readah komentáře u knih
Výborná oddechová kniha na dovolenou a pro mladé lidi dobrá ukázka života v socialismu. Ještě jsem od autora zkoušel Zpátky ve hře, ale to už jsem nedočetl a další zkoušet nebudu. Báječná léta pod psa ale rozhodně stojí za přečtení.
Maturitní četba. Úředníci jsou tupci a je potřeba je zesměšňovat. Vtipné oddechové dílo.
Nebavilo mě na tom nic kromě obálky, která je asi důvodem úspěchu.
Taková maturitní kniha, stojí za přečtení, ale nijak popravdě nenadchne.
Jednoduše síla. Jedno z nejlepších zamyšlení nad krásou s výborným dějem a vyvrcholením, které je silné, i když ho znáte předem. Určitě doporučuji všem.
Irving opět s geniálním zpracováním popisuje velmi silné téma. Pro mě o trošku slabší než Garp, ale přesto se řadí mezi knihy, které mě zásadním způsobem ovlivnily a zasáhly. 5*
Sapkowski zvládá povídky mistrovsky. Hlavním kladem pro mě je, že jsou opravdu vtipné. Opravdu, několikrát jsem se nahlas smál, což se mi u tohoto žánru snad u žádného jiného autora nestalo.
Geralt mě sice moc nebaví, ale ostatní postavy jsou perfektní. Všechny vedlejší postavy, které se třeba jenom na chvíli objeví v příběhu, jsou velice uvěřitelné a lehce si je čtenář zapamatuje.
Dějově jsou povídky trošku slabší, ale ani trošku mi to nevadilo. Autorův jazyk, zábavnost a postavy z knihy vytvoří výborný zážitek. Český překlad je špičkový. 5* a doporučuji všem.
Možná je to tím, že jsem děj znal ze seriálu, ale místy jsem se dost nudil. Některé kapitoly mi připadaly do první knihy dost nudné. Dalším dílům ságy asi ani nebudu dávat šanci.