a archívních materiálů, což mi činilo trochu potíže. Očekávala jsem více popisu činnosti "bohyní", ale i tak je kniha zajímavá a stojí za přečtení, nicméně jsem od ní očekávala více.
![Fabrika Fabrika](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232491/fabrika-pribeh-textilnich-baronu-z--232491.jpg?v=1418229418)
Ze začátku mi dělal problémy text, kdy se střídá minulost, současnost a text z archívních materiálů. Také jsem se trochu ztrácela v linii rodiny, která je předmětem knihy (byť je přiložen hned na první straně rodokmen). Nicméně zhruba od poloviny jsem si na styl textu zvykla - kdo četl Žítkovské bohyně, tak se jedná o stejný styl. Knihu bych doporučila hlavně těm, kdo mají vztah k Brnu a okolí nebo zájemcům o historii obecně.
![Vesnice Sparks Vesnice Sparks](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21742/vesnice-sparks-Z0v-21742.jpg?v=1482096217)
Čtivá knížka, pěkné pokračování Města Ember. Trochu míň "adrenalinový" děj, než Město Ember, ale líbila se mi, určitě nezklamala.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)