renefer komentáře u knih
Náhodou jsem četla před touto knihou Lovce, což je taky o nájemném vrahovi. Srovnání těchto knih dopadlo pro Neznámého soupeře dost špatně, Zařadila bych do kategorie "babské čtení" aneb kterak nájemný vrah ke štěstí a lásce přišel...
Sice nejsem příznivcem špionážních akčních thrilerů, ale tohle se četlo stejně jako by se dívalo na akční film. Opravdu dobře napsané včetně bojových scén. jenom ten sex-appel avizovaný na obálce mi tam jaksi chyběl :-)
Hnusný přebal knihy... konečně se ale vracíme k aspoň trochu detektivní zápletce. Asi si budu muset dát pauzu, protože už mi leze krkem, jak Anita pořád všechno moc řeší - co je sex, co není sex, jestli zabít nebo nezabít...Co mě ale vytáčí nejvíc a to nejen u tohoto dílu, je, že jedinou hrozbu, kterou Anita představuje, je její vražedný pohled:
"Anito, řekni , co bys udělala?" "Zabila bych ho (ji)" "ježíííš, ona by mě vážně zabila"....
Richarda je mi líto, doufám, že má ještě šanci.
Tak jsem si pořád říkala, jak to LH udělá, aby mohla do série s Anitou naprat víc sexu a ejhle, už je to tady. Stačí ardeur a z Anity je nymfomanka. Žádnou krimi zápletku nečekejte, v tomto díle jde čistě jen o Anitu a její kluky. A vůbec se nedivím, že to dopadlo jak to dopadlo.
Ale čtení je to pořád dobré, jednu hvězdičku dolů za příšernou obálku, to si snad dělají legraci s takovou hrůzou.
Mně se knížka celkem líbila, škoda že jsem ji nečetla v mladším věku, je určena pro kategorii -náctiletých. Co se mi nelíbí je překlad. Některé věty nedávají smysl a zdá se, že překladatelka zná pro smích jediné slovo: chichotat. A tak se tam chichotají úplně všichni, Ninou počínaje a Jaredem konče...
Lepší než první díl, hezká detektivní zápletka, hodně vraždiček a vrah nejasný až do konce, doporučuji.
Jeden z lepších dílů, i když zápletka byla předvídatelná a hlavní postavou je Dillon, takže doporučuji.
Až na neslaného nemastného soudce Amerotkea celkem povedená historická krimi z mého oblíbeného Egypta.
Historickou relevantnost neřeším, vždyť ani knihovna pod velkou pyramidou neexistuje, je to prostě román čili fikce.
Dobře psané, díky krátkým kapitolám má děj spád, ale už jsem četla i lepší knihy od tohoto spisovatele.
Tohle je klasický politický thriler, sice poutavě psaný, ale to politikaření mi tam dost vadí. Piráti jsou tak nějak na okraji a chování hlavních padouchů je dost dětinské. Zatím asi nejhorší námět pro knihu od tohoto autora.
Tento díl je přecpaný politickými intrikami a snahou jak doběhnout jeden druhého. Oproti prvnímu je to dost propad. A zase klasická BS - přišla, viděla a sbalila nejlepší partii v celé říši :-)
Nevím, jestli to bylo tím, že jsem tuto knihu četla v krizovém období, ale nemohla jsem se začíst a dost mě kniha nudila. Pátrání reportérky po detailech krvavé vraždy a myšlenka, že by tahle událost mohla "přitáhnout" spoustu turistů? Tak tohle bylo "přitažené" za vlasy.
Moc hezké, nečekaný konec, dala bych i pět hvězdiček, ale nesnáším knihy z filmového prostředí a toho tam bylo zbytečně moc.
Kniha obsahuje kapitoly, které se zabývají určitou zajímavou oblastí dějin. Autorem každé je někdo jiný a od toho se také odvíjí čtivost knihy. Zatímco začátek je opravdu dobře napsaný (Ludwig Bavorský), postupně mi to připadalo čím dál méně čtivější a u Jidáše Iškariotského jsem se už opravdu nudila. A to mám starověk daleko raději než historii pozdější.
Jen pro zajímavost další kapitoly, na které jsem si vzpomněla:
Galileo Galilei, Johanka z Arku, Trojský kůň, Píseň o Nibelunzích
Čtivě napsané, bohužel pouze pro ty, kteří viděli seriál, jinak se v tom příběhu ztratíte.
Opět jsem se dobře pobavila. Velký bůh Om transformovaný do malé jednooké želvy a jediný, kdo ho slyší, je prostoduchý novic s geniální pamětí. A runda uvnitř duté želvy se Smrťem byla taky super.
Opět mám u této autorky problém s hlavní postavou. Jedná zcela nelogicky, zatajuje důkazy, proč?
To její sžití s obyvateli Hlohovce je taky zvláštní, když vezmeme v potaz, proč tam vlastně je. Cassie působí strašně nevyzrále, jako by si neuvědomovala, že řeší vraždu, bere to jako hru. Takto můžu ocenit pouze to, jak ji Frank stírá...
Po slabších dílech konečně jeden lepší. Cat s Bonesem opět loví nadpřirozeného padoucha a děj pěkně jede.