renefer komentáře u knih
Buď je to nejslabší díl celé série nebo si musím s Cat dát pauzu.
A od kdy je Denise zoomorf a vdaná za upíra? A kde vzal partnerku Bonesův spoluvladař? Pak nějaká zmínka o démonovi a zničení Disneylandu a už jsem byla rozhozená. Že by mi utekl nějaký díl mezi 5. a 6.?
Bádala jsem a zjistila, že autorka zřejmě smíchal dohromady dvě série. Koho by to nenaštvalo...
Ucelený přehled pro ty, kdo se chtějí dozvědět něco o keltské minulosti.
Obsahuje černobílé fotky, nákresy, mapky, detailní popisy nálezů, podrobné výpisy jednotlivých lokalit, dobu od objevení Keltů v historii až po současnost, jejich zvyky, vzhled, každodenní život.
Hodně citováno ze Zápisků o válce Galské i od jiných římských současníků,
Nesympatická hlavní postava, hodně popisných pasáží, neuzavřený konec. Chtěla jsem si přečíst další díl, abych se konečně dozvěděla, co se stalo tenkrát v tom lese... ale dívala jsem se, že už je zase o něčem jiném. Takže pro mě ten příběh zůstal takový nedokončený....
Opět se mi potvrdilo, že nemůžu posuzovat knihu podle hodnocení ostatních. Mně se kniha líbila,čekala jsem sice horor, ale je to spíš psychologický thriler. Přečetla jsem za jedno deštivé odpoledne, protože jsem se nemohla odtrhnout.
Tahle série nemá chybu, žádný díl nevybočuje z řady, všechny jsou napínavé, dobrodružné, smrtící a romantické. Konec byl předvídatelný, i když jsem za tím čekala spíš Patru než "zvláštní schopnosti".
Opět skvělé počtení, zabijáci, upíři, ghúlové, láska až za hrob, ani druhý díl neztrácí nic na své čtivosti.
Hezké, žádný moc velký slaďák, spíš hodně akce a sexu. Cat si nenechá nic líbit, ale stejně nakonec "podlehne". Jdu na další díl, chci vědět, jak to s ní a Bonesem dopadne :-)
jak to dopadne, když se spojí anděl s démonem, aby zabránili Armagedonu. Velmi poučný je návod na pěstování květin od Crowleyho, určitě vyzkouším :-)
Vždycky mi chvilku trvá, než si zvyknu na styl psaná této spisovatelky, ale její knihy ze současnosti mám raději než historické, kdy se vyžívá v detailních popisech úplně všeho.
Čekala jsem, co bude po smrti jedné z hlavních postav. A bylo to pěkné. Dobrodružné, napínavé, romantika. Zajímavý náhled do světa staré Číny.
Pokud nejste obeznámeni s klasickou anglickou literaturou, tak vám tato kniha nic neřekne. Děj se odehrává v paralelní realitě, kde Anglie vede válku s Ruskem o Krym a knihy mají cenu zlata. Líbily se mi knihomolky i možnost vstoupit do knihy.. kdyby to tak šlo :-)
Moc mě to nenadchlo, velká láska na první pohled, ze začátku sice Sweeney slušně vzdoruje, ale pak stačí, když je jí zima a už volá :-) Přišlo mi to celé přitažené za vlasy a ani se člověk pořádně nedověděl, proč vlastně to všechno vypuklo...
Jeden z lehčích dílů Zeměplochy, opravdu pobavil.
Né vždy je to co si člověk přeje to co si člověk přeje :-)
Opět stejné schéma - skupina zbohatlíků, kteří chtějí ovládnout svět a Cotton, který jim v tom zabrání. Jen ten konec byl smutnější. Nevím, jaké budou další díly bez jedné z hlavních postav...
Tento díl mě moc nenadchl. Zřejmě proto, že v pozadí příběhu jsou politické intriky, které moc nemusím. Ale zápletka je zajímavá a pachatel do konce nejasný.
S touto knihou jsem měla problém jako s žádnou jinou. Dvakrát jsem ji odložila, potom jsem se k ní zase vrátila a hrdině ji dočetla. Námět je sice zajímavý, ale autorka láme jednání hrdinů až k naprosté nelogičnosti, jen aby z toho vytřískala správný tvar příběhu.
No schválně - uvidím v domě cizí muže se zbraní a místo abych volala policii, pobíhám kolem domu a nakukuji do oken....
Další pohodová detektivka s Cadfaelem, kde nic nemůže skončit špatně.
Další Pratchettovské čtivo, kde si tentokrát vzal na mušku můj oblíbený starověký Egypt. Největší počtář Ty mrcha byl můj favorit už od začátku a završení celé knihy rozhovorem Smrtě s mumií to byla jen třešnička na dortu dalšího bezva díla Zeměplochy.
Kdybych omylem nezačala číst od druhého dílu - Jeden mrtvý navíc, tak tento příběh by mě nepřesvědčil. Nevím jestli je to rozdílným překladem, ale tento díl prostě u mě neboduje jako další knihy o Cadfaelovi.
Četla jsem podruhé a znovu se mi vybavil ten pocit zmaru, kdy Lara vyzbrojená doslova i vědomostmi opouští Pouštní krále, aby hned za branou říše místo úžasného dobrodružství skočila zase u vládce, který je urostlý, pohledný, bohatý, svobodný a samozřejmě čeká jen na ni.