Red-haired Red-haired komentáře u knih

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Skvělé zakončení série. Malá blondýnka s obrem Henrym - je to vážně hravé a sympatické, pobavila jsem se, a i přes dost slabé rozuzlení jsem byla z knihy nadšená.

Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Už jsme se přesvědčili o tom, že Petrusová psát umí, ale za sebe musím říct, že je pro mě tento díl z celé série nejslabší. Tím nechci nikoho odradit, určitě stojí za přečtení, a je nutností ho přelouskat, abyste se dostali k Zakázané přitažlivosti :).

15.09.2014 3 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Úžasný začátek skvělé mafiánské série, i když, řekněme si to na rovinu, o tu mafii tam zas tak moc nejde :D.
Kateřina Petrusová je velkým překvapením, protože od české spisovatelky by snad nikdo tak skvělý výkon nečekal. Proto jsem i já byla v šoku z toho, že mě kniha donutila probdít celou noc, abych se dostala až na konec. Rozhodně všem doporučuji, i přes ten kýčovitý název je kniha vážně originální a vtáhne vás do děje. Tento díl navíc považuji za nejlepší z celé série.

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Dala bych knize pět hvězdiček, kdyby byla o něco delší a neměla tak urychlený a přeslazený konec. Jinak mě kniha samozřejmě opět pobavila, hlavní hrdinka je pěkně tvrdohlavá, ale aspoň není nudná. Bylo to hezké večerní čtení a určitě každého potěší.

15.09.2014 4 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Děj nulový, opakování stejných frází stále dokola a používání slova "bejby" v českém překladu - tohle chtějí ženy vážně číst? Tak tentokrát tu posedlost opravdu nepochopím, možná některé baví číst o sadistických chlapech posedlých kontrolou, možná má skutečně tak velké množství žen takové touhy, ale já opravdu ne, a tak pro mě znamenalo čtení této knihy ztrátu času.

15.09.2014

Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

Konec poslední knihy mě vážně zabolel, a to ne proto, že by to nedopadlo podle mých představ, ale jednoduše proto, že celá ta úžasná série vážně skončila. Chytá mě taková nostalgie, že si to snad někdy přečtu znovu, a vůbec se nebudu stydět sérii všem doporučit. Poslední díl mě vůbec nezklamal, akorát jsem se vážně šíleně obávala špatného konce, už kvůli názvu knihy, a když ten okamžik přišel, mísilo se ve mně tolik pocitů, že jsem byla nesmírně šťastná za to, že nás autorka ušetřila vodopádů slz, přesto byla rozhodující scéna hodně silná.
Určitě sáhnu po volném pokračování, ale obávám se, že mi bude Rose jako hlavní hrdinka hodně chybět. Postavu Rose si snad museli zamilovat úplně všichni.

Spoutáni magií Spoutáni magií Richelle Mead

Snad nejvíc frustrující díl vůbec.OMLOUVÁM SE ZA SPOILERY, POKUD JSTE KNIHU NEČETLI, KOMENTÁŘ PŘESKOČTE!
Po přeměně Dimitrije to bylo úplně nesnesitelné, měla jsem vztek spolu s Rose za to, že ji k němu vůbec nechcou pustit, že pak ji dokonce sám Dimitrij nechce vidět a že na Lisse totálně visí jen proto, že se ji povedlo správně zabodnout ten pitomý kůl, což je v porovnání se vším, co udělala Rose úplné nic! Ještě teď mám vlastně vztek, když si na to vzpomenu. Samozřejmě to nemá vliv na to, jak moc mě tento díl opět bavil a že jsem ho opět zhltla jedním dechem.
A ten konec... Zatčení Rose za vlastizradu? Páni, tak tohle bych vážně nečekala. A poslední věta od tatínka "...Navíc zrádce království neposílají do vězení, Rose. To ví přece každý... Zrádce popravují.", to teda vážně povzbudí :D. A tak jsem o vteřinu později už držela v rukou poslední díl.

Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

Úžasný díl, pro mě snad nejlepší. Sice dost bolestný a smutný, ale překvapivý a akční. Líbí se mi, jak Rose bojuje se strigojím Dimitrijem do posledních sil, je z ní prostě bojovnice a využívá všech svých schopností, a i přes svá zranění se dokáže sakra dobře bránit. Jsem ráda i za závěrečné šťastné shledání s Lissou a Adrianem, za zjištění o jejím otci, ale ze všeho nejvíc za závěrečný výhružný dopis, který nám dává jasně najevo, že s Dimitrijem není konec.

Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Po dočtení knihy jsem samozřejmě zapomněla úplně na všechno, co se dělo předtím, protože mě konec naprosto šokoval. Takže se Rose vydává na dalekou cestu, aby zabila někoho, koho miluje? Fajn, tak tohle přece nemůže nechat nikoho chladným. Okamžitě jsem začala číst další díl, přece jsem takovou záležitost nemohla nechat nedořešenou.
Vážně povedený díl plný akce a napětí a samozřejmě naprosto šílený závěr knihy, který celou knihu vynesl o stupeň výš.
Mimochodem: Rose a komunikace s duchy? Pecka!

Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Největším přínosem pro tento díl je bezpochyby postava Adriana. Myslela jsem si, že už to nemůže být lepší, že už i tak má kniha spoustu zajímavých a rozmanitých postav, které si člověk zamiluje, ale ne, autorka dokázala knihu oživit ještě víc, a tak se na scéně objevuje nejen Adrian, ale také Rosina matka Janine. No kdo by se netěšil na mamču, která dá své dceři takovou ránu, že ji na další dva týdny zmrzačí obličej :D. Líbí se mi, jak se jejich vztah vyvíjí, ale daleko víc mě uchvátil ten tajemný hoch, který vám umí vklouznout do snů :).
Rose opět nepostrádá své kouzlo a sarkastický humor, navíc je po tomto dílu o něco dospělejší, a tak kniha opět nutí sáhnout po dalším dílu.

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Není to žádný upírský škvár, ale zatraceně skvělá knížka, která vás do svého světa snadno vtáhne, a už nepustí - a to je teprve začátek. Další díly jsou jako droga, závěr knihy vždy nutí shánět další. Konečně jsem našla dokonalou knižní hrdinku v podobě sebevědomé, vtipné a obětavé Rose, která mě baví po celou sérii. Autorka si umí pěkně pohrát s dialogy a tak se mi stalo, že jsem se do knížky začetla i podruhé. Je neskutečné, jak špatně kniha podle popisu a obálky vypadá a jak geniální nakonec je její obsah.