Reader-Hel komentáře u knih
(SPOILER) Po pár stránkách mě kniha vtáhla do děje. Tajemný Jeremy se mi zamlouval, ale bála jsem se, že to on bude ten špatný. Hlavní hrdinka Lowen se mi také zamlouvala. Ovšem ke konci mě překvapila, její rozhodnutí jsem chápala i nechápala.
Při pasážích z Verityina rukopisu se mi dělalo zle, úplně jsem se vcítila do hlavní hrdinky a nemohla uvěřit, že by se takhle někdo mohl chovat.
Každopádně dopis pro Jeremyho na konci mě úplně překvapil. Pokud tuto knihu budete srovnávat se Zmizelou, nejspíš dopadnete jako já. Závěr mě úplně dostal, nečekala jsem, že bych mohla začít nenávidět postavu, která ve skutečnosti není ta, kterou byla celou dobu. Až mi to přišlo neuvěřitelné. Zanechalo to ve mně zvláštní pocit, jestli to tak mělo dopadnout a kdo je vlastně ten padouch. Zvláštní, že slova mají moc nad léty soužití.
Tvrdit, že Jeremyho reakce není reálná, protože má dítě. No a co? To jako když mám dítě a jsem sama se nemůžu zamilovat či si jen užít?
Na můj vkus se až moc objevuje slovo š.kat/ní, ale stejně jsem se těšila, až na to mezi hlavními hrdiny dojde.
Nebudete litovat, budete hltat kapitoly a hlavně.. Budete mít v břiše motýly, nervozitu a směs dalších pocitů, které ve vás kniha vyvolá.
A nebo také ne, protože.. Co je vlastně pravda a co lež?
Kniha mě zaujala již jen upoutávkou. Zpočátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale tenhle problém mě stíhá u všech knih.
MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY.
Hlavní postava Quincy mi přijde relativně normální, ačkoliv hodně lidí tuto postavu kritizuje kvůli lhaní a předstírání, mně přijde zcela v pohodě.
Další postava Coop. Tato postava mě zaujala svojí temnou a zároveň odtažitou povahou. Zbožňovala jsem vztah mezi Coopem a Quincy, jak pro ní dělal vše, aniž by mě napadlo, že ho Quincy zneužívá. Tento názor nesdílím. Od počátku mi na něm nesedělo, proč je od Quincy odtažitý, ale to mě k němu ještě víc táhlo.
Sam/Tina.. tahle postava mě štvala od úplného začátku až po poslední tři kapitoly. Její věčné psychologické rady pro Quincy, ty její způsoby a názory... nenáviděla jsem jí za její chování.
A závěr knihy? Za všechny knihy, které jsem přečetla nemůžu říct, že bych během pár kapitol několikrát měnila názory na hlavní postavy. Konec mě mile překvapil, očekávala jsem, že vrah je již znám od první stránky a ejhle.. nemůžu říct, zda jsem byla zaskočena, nebo překvapena :)
Kniha mě nenechala odejít, nutila mě číst dál a vyplatilo se to. Konečně po delší době dobrá kniha :)
První tři kapitoly mě doopravdy nebavily, (smrt Valentina, popis Tomova života) ale věděla jsem, že je to důležité. Okolo 100 - 130 strany jsem byla bohužel nucena knihu odložit. I když byla zajímavá, trochu toho "víc" mi tam chybělo. Potom okolo 140 str. (Vyhrožování Tomovi s nožem) jsem se rozhodla prostě knihu dočíst. Během týdne jsem přečetla 200 stran a knihu dočetla. Mělo to napínavé části, i když jich bylo méně než těch obyčejných bez strachu, což mě malinko zklamalo. Přesto mě kniha bavila, hlavní postava mě přitahovala blíž k ději, celou dobu jsem Tomovi fandila. Kniha si získala mě sympatie.
Kniha mě v knihkupectví nadchla. Ze všech 7 knih, které nemám přečtené jsem zvolila tuhle. Četla se mi dobře, ani mi nevadilo jak tu spousta z vás psalo, že nějakých 50 - 100 stránek je jen o Daně a jejím léčení. Později, když jsem byla tak u 200 stránky, jsem si říkala, proč tu knihu čtu, když je to furt jen Danin strach, matky strach atd.? Chápu, že velké zranění mozku nezmizí lusknutím prstu. Ale prostě se nic nedělo. Rozjelo se to až u 250 stránky. Ale na čtení byla příjemná.
SPOILER: od začátku mi bylo jasné, že s Timem něco nehraje. Ty návštěvy u Dany v noci, na balkoně, za oknem, bylo to hned jasné, jen ne tak, jak se dozvíme na konci knihy. Hrozně jsem chtěla, aby Roger měl se smrtí Danina otce něco společného, to mi přišlo nedořešený. Kam zmizel pes? Spousta nezodpovědných otázek. O kterých by se příběh dal prodloužit.
