rarášek rarášek komentáře u knih

Selekce Selekce Kiera Cass

Rozhoně to nebylo špatný. Moc se mi líbil Maxon. Určitě si přečtu další díly. Jinak překrásná obálka, miluji modrou. :)

01.04.2016 3 z 5

Inferno Inferno Lisa Jane Smith

Rozhodně krásný závěr, který všechno ukončil a uzavřel. Závěr s Julianem se opravdu neobešel bez slz, taky jsem ho měla velmi ráda. Byl sice zlý, ale dokázal ukázat i svou druhou tvář. Jsem ale ráda, že všechno dobře dopadlo a že jsem se konečně dočkala. :)

28.03.2016 5 z 5

Zrádné vody Zrádné vody Tui T. Sutherland

Další skvělý díl. Moc se mi líbí Abeke s Conorem, který by určitě tvořili náherný pár, stejně tak Mej-lin a Rolan. Doufám, že se to s Mej-lin nějak vyřeší. To s Abeke mě taky velmi mrzí, protože teď trpí oba kluci, Rolan i Conor a pomalu ztrácí naději. Já doufám, že to dobře dopadne a oni dokáží Erdas zachránit. :)

26.03.2016 5 z 5

Poslední jednorožec Poslední jednorožec Peter S. Beagle (p)

Moc se mi to líbilo. Příběh jednorožky a jejího poslání najít a zachránit zbylé druhy. Zalíbila jsem si postavy mága Šmendrika, Běty a prince Líra. Krásný příběh s dobrým koncem.
Chystám se kouknout na film, tak se těším. :)
Už jsem ho viděla a moc se mi líbil. :) Je to za poslední dobu jediný film podle knihy, který jsem viděla a který se zaručeně držel knihy. :)

29.02.2016 5 z 5

Deník Deník Anne Frank

Po téhle knize jsem sáhla ze zvědavosti na základce. Velmi silný příběh židovské dívky, která se se svojí rodinou a pár dalšími lidmi musela skrývat v malém prostoru. Popisuje tam strach z objevení, neshody a spory, lásku, ale hlavně zobrazuje její naději v konec války a svůj život po ní. Právě na tohle jsem myslela a rozbrečelo mě uvědomění, že se konce války nedočkala a nemohla si splnit své sny. Ale díky Annině otci, který se rozhodl deník vydat, jsme se o ní a tomu co prožívala a co museli v tom malém prostoru zažívat, mohli dozvědět a jsem mu za to vděčná. Velmi silný příběh, který, stejně jako jiné příběhy z té strašné doby, nesmí být zapomenut. :)

26.02.2016

Julian Assange - Neautorizovaná autobiografie Julian Assange - Neautorizovaná autobiografie Julian Assange

Velice zajímavá kniha. Knihu jsem si vyhledala poté, co jsem se koukla na dokument We steal secrets - Story of WikiLeaks, protože jsem chtěla vidět události, které se staly i z jeho pohledu. A našla jsem tuhle knihu, vlastně jedinou přeloženou v češtině a jsem s tím bohatě spokojená. Nevím proč, ale jeho argumenty a plamenné řeči jsou tak přesvědčivé a musím říct, že s ním souhlasím. Nevěřím, že na tom obvinění ze znásilnění ve Švědsku je jen kousek pravdy. Momentálně bojuje o to, aby mohl konečně po 3 a půl letech odejít z ekvádorské ambasády. Držím mu palce, aby to s ním dobře dopadlo.Myslím, že je dobře, že se tato kniha vydala, protože jsem si díky ní mohla na něj udělat svůj názor. Líbí se mi v závěru ukázky z úniků, které byly zveřejněny na stránce WikiLeaks. Julian Assange je velmi zajímavá osobnost, která pouze udělala to, co je správné. :)

14.02.2016 5 z 5

Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

Tuhle knihu jsem četla už dávno, ale pořád si ještě pamatuji, jak se mi moc a moc líbila. Postupně se v příběhu sbližují dcera Grace se svou matkou Annie, Annie s Tomem, navrací se ztracená důvěra a zaceluje se natržený vztah mezi Grace a Tulákem. Tuhle knihu jsem četla dřív než jsem viděla film a když jsem pak viděla film byla jsem trochu zklamaná a musím napsat, že kniha je rozhodně lepší. To, že tam něco sem tam z knihy chybělo jsem skousla, ale oni úplně to úplně usekli a ten knižní konec tam vůbec není a to se mi na tom právě nelíbí. Ten konec byl velmi tragický, ale byl i šťastný, jeden život ukončen a nahrazen novým. Nejšťastněji to rozhodně skončilo pro Grace a Tuláka. :)

11.02.2016 5 z 5

Casper, kocour cestující autobusem Casper, kocour cestující autobusem Susan Finden

