Rimmsi komentáře u knih
Původně jsem tuto knihu neměl v plánu číst, ale okolnosti a doporučení mne přesvědčily. Nakonec musím říci, že jsem udělal dobře a kniha se četla moc hezky.
Děj byl zajímavý, ubíhal hezkým tempem a i když žánrově jsem někde jinde neuškodí přečíst si něco jiného. Za mne dobrá kniha.
Třetí díl pro detektiva Muncha a..... Krugerovou.... opět napínavé, opět skvělé. Čím více se člověk začte do této série, tím více touží po pokračování a dalších knihách. Doufejme, že další bude následovat.
Oba detektivové mají svůj charakter, který se postupem času jen dále zlepšuje a čtenáři poskytuje více a více příběhu.
Velmi stará kniha popisující osudy lidí, které převezl vlak až do západního německa. I přesto, že kniha je silně politizovaná jde o příjemné čtení.
Rychle ubíhající děj je někdy na škodu. Přesto, že nemám rád pomalé děje a sáhodlouhé vysvětlování a podobně v tomto případě byl rychlý děj na obtíž. Také se mi to jako detektivka zdálo ....no, spíše bych to zařadil mezi sci-fi než detektivku, ale názor si každý musí udělat sám.
(SPOILER) Dobrá kniha, lehce obtížné čtení ale to u severských autorů není vyjímkou. Trošku mne mrzí, že u těchto autorů se často vyskytuje příběh založený na tom, že detektiv (vyšetřovatel) má osobní či rodinné spojení s případem.
I přesto, že kniha se četla obtížně se těším na další díl.
Knihu jsem přečetl relativně rychle. Zápletka byla chytlavá a děj ubíhal rychle. V knize si člověk snadno zamiluje detektiva Wolfa. I když kniha nepatří k top, tak se čte dobře a člověk se i zasměje.