rarášek rarášek komentáře u knih

Černý blesk - A jiné dobrodružné příběhy o koních Černý blesk - A jiné dobrodružné příběhy o koních Jenny Oldfield

Nedávno jsem se přehrabovala v knihách a narazila na tuhle knihu, kterou jsem už hodně dlouho nevytáhla na světlo. Při pohledu na ni jsem dostala chuť ji projet znova, příběh po příběhu a nelitovala jsem. Ty příběhy mě uchvátili stejně jako kdysi. A ty doplňující ilustrace jsou nádherné. Nelituji, že je tahle kniha součástí mé knihovničky. :)

01.07.2017 5 z 5

Pokladnice pohádek Pokladnice pohádek Alena Peisertová

Tuto knihu jsem se rozhodla přečíst díky Čtenářské výzvě. Bylo krásné se vrátit zpátky do časů dětství a připomenout si pohádky, které jsem měla ráda, ale zároveň jsem si uvědomila, že už mě to tolik nebaví jako dřív. Nedávno jsem si také vyhledávala původní znění známých pohádek a musím říct, že je to vážně brutální.
Jinak jsem vážně moc ráda, že jsem se díky Čtenářské výzvě mohla aspoň na chvíli vrátit zpátky do dětství. :)

01.07.2017 3 z 5

Muž a pes Muž a pes Marie Magdalena Kadlecová

Tento příběh je nádhernou ukázkou, jak velká může být psí oddanost člověku. Jen mě mrzí, což se ukáže na konci, že jeho pán si toho zase tolik nevážil. Ale jinak byl jejich vztah během celé knihy nádherný. :)

09.06.2017 4 z 5

Slepičí polévka pro milovníky koček Slepičí polévka pro milovníky koček Jack Canfield

Milá a roztomilá plná lásky ke kočičímu druhu. :)

31.05.2017 5 z 5

Podpis čtyř / The Sign of the Four Podpis čtyř / The Sign of the Four Arthur Conan Doyle

Můj třetí Sherlock a rozhodně mě to nepřestává bavit. Už se těším, až si přečtu další knížku. :)

07.03.2017 5 z 5

Studie v šarlatové / A Study in Scarlet Studie v šarlatové / A Study in Scarlet Arthur Conan Doyle

Můj první Sherlock, jsem nadšená. Na knížky jsem se rozhodla vrhnout proto, že jsem viděla seriál a chtěla jsem poznat, jaké jsou knížky. Rozhodně nejsem zklamaná. Je to skvělé a těším se na další případy Sherlocka Holmese. :)

01.03.2017 5 z 5

Prvorozený Prvorozený Tor Seidler

Nádherná knížka vyprávěná z pohledu straky Maggie o neobyčejném vlčkovy Lamarovy, jeho otci Safírovy a jejich smečce. :) Maggie mi strašně připomněla Zazua. :D

29.12.2016 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Dobrá volba pro maturitní četbu. Příběh mě nepustil, byl zajímavý od začátku do konce. :)

02.11.2016 4 z 5

Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Zajímavá knížka se zajímavým příběhem. Líbilo se mi vidět příběh z obou stran s odstupem let. :)

25.08.2016 4 z 5

Nebe je všude Nebe je všude Jandy Nelson

Já nevím, moc mě to nechytlo. Jediný, co se mi na tom všem líbilo, byly ty poschovávané básně, které napsala a které Joe objevil. :)

22.08.2016 3 z 5

Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

Knížka se mi líbila. Je to takové oddychové čtení, u kterého si člověk odpočine a čte se velmi snadno a rychle. :)

13.08.2016 3 z 5

Simonův kocour - chlupatý postrach okolí Simonův kocour - chlupatý postrach okolí Simon Tofield

Rozhodně skvělý komiks. Miluji i videa na Youtube a v knížce jsem jich pár našla. Nejlepší videa jsou ta spolu s koťátkem. Simon's cat je úžasný výtvor. :)

