Rawen616 Rawen616 komentáře u knih

Pokračování diplomacie Pokračování diplomacie Jan Kotouč

Přiznám se, že se do čtení už skoro měsíc doslova nutím a jsem sotva ve čtvrtině. Hrozně nezajímavý scifi svět kde spolu soupeří několik frakcí které se mi neustále pletly protože se prakticky nijak neliší ( kdyby nebyla zmíněno, že jedna ze stran pojmenovává své lodě podle mytických bohů tak nevim které lodě jsou čí - a to platí jen pokud znáte starověká božstva ) .
Postav je tady desítky ale marně hledám nějakou hlavní nebo zajímavou, prostě jen čteme osudy desítek důstojníků a důstojnic střídavě z obou soupeřících stran které řeší vztahy mezi sebou a občas si tam asi i zabojují, přičemž je v tom dokonalý guláš a už dávno jsem ztratil pojem o tom kdo k jaké straně patří.
Autor se doslovo fetišisticky vyžívá v militarismu, hodnostech a neustálých zmínkách o přesunech, převeleních a operačních svazech vesmírných lodí a o tom kdy kde kdo a jak slouží ale mě to tedy vůbec neoslovilo. Nezvládl jsem dočíst, tudíž nehodnotím.

06.11.2013

Masky Masky John Vornholt

Myslím že docela pohodová knížka. Pozoruhodně popsaná kultura na planetě kde se vše odehrává. Hlavně to jak celé to nošení masek vzniklo je vtipné ale vlastně i pravděpodobné. Malá skupina lidí na nehostiném místě si může vytvořit náboženství i z docela obyčejných věcí.

07.10.2013 3 z 5

Vítejte do Zlých časů Vítejte do Zlých časů E. L. Doctorow

Netradiční western. Počítam že to každému nesedne. Mě se ale ta syrovost a netrdičnost líbila. Mám obecně radši trochu kritičtější pohled na westernové téma než je Vinetuovská romantika.

07.10.2013 3 z 5

Záblesk paměti Záblesk paměti Piers Anthony

Literární přepis filmu. Samozřejmě jsem si původně chtěl pujčit originál od Dicka ale nedošlo mi, že ten je součástí nějaké povídkové sbírky. Jinak tenhle přepis vám trochu rozšíří původní film a dovysvětlí některé motivace postav, přidá scény navíc atd. Bohužel napsané to není kdovíjak uchvatným stylem a autor dost opakuje informace a je celkově velmi nekreativní a popisný. Ale jako oddechové čtení pro ty co film neviděli nebo jsou naopak jeho fanoušky to je dobré ( samozřejmě, že když mluvím o filmu mám na mysli ten původní skvělý s Arnoldem, nikoliv ten pitomý remake )

23.09.2013 2 z 5

Srdce v Atlantidě Srdce v Atlantidě Stephen King

Pro mě osobně slabší Kingovka. Ale muži ve žlutých pláštích mě docela zaujali.

14.06.2013 2 z 5

Kongo Kongo Michael Crichton

Žádný zázrak to nebyl. Na dobu ve které se to odehrává tam jsou docela pozoruhodné technologie a taky mě překvapilo, co všechno ta parta táhne sebou. Pořád odněkud vytahují nějaké nové technologické hračky a vybavení. A občas jsem se vážně divil co ty hračky umí. Nejvíc sympatická postava tam byla ta "mluvící" gorila ( ovládající znakovou řeč ). Film podle knihy nedoporučuju :-)

14.06.2013 2 z 5

Muži ve zbrani Muži ve zbrani Terry Pratchett

Až po druhém přečtení po letech a poslechu naprosto skvěle zpracované neoficiální audioverze od Jiřího Pobudy jsem se do té party "policajtů" zamiloval. Zajímavé, jak některé knihy zrají. Nebo jsem spíš uzrál já:-)
Každopádně Zeměplošské policejní příběhy patří podle mého k tomu nejlepšímu co svět Terryho Pratchetta nabízí. Má to opět spád, vtip a hlavně neskutečně sympatické postavy. Navíc celý příběh lehce evokuje komedii Policejní akademie. K už známé čtveřici Městské hlídky jsou přijati nováčci různých pohlaví i ras, často znepřátelených, což samo o sobě je zdrojem humoru i problémů. A do toho všeho ve městě začne řádit atentátník vybavený zcela přelomovou smrtící zbraní.

31.12.2011 5 z 5