Renytka komentáře u knih
Za týden a půl jsem zvládla přečíst všechny knihy této série, každý díl se mi zdál o kousíček lepší, než ten předchozí, ale když se na to teď dívám zpětně, všechny díly jsou stejně úchvatné, v každém je něco nového a svěžího, něco krásného. Rose a Dimitri jsou pro mě novým symbolem lásky, do žádné série jsem se ještě nikdy nezamilovala tolik, jako do této...
Zbožňuju ty postavy a jejich nedokonalosti a žeru, jak se to celé ubíhá jiným směrem, než bych si původně myslela. Skvělý!
Kniha byla velmi čtivá a jen těžko se od ní člověk odtrhával. Příběh je originální a má plno zvratů a postav, které zůstanou věrné svým charakterovým rysům. Četlo se mi to vážně dobře.
Pokud je vám 15 a v tomto žánru se nepohybujete, klidně se na knihu vrhněte. Nedoporučuji, četla jsem jí, protože mi jí koupila babička, tentokrát se moc netrefila. Autorka se rozhodně zatím nemůže nazývat spisovatelkou (a já bych jí tak ani neoslovila, kdyby za příběhem nebylo v knize poděkování, kde se tak nazvala ona sama). Nemá to hlavu ani patu, postavy jsou nedůvěryhodné a otevřený konec knize rozhodně nesvědčí. Čteme skoro 500 stránek, abychom se na konci nedozvěděli nic. Jednotlivé dějové prvky na sebe špatně navazují. Možná jsem na to už moc stará.
Udivilo mě, že jsem neměla problém se sžít se Sydney, protože jsem se toho trochu bála, ale byla jsem mile překvapena. Kniha se mi četla dobře, sice jsem z ní nebyla tak nadšená, jako z akademie, ale i tak se už těším na čtení dalšího dílu.
Knihu jsem četla pouze v práci na noční, když zrovna nebylo co dělat. Přelouskala jsem to, i když se našlo dost věcí, co mi vadilo. Hodnotím takovým průměrem v podobě 3 hvězd. Dala bych i více, ale na to, jak byla kniha dlouhá, se toho tam zrovna moc nestalo.
Myslela jsem, že pro mě bude těžké se rozloučit s touto sérií, ale nakonec tomu tak nebylo. Myslím, že Cat a Bones dostali pěkné zakončení, ale byla jsem z posledního dílu trochu zklamaná. Nějakých sto stránek navíc, kde by bylo všechno trochu více popsáno, by ničemu neuškodilo. Působilo to na mě, jakože to autorka chtěla už opravdu rychle zakončit a to mě trochu mrzí, proto dávám jen 4*. Celou sérii jsem si však velmi oblíbila, protože jsem jí tehdy začala číst v těžkých chvílích a drželo mě to nad vodou.