rafan65 komentáře u knih
Kniha je určitě lepší než jsem čekal. Zaznamenal jsem v televizi pár dílů seriálu komisaře Wallandera a moc mě to nezaujalo. Kniha mě připadá mnohem lepší, děj mě docela vtáhl do příběhu. Není to samozřejmě klasická severská detektivka, děj je poklidnější a není tu tolik násilí a potoky krve. Mě to ovšem vůbec nevadí, knihu jsem si opravdu užíval.
Docela pěkně napsaná kniha která nepostrádá napětí a svižný děj. Jediné co podle mě trochu snižuje kvalitu této knihy je závěr. Theo jako nesmrtelný hrdina z kterého tečou potoky krve mě připadá docela ujetý. Jinak jsem docela spokojený kniha mě zaujala a četla se pěkně.
Je pravda že jsem do poloviny knihy měl docela problém z orientací v ději. Některé pasáže mě docela zamotaly hlavu. Potom se děj úžasně rozjede a závěrečné rozuzlení je neskutečné. Tato kniha je určitě dobré čtení pro milovníky napětí a zamotaných zápletek. Je pravda že hlavní hrdina je chvílemi až nesmrtelný, měl jsem dojem že pokud spadne do černé díry tak stejně nebezpečí unikne ale to do knihy tohoto žánru asi patří.
Parádní česká kriminálka. Filmové pojetí této knihy jsem viděl před několika lety a děj filmu jsem docela zapomněl. Při čtení mi některé sekce příběhu naskočili ale i tak jsme neznal vraha skoro až do konce. Má to ovšem výhodu že člověk nemůže srovnávat knihu a filmovou verzi a nemusí řešit co je lepší. Uvidíme jaká bude další kniha ale tuto určitě doporučuji čte se hezky.
Protože jsem čekal detektivku, které autorka moc dobře umí napsat, tak jsem trochu zklamaný. Za pár dní už si ani nebudu pamatovat, o čem to bylo. Protentokrát je to takové rozporuplné hodnocení, ale nemohu si pomoct.
Krásná kniha. Nemám co dodat pan Werich po sobě zanechal nádherné dílo.
Skvělá kniha, tento příběh čtu už po několikáté a pořád mě baví. Úžasně vystavěný příběh, spousta podezřelých a brilantní Hercule Poirot. Toto jsou nezvratná pozitiva této skvělé knihy.
Poklidná detektivka která má lehce předvídatelné rozuzlení případu. Nádech starých časů dělá tuto knihu krásně nostalgickou, má to takovou komorní atmosféru a čtenáře to pohladí po srdci. Někdy jsem za tyto knihy moc rád, dnešní autoři se předhradí kumu se podaří do knihy zakomponovat více krutosti. Proto takové knihy občas rád čtu.
Tak tato kniha mě opravdu nijak zvlášť nenadchla. Režisér filmu opravdu vybral všechny dobré části této knihy, zbytek je jenom omáčka která čtenáře nijak nezaujme. Celkem průměrná kniha kterou podruhé číst už určitě nebudu.
Kniha o hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi vnoučata hodně bavila. Jednotlivé povídky jsou veselé ale některé pasáže jim docela motaly hlavu, tak jsem se celkem zapotil při vysvětlování. Takže pěkné čtení které jsem měl rád už jako malý kluk.
Bez váhání za pět. Krásně strávený víkend s touto príma detektivkou. František Niedl je muž mnoha tváří. Tento spisovatel ať sáhne do jakéhokoli žánru, vždy je to skvělé čtení. Odlehčený styl Niedlova psaní je něco, co v detektivkách obvykle postrádám. U knihy jsem se dobře bavil a určitě si přečtu i pokračování.
Taková příjemná jednohubka ve které jsem se dočetl jak se poznali Sherlock a Watson. Každopádně je poznat že jde o začátek této parádní série příběhů těchto dvou velikánů které zná snad každý. Četl jsem už hodně povídek ze Sherlockem a Watsonem ale tuto jsem zatím neznal.
Tak tahle knížka mi dala vše co jsem od ní očekával. Nenáročná, prostě oddechová knížka. Největší grády jí ovšem dává hlavní postava Josefína, která je vtipná a rázná. Jako odpočinkovou knihu musím určitě doporučit a těším se na další díly.
Druhý díl je mýma očima lepší než první díl série. Hynek nám sice o trochu zestárnul, ale neubralo mu to nic z jeho přímého pohledu na život, ke kterému samozřejmě patří trochu drsného jednávání. Vynikající vyprávění, které člověka vtáhne přímo na místo děje. Niedl opět ukázal svůj mimořádný dar vyprávění a stvořil hrdinu, kterého milujete. Už se těším na další díly.
Moc pěkné pohádky, některé známější některé méně ale jako celek hezké. Drobotina si to krásně užila.
Kniha Andělé smrti je napínavý, do podrobností propracovaný krimi thriller. Velmi je sympatická nejen postava inspektorky Lottie Parkerové, ale i další členové jejího týmu. Ty detaily někdy byly sice velmi kruté, ale prostě to do sebe vše skvěle zapadalo. Milovníkům dobré krimi určitě doporučuji a těším se na další případ.
Tuto knihu jsem četl několik týdnů vždy pár povídek na přečtení v jednom kuse jsem to nedal. Není to špatné ale takové utahané. Některé povídky jsou docela nudné.
Pěkná a zároveň smutná kniha která vypráví temný příběh našich dějin. Po zvěrstvech které páchali fašisti přišla doba nástupu komunistů a ti dělali to samé. Vojtěch Tomeček je přesnou ukázkou jak se dokázal chovat člověk který dostal moc a změnil se na zkorumpovanou vraždící svini která je schopna všeho. Při čtení těchto knih mě bolí u srdce co všechno museli obyčejní lidé prožívat a vytrpět v této době. Sám jsem měl tu čest na vlastní kůži poznat jak soudruzi dokázali lidem znepříjemnit život. Samozřejmě se to nedá srovnávat z dějem této knihy, za nás už nenosili soudruzi samopal a nestříleli lidí jak dobytek. No ať to nějak ukončím, určitě přečtu delší díl i když mě z toho bude zase bolet u srdce.
Pěkná kniha která je zároveň návrhem na návštěvu starých časů. Na čtenáře dýchne pohoda klídek a jako letní čtení skvělá volba. Při četbě mě osobně opět vyděsilo v jaké době žijeme a opět si kladu otázku jestli nám dnešní doba víc nebere jak dává.
Hodně napínavé čtení podmalované tajemnem a nadpřirozenými silami. Kniha je opravdu hodně vydařená a jako první díl této série slibuje čtivé pokračování. Od tohoto autora jsem zatím nic nečetl takže nemám možnost porovnat mezi jeho literárními počiny. Každopádně jsem spokojen a knihu doporučuji.