18.07.2016 5 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Nevím, co bych o této knize napsala. Snad jen, že mi moc nesedla. Nějaký ten vtip tam byl, ale po této knize už asi moje ruka nesáhne. To je asi vše. :)

05.07.2016 3 z 5

Usměvavá holka @ Tajnosti v dívčí škole Usměvavá holka @ Tajnosti v dívčí škole Carmen Reid

Zase dobrý díl. Držím všem holkám palce, aby se jim dařilo dobře a jsem ráda za Ginu a Min. Těším se na další díl, protože u těchto knížek se krásně uvolním a české obálky jsou opravdu skvělé. :)

22.06.2016 5 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Rozhodně velice zajímavá kniha. :)

20.06.2016 4 z 5

Puťák Puťák Hans G. Franciskowsky

Tohle je moje první knížka s Wendy a moc se mi líbila. Miluji koně!!! :)

31.05.2016 4 z 5

Ženy, náboženství, násilí a moc Ženy, náboženství, násilí a moc Jimmy Carter

Kniha skvěle ukazuje nadřazenost mužů nad ženami ve světě náboženství i celkově ve společnosti. Nevěděla jsem, že je tolik žen, které se nikdy nenarodili a umřeli dřív než mohli začít žít. Je jich dokonce více než mrtvých za holocaustu nebo rwandské genocidy! Dozvěděla jsem se toho hodně, co není rozhodně na světě v pohodě a on se právě díky Carterovu centru snaží napomoct, aby se situace zlepšila. Rozhodně dobrá kniha.

24.05.2016 4 z 5

Svoboda v oblacích - Osudy českého letce RAF Václava Bozděcha a jeho vlčáka Antise Svoboda v oblacích - Osudy českého letce RAF Václava Bozděcha a jeho vlčáka Antise Hamish Ross

Moc se mi kniha líbila. Nádherný vztah mezi Bozděchem a jeho psem Antisem, kteří oba sloužili ve službách RAF. Antis pomohl svému pánovi i později, kdy musel utéct podruhé z Československa, kdy jemu i dalším lidem zachránil život při přechodu. Líbí se mi i doplnění o úryvky z jeho knih a rozhovorů s lidmi, které Bozděcha znali. Taky skvělé doplnění dějin, co všechno se dělo. Musím se přiznat, že tuto knihu jsem si půjčila hlavně kvůli Antisovi, ale byl to jinak moc dobrý příběh jak Antise, tak jeho pána Bozděcha, hrdinného letce RAF. :)

01.05.2016 5 z 5

Isla a šťastné konce Isla a šťastné konce Stephanie Perkins

Závěrečné volné pokračování se mi moc líbilo. Isla mi byla sympatická, i když bych jí za to, co později provedla, nafackovala. A Josh byl velmi hodný a citlivý umělec. Oba se konečně našli, i když je čekalo mnoho překážek, ale nakonec je čekal jejich šťastný konec. Líbila se mi část, ve které se objevují nám známé postavy z předchozích kapitol. :)
Přišlo mi, že se tento děj odehrává ve stejné době jako Lola a kluk od vedle. :)

24.04.2016 5 z 5

Pán much Pán much William Golding

Nevím, co říct. Příběh měl pomalý rozjezd, ale jakmile se tam objevil zlom, tak to jelo. Jediný, komu se tam podařilo zůstat se zdravým rozumem, byl Ralph. Mě se z postav snad líbil jediný Simon a s tím to nedopadlo nejlíp. Knížka je důkazem, jak se ze skupiny chlapců, izolovaných od společnosti a bez dozoru dospělých, stane divá zvěř bez kouska lidskosti, která se nezdráhá zabít i člověka, který nejde s nimi. Ne všechny takovéto příběhy by nemohli skončit jako v této knížce. Příběh, který by nemusel být vzdálený pravdě.
Pokud někomu vadí, že postavami jsou 12-leté děti, tak ať se kouknou o přežití dospělých ve Ztracených nebo Kdo přežije. :)

17.04.2016 4 z 5