Příběh mě bavil, trochu ze začátku, než se rozjel -tak 30 stránek mě to nechytlo. Ale poté už jsem knihu nemohla odložit.
Byla napínavá, tajemná a tím mi hodně padla do oka. Bohužel scény s duchovnem byly čím dál kratší a scény s babičkou, jenž prakticky byly furt jedno a to samé (ale kdo dnes dělá každý den vše jinak) byly naopak delší.
Pro mě první kniha od B. Woodové, nemohu posoudit, zda patří mezi ty slabší, ale čtení je to příjemné. :)
Vůbec si nedokážu vysvětlil, jak někdo může napsat skvělá kniha. :/ zaujal mě název, částečný popis a obsah.
Začátek byl nudný, do poloviny mě to ani nebavilo, dokud se to nerozjelo. Bohužel ale jak mile tam byla scéna s malým klukem v lese, tak jsem knihu mohla odložit. Bylo mi jasné, o co jde. Prostě podle mě zbytečně vyhozené. Doporučuju dětem, nebo snad jen bláznům.
Ještě bych chtěla zmínit, že podle mého názoru byl konec lehce nedořešený, či skoro nereálný. Ani odhalení bandy mě nenadchlo. Ztratilo to ten tajemný nádech. Pak už skoro o nic nešlo.
Super kniha. Dávám bohužel 3 hvězdy, protože podle upoutávky jsem čekala něco jiného, ale kniha mě bavila. Dobře se četla a byla i příjemná na čtení. Konec jsem teda čekala jiný, dosti mě překvapil. Doopravdy jsem chtěla vědět, proč a jak to Corine udělala. Konec mě sice překvapil, ale osobně by se ale líbil jiný závěr.
Knihu jsem četla dávno, ale přesto si pamatuji, jak mě bavila a napínala. Doporučuji všem. Příjemné čtení.
Příjemné oddechové čtení. Spíše pro mladší, ale milovníky koní nezklame.
Tuto knihu jsem dostala v 5. třídě. Během necelého týdne byla dočtená. Velmi mě bavila a od té doby mám k ní vřelý vztah.
Hlavní hrdinka prožívá normální trable dospívající mládeže.
Spíše pro mladší čtenáře, ale ve mně stále nese stopu.
Bohužel, tato kniha ukončila mojí zálibu v detektivních příbězích. Zaujal mě obal, výtažek textu, ale to bylo asi tak vše. Hodně jsem se přemlouvala knihu dočíst.
Výborná kniha. Ač mě detektivky zklamaly, tahle mě držela od začátku do konce. Velice doporučuji přečíst těm, co milují napětí, záhadu a mají představivost.
Další kniha přibyla v mé knihovně. Od příběhu se nešlo odtrhnout. Upřímně jsem vyhledávala scény se Samuelem, páč měl v sobě prostě jiskru a byl.. zvláštní. Hodnocení mé kamarádky bylo, že knihu nedočetla kvůli velkému množství násilí, což mně naopak nevadilo, ač tam toho je hodně. Konec mi přijde ukončený v pravou chvíli, ale jelikož patřím k těm náročnějším čtenářům, ráda bych uvítala trochu... víc. :)
Bohužel, tahle kniha ukončila můj zájem co se týče detektivek.
Ze začátku jsem knihu hltala, nemohla ji odložit. Bohužel ke konci jsem jaksi měla chuť knihu přestat číst.
Bohužel dávám nízké hodnocení, protože kniha mě v polovině příběhu opustila, nechala mě uprostřed toho příběhu bez veškeré náklonnosti.
Jako velkého čtenáře mě vždycky odrazovaly stránky v hojném počtu. Bohužel, tato kniha zrovna krátká není, ale naštěstí to je jen dobře.
Tato kniha ve mně probudila skutečnou lásku. A to lásku ke knize, k hlavnímu hrdinovi - Christmas, tak k tomu rozsáhlému dějí. Každý den jsem se probouzela s radostí, že mohu zase číst, usínala pozdě v noci, někdy až nad ránem, tak moc jsem tu knihu obdivovala, milovala, až jsem se cítila příjemně epicky, skoro až depresivně, že jsem knihu dočetla.
Myslím, že autor tady v té knize vypustil duši a vložil do ní veškerý svůj talent. Kniha nebyla náročná na četbu, byla zajímavá, podle mého názoru snad pohltila každého čtenáře do poslední kapky. Nelíbila se mi doba, ve které je kniha napsána, ale to by nebyl ten správný příběh.
Upřímně jsem nic lepšího snad nečetla a že toho bylo až až.
Velice doporučuji, také dávám plný počet *