Velmi zábavný a emotivní příběh. Před nějakou dobou jsem se školou byla týden v Plymouthu a když jsem se vrátila, tak se mi strašně stýskalo. Bydlela jsem u jedné paní, která sama měla krásnou černou kočku. A po návratu jsem narazila zrovna na tuto knihu, tak jsem si říkala, že si ji přečtu. A Casper si mě rozhodně získal. Líbilo se mi, že autorka svoje vyprávění popisovala i z jeho pohledu. Byl to kocour, který miloval lidi a tak se rozhodl trávit s nimi čas v autobuse. Konec mě velice zasáhl a rozhodně jsem se nebránila slzám a doufám, že toho řidiče taky postihl trest. Sama jsem už zažila smrt mnoha svých mazlíčků, hlavně koček, protože všechny máme venku a tak se stalo, že už nám zbyl jen zrzavý kocour Macík, kterého máme už osm let. Zbytek se ztratil nebo umřel. Smrt zvířete není lehká, ale vždycky se přes ni musíme přenést a jít dál. Tento příběh mě zasáhl na správném místě. Rozhodně nezapomenu na tak výjimečnou kočku, jakou byl Casper, kocour cestující autobusem. :)

07.02.2016 5 z 5

Ledová past Ledová past Shannon Hale

Další skvělé pokračování Spirit animals. Už se nemohu dočkat, až si přečtu další díl. V zahraničí už vyšlo spousta dílů, tak doufám, že u nás se jejich překlad nevzdá někde v polovině. To, že každý díl píše jiný spisovatel, se mi moc líbí. :)

04.02.2016 5 z 5

První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Kniha se mi moc zalíbila. Líbili se mi Liv s Henrym jako pár. Líbila se mi představa, že každý máme odlišně vypadající dveře podle sebe. Na konci se autorka ptala, jaké máme své snové dveře a já hned začala přemýšlet a ta představa, jak asi vypadají se mi velice zamlouvala. Obálka moc pěkná a moc se těším, až si přečtu pokračování. :)

24.01.2016 5 z 5

Doupě Doupě Lisa Jane Smith

Druhý díl byl neméně zajímavý, ale Hra se objevila až někde v polovině knihy a čekání se mi moc nelíbilo. Mám ráda Toma pro jeho touhu po ochraně Jenny a také Juliana pro jeho nebezpečnost. Prostě dobrý. :)

16.11.2015 3 z 5

Smečka Smečka James Patterson

Docela zajímavé téma, které vás donutí zamyslet se. Může se to stát? Jednou určitě získá příroda nad člověkem a technologiemi převahu. Jednou se to určitě stane. Ale jednu hvězdu jsem ubrala kvůli příšerné obálce a hroznému překladu názvu. Jak proboha někdo může přeložit z originálu Zoo jako Smečku? Nad tímhle mi vždycky zůstává rozum stát. :) Když porovnám knihu se seriálem, tak musím poznamenat, že seriál je zábavný, akční a rozhodně rozšířenější za rámec příběhu knihy. Seriál miluju a jsem ráda, že v létě bude pokračovat. Jinak kniha je rozhodně dobrá a moje hodnocení se mi zdá správné. :)

16.11.2015 4 z 5

Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Velmi zajímavá kniha. Během sedmi dnů se dozvídáme nové a nové informace. Každý den začíná vždy stejně, ale průběh dne se vždy od každého dne liší. Nakonec Samantha pochopí a přinese tu největší oběť, aby to všechno skončilo. Moc se mi to líbilo a dalo mi to námět na přemýšlení, co bych dělala, kdyby zrovna ten den byl můj poslední. :)

04.11.2015 5 z 5

Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Na jedné straně plotu chudá, ale šťastná rodina Garretových a na druhé bohatá, organizovaná rodina Reedových. Jednoho dne se setkají dvě děti těchto rodin - Jase a Samantha - a zamilují se. Samantha se v uvolněné a přátelské rodině Garretových začne cítit líp než s vlastní matkou, která Garrettovými opovrhuje. Jednoho dne ale nastane katastrofa, po které se bude muset Samantha rozhodnout pro Garrettovi nebo svou rodinu. Kniha se mi moc líbila. Díkybohu to skončilo nakonec dobře :)

23.10.2015 5 z 5

Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Příběh se mi moc líbil. Přátelství čtyř Lhářů - Johnyho, Mirren, Gata a Cadence. Konec mě velmi zasáhl a dlouho potom jsem ještě brečela :( Ale jinak je to velmi zajímavá kniha :)

07.10.2015 5 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Moc pěkný :) jenom byl moc smutný konec, ale to se podle názvu dalo čekat. :(

06.10.2015 5 z 5

Příběh o Zoufálkovi Příběh o Zoufálkovi Kate DiCamillo

Krásný příběh o statečnosti i toho nejmenšího myšáčka. O kryse, která bydlela ve sklepě a toužila vidět světlo. O snu jedné holky stát se princeznou. A o princezně, které se zalíbil malý myšák Zoufálek. :)

07.09.2015 5 z 5

Like me - Každé kliknutí se počítá Like me - Každé kliknutí se počítá Thomas Feibel

Velmi dobrá a zajímavá kniha. Ukazuje, co člověk neudělá pro popularitu, co můžou sociální stránky udělat s lidským charakterem a že toho, koho jste pokládali za kamaráda je ve skutečnosti pěkná mrcha. Rozhodně dobrá kniha.

02.09.2015 5 z 5

Sexuální výchova: Návod na život Sexuální výchova: Návod na život Jordan Paramor

Knihou jsem si připomněla některé věci, které mě naučil sám seriál a i něco navíc. :)

15.11.2021 5 z 5

Historky z psíšeří Historky z psíšeří Evan Dorkin

Naprosto úžasný komiks, užila jsem si naplno všechna dobrodružství skupiny psích a kočičích kamarádů. Určitě se pustím i do dalších dílů. :D

25.10.2021 5 z 5