renefer renefer komentáře u knih

Moucha Moucha Patricia Cornwell

První část knihy nuda - psychická sonda do duše Scarpettové, druhá část byla lepší, ale konec smrštěný do jedné věty... Takhle jsem si dopadení Jaye nepředstavovala.

31.03.2017 3 z 5

Rosamunda Rosamunda Bertrice Small

Nejlepší knížka od BS, co jsem zatím četla. Historická romance z doby dospívání Jindřicha VIII. Tudora, člověk se dozví něco z historie a ještě se pobaví, určitě se pustím do pokračování, protože pro Skoty mám slabost.

23.03.2017 5 z 5

Poslední útočiště Poslední útočiště Patricia Cornwell

Moc hezké a napínavé, konec jsem nečekala...

23.03.2017 5 z 5

Černý oběžník Černý oběžník Patricia Cornwell

Napínavá kriminální zápletka s vlkodlakem, jen se mi nelíbí, že do detektivního příběhu pořád míchá politikaření.

13.03.2017 4 z 5

Stíny minulosti Stíny minulosti Amanda Quick (p)

Kniha se moc dobře četla, nebyl to až tak velký slaďák a opravdu jsem se u čtení bavila. Mé velké sympatie získal Zeke - pes s miskou :-) Hvězdičku dolu za postupné zhloupnutí hrdinky, která mi ze začátku byla velmi sympatická ,ale pak se tak nějak změnila v hloupoučkou naivku.

08.03.2017 4 z 5

Ohnisko požáru Ohnisko požáru Patricia Cornwell

Jeden z nejlepších dílů, napínavé až do konce a i když konec je smutný, moc se mi to líbilo.

08.03.2017 5 z 5

Kouzlo lásky Kouzlo lásky Kimberly Cates

Na této knížce je nejlepší začátek a konec. Na začátku je sice smutná scéna s umírající matkou, ale pak se to rozjede. Fallon jde vyvolat z mlhy svého rytíře, který má zachránit Irsko, ale místo něho se jí zjeví nahatý chlápek, který ztratil paměť. Děj předvídatelný - oba se do sebe zamilují a jejich úvahy o tom, jak bez sebe nemůžou žít, zabírají největší část knížky. Všechno se objasní a vysvětlí až v poslední kapitole, ale přiznám se, že jsem ji musela číst dvakrát, protože irský panteon není má silná stránka.

01.03.2017 3 z 5

Nakažlivá smrt Nakažlivá smrt Patricia Cornwell

Když tahle knížka vycházela, tak jsem sérii o Kay Scarpetto milovala. Doktorku jsem si oblíbila, líbilo se mi, jak si užívá bydleníčko, pořád něco doma kuchtí a vcelku se s nikým nepáře. Zápletka je taky dobrá, akorát jsem trochu tápala v tom, kdo je vrah, protože postav je tam opravdu dost. S odstupem 15 let mám trochu problém s hlavní postavou a musím přiznat, že je mi až vrcholně nesympatická. Ten její přístup - vy nevíte kdo jsem? já jsem přece hlavnísoudnílékařkastátuVirginiaamámvystudovanépráva - a čeká, že všichni padnou na zadek, což se v knize také bohužel děje. Vadí mi i její umanutost, tvrdohlavost a hádavost kvůli prkotinám... V rozpočtu se škrtá, zaměstnanci jsou doma na nucené dovolené, ale paní doktorka si jezdí v meďouru a staví si dům.
Prostě detektivka bezva, ale s touhle ženskou bych měla problém :-)

25.02.2017 3 z 5

Čarodějky na cestách Čarodějky na cestách Terry Pratchett

Tenhle díl mě opravdu pobavil. Jak to dopadne, když si tři svérázné čarodějky umanou, že tahle pohádka prostě neskončí svatba, zvonec a konec.

23.02.2017 5 z 5

Ztracené město Ztracené město Linda S. Howington

Romantika s vtipem, ale že by to bylo něco extra... Hlavně Ben mě prudil a to co provedl ve ztraceném městě, to bych ho asi hodila mezi piraně...

17.02.2017 3 z 5

Kalné vody Kalné vody Patricia Cornwell

Slabší díl, začátek byl vcelku slibný, ale konec ve spojení s teroristy, osvobozením a rychlým závěrem takový nějaký nedodělaný...

14.02.2017 3 z 5

Antibohyně Antibohyně Kendare Blake

Mně se kniha líbila. Hlavně propojení s řeckou mytologií, člověk si ujasnil, kdo byl kdo a jaké mezi nimi byly příbuzenské vztahy. Ale je to spíš fantazy pro náctileté...

09.02.2017 4 z 5

Mrtvá beze jména Mrtvá beze jména Patricia Cornwell

Škoda že Gault se prolíná i předešlými díly, které nebyly až tak dobré, jako je tento. Nicméně autorka celkem slušně shrnuje, co provedl a komu, takže se dá číst i bez znalosti předešlých knih.

06.02.2017 5 z 5

Jezdkyně Jezdkyně Iris Johansen

Tuhle spisovatelku mám opravdu ráda. Chtěla jsem trochu protřídit knihovnu a zbavit se romantické literatury, kterou moc nečtu, v tomto případě mi to ale nevyšlo.
Hezký příběh, hrdinka je pěkně od rány, konec očekávaný, aby se všechno pěkně vyřešilo.
Doporučuji.

02.02.2017 5 z 5

Oběť Oběť Arnaldur Indriðason

V hlavní roli tentokrát Elinborg, klasická severská ponurná krimi. Dobře se četla, hlavně proto, že na rozdíl od prvních dílů konečně překladatelé pochopili, že i když si na Islandu všichni tykají, u nás to působí přinejmenším zvláštně.

26.01.2017 4 z 5

Město duchů Město duchů Stacia Kane

Asi nejlepší díl, ale nevím, jestli to není tím, že jsem si už zvykla na feťačku v hlavní roli :-(

26.01.2017 4 z 5

Oči mrtvých Oči mrtvých Stacia Kane

Líbí se mi příběh, napětí, duchové, milostný trojúhelník. Co se mi nelíbí je v hlavní roli feťačka. V prvním díle jsem si myslela, že to patří k příběhu, že prostě v této realitě řeší všichni všechno tabletkama. V tomto díle mi došlo, že smažka je jen hlavní "hrdinka" - absťák při sněhové bouři, to se fakt nedalo číst...

17.01.2017 3 z 5

Za řekou Styx Za řekou Styx Patricia Cornwell

Moje první kniha od této spisovatelky, opravdu dobré detektivní počteníčko. Jen bod dolů za Lucy, se kterou se jednalo jako s malým nesvéprávným děckem, přitom by potřebovala pár facek.

14.01.2017 4 z 5

Hustej nářez Hustej nářez František Kotleta (p)

Opravdu"hustej" nářez, jakákoliv kniha, kterou jsem četla po této, se mi zdá nudná a málo akční. Jediná škoda, že padouch je zde vždy o krok před "hrdinou", kterého zachrání většinou náhoda nebo kamarádi a nikoliv jeho schopnosti....

10.01.2017 5 z 5

Pohlednice smrti Pohlednice smrti James Patterson

Má i lepší. Nelíbilo se mi uspořádání detektivky, pachatel je jasný už od začátku, jen chybí důkazy, zvláštní je i konečné rychlé rozuzlení všech vražd, prostě zničehonic je najednou pachatel odhalen.

08.01.2017 3 z 5