Richard Hrob Richard Hrob komentáře u knih

Číslo jedna - Můj příběh Číslo jedna - Můj příběh Peter Schmeichel

Za sebe dávám 5*. Tenhle gólman je pro mě legendou mého dětství.... Poutavá kniha vzpomínek na bohatou kariéru a vlastní život. Všem fanouškům fotbalu doporučuji.

02.11.2023 5 z 5

Na sotnách Na sotnách Vladimír Holan

Knihu jsem objevil náhodou na bleším trhu za cenu asi 20 Kč. Jako milovník poezie jsem si řekl, že ji tam nemohu nechat. Dobře jsem udělal. Holan je skutečně nesmírným básníkem ( i když, tahle sbírka není jeho nejznámější), jen se mu musí trošku porozumět.

08.10.2021 5 z 5

Básně Básně Richard Weiner

Jako milovník jeho díla nemohu jinak než za 5*. Můj oblíbený autor už od gymnaziálních studií.

16.05.2021 5 z 5

Pankáč v kostele Pankáč v kostele Juraj Jordán Dovala

Dávám 5*. Knížečku jsem objevil v knihobudce v kostele v Moravské Třebové, když jsem tam dělal pohřeb. Zaujal už název knihy, jelikož pankáčem jsem tak trochu celý život. Musím říct, že knížka se velmi dobře četla a donutila mě chvílemi i k zamyšlení nad životem a světem kolem nás.

16.05.2021 5 z 5

Garden is open Garden is open Vratislav Brabenec

Tohle je prostě Vráťa, a toho já můžu. Ať už jako hudebníka, tak hlavně jako básníka. 5*

19.04.2020 5 z 5

Upíři: Od Draculy po Stmívání Upíři: Od Draculy po Stmívání Charlotte Montague

Tak tahle knížka mě dostala, myslím, že je skutečnou biblí včech, kteří se o upíří tématiku zajímají a je jim, tak nějak blízká. Krásné zpracování knihy, které o upírech pojednává vcelku vědecky, ale čtivou formou. Za mě super, dost jsem se toho dozvěděl a navíc ,, utrpěl\" i poměrně kladný zážitek z toho, jak by měla kniha vypadat.

01.02.2020 5 z 5

Na levém křídle Edvard Beneš - Prezident na hřišti a na hradě Na levém křídle Edvard Beneš - Prezident na hřišti a na hradě Zdeněk Zikmund

Za mě jako fanouška Slavie a také milovníka historie super kniha. Krásné propojení našich dějin a také historie naší kopané. Ode mne 5*

26.01.2020 5 z 5

Jde pražské dítě domů z bia... Jde pražské dítě domů z bia... Ivan Blatný

Za sebe dávám 5*. Výborně a kvalitně zpracovaná kniha, které přináší nepublikované verše z poslední etapy autorova života. Jsem Blatného fanoušek, takže tahle kniha u mě doma nemůže chybět.

19.01.2020 5 z 5

Český román Český román Ladislav Klíma

Jako velký obdidovatel jeho díla nemohu hodnotit jinak. Klíma byl skutečným géniem české filosofie a literatury. Český román je dalším dílkem tohoto autora, který zapadá do mozaiky jeho tvorby.

30.09.2019 5 z 5

Věčná Slavia Věčná Slavia Vítězslav Houška

Za mne jedině 5*. SKS Forever.

17.07.2019 4 z 5

Příběhy temnot v české literatuře XIX. a XX. století Příběhy temnot v české literatuře XIX. a XX. století Ivan Slavík

Za mne rozhodně 5*. Ačkoliv k autorovi této antologie mám spoustu výhrad, tak práci odvedl výbornou. Tajemno a záhady mne fascinují již od mala a tato kniha nabízí velmi dobře vybraný a hlavně zpracovaný výběr toho nejlepšího, co vyšlo v 19. a 20.století.

17.07.2019 5 z 5

Naši nejlepší fotbaloví trenéři Naši nejlepší fotbaloví trenéři Karel Felt

Za mě 5*. Karel Felt je prostě novinář, který má neskutečný přehled. Tuhle knihu jsem přečetl během dvou večerů a musím říct, že mě bavila. Kniha je dost čtivá a přináší velké množství informací, které jsem ani já, a to fotbal sleduji poměrně dost, netušil. Prostě super, jen mi v ní někteří trenéři scházi. Třeba bude pokračování.

29.12.2018 5 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Opravdu super knížka. Krásné fotografie a celkově dosti dobře zpracované. No, a ty příběhy?? Mám teď taky chuť se vším praštit a zmizet někam pryč. Někam, kde člověk může žít uplně svobodně a nezávisle. Takže za mě 5*

07.11.2018 5 z 5

Zlatý z nebe Zlatý z nebe Marie Benetková

Jo, tohle se četlo velmi dobře. Navíc vše založeno na reálných postavách a událostech. Za mě5*

03.09.2018 5 z 5

Trdliště Trdliště Vratislav Brabenec

Vráťa je génius. Génius s puncem alkoholika. Některé z jeho myšlenek jsou velmi zajímavé a neotřelé. Vtipně a s grácií, která je mu vlastní, komentuje společenská témata i jeho soukromé životní postřehy. Osobně toho člověka velmi můžu, je mi něčím (ale to se těžko popisuje) velmi blízký. Za mě 5*

24.07.2018 5 z 5

Karlín přístav Karlín přístav Vratislav Brabenec

Vráťa je prostě legenda, četl jsem od něj téměř vše. Ten člověk prostě umí, jak na ságo, tak i perem. 5*

22.06.2018 5 z 5

Po hadí kůži Po hadí kůži Luděk Marks

Druhá sbírba tohoto (alespoň) pro mě velmi zajímavého autora, na kterou se vyplatilo čekat. Témata, která se v této sbírce objevují, jsou mi blízká. Sebeironie, jakási všudypřítomná tíseň a hlavně neuchopitelná ale všudypřítomná víra. Zkrátka vše, co má poezie autora vzešlého z undergroundu obsahovat. Mohu jen doporučit všem milovníků tohoto stylu života a hlavně všem milovníkům dobré a kvalitní poezie.

23.05.2018 5 z 5

Popismus - Šedesátá léta očima Andyho Warhola Popismus - Šedesátá léta očima Andyho Warhola Andy Warhol

Velmi dobře napsaná ,,kronika" divokých 60.let v populární kultuře USA. Četlo se mi velmi dobře, některé příběhy a události jsou opravdu geniálně vystihnuté. Warhola prostě můžu... Za mě 5*

23.05.2018 5 z 5

Pranýř Pranýř Michael Winkler

Jo tohle mě bavilo. Zajímavé čtení, které rozhodně není pro každého. Přináší spoustu nových pohledů na dějiny . Já dávám 5 hvězd.

28.01.2024 5 z 5

Faust Faust Johann Wolfgang Goethe