rm komentáře u knih
Výborné. Zklamán jsem trochu z filmového zpracování (vztahy v Place), ale knížka je super! Jde se na druhý díl :-)
Mno, mě se to líbilo. Chvílemi dojímavé, chvílemi dost děsivé (krypty). Trošku mi tam nehrály ty vyoperované emoce, které se ale někdy projevovaly? (pravda, láska to zrovna nebyla). Jde se na druhý díl!
Mno tak jo, bylo to slabší než jednička - a to vymýtání duchů?, divný. Zběhnutí k Sethovi - divný. Ultrakrátké věty = spád. Uvidíme jak trojkou ...
Nebylo to špatný, v druhé půlce se to docela rozjelo. Uvidíme, co přinese konec (četl jsem hned i druhý díl a na třetí čekám:-)
V druhé půli se to trochu rozjede, mno ale na romány Dicka Francise to má dost co dohánět.. Jeho hrdinové byly daleko propracovanější :-)
Fajn, líbilo se. Zajímavá vložka s cestou do Afghánistánu. Mno, a její osobní život? Ten byl vždy trochu upozaděn,ale jistý malý vývoj (retro) tam je patrný :-)
Mno, a je konec ;-) Nebylo to špatný. Názory se samozřejmě mohou různit dle pohlaví čtenáře :-))) V určitých chvílích tam bylo skutečně hoooodně pocitů (ale možná o malinko méně než v předchozích dílech a samozřejmě chyběly přeškrtané řádky - vždyť už není roztříštěná:-). Ale skutečně rozohněná byla myslím až na konci - ten mohl být i protáhlejší. I ve třetí knize byla minimálně jedna chvíle, kdy má trpělivost byla napínána do krajnosti, no nakonec jsem tu záplavu pocitů nějak ustál a došel až do finále. I přes pár mušek dávám plný počet!
PS:
Tak jsem si dočetl nevydané dvě kapitoly (ani jsem nevěděl, že něco 'chybí', až když jsem mrkl na komentáře). Upřímně jsem je ani nepotřeboval, ale pravdou je, že mi konec (i samotné knihy) přišel dost useklý. Takže OK, díky za to!
Mno, druhý díl je trochu jinačí. Někdy mě Juliett neuvěřitelně štvala, zvlášť ta její rozdvojená mysl. Uvidíme, jak to završí třetí díl ;-)
Mno, názory různé (jak na Ruském kole), a to je asi správné, neboť tam každý hledá trochu něco jiného, a když to nenajde, je zklamaný :-(
Mě se to líbilo. Začátek silně depresivní, občas by člověk vyletěl z kůže, ale dobrý. Líbil se mi styl psaní - ty hyperboly, přeškrtaný řádky ...
Jo, někdo tam může vidět určitý prvky podobný s jinými knihami nebo filmy, ale to myslím není na závadu.
Jsem u druhého dílu, takže uvidíme :-)
Mno, po prvním díle jsem byl zvědavý na druhý. Takže jsem si pomalu zvykal, snažil se pobrat ty časové roviny, kdo je s kým a proti komu, a když už jsem si myslel, že je mi to trošinku jasný, tak s tím konec druhého dílu tak zamíchal, že jsem zase nějak mimo :-o Hmm, tak snad napotřetí...
Líběj se mi dystopie a v této sérii je vskutku velmi zajímavá. Velmi dobré!
Mno, má to dobře našlápnuto! První díl trilogie Rozděleni časem. Mám rád cestování časem a toto není vůbec špatné. Nevadí mi mládí hrdinů a tak očekávám, jaké budou další díly.
Hmm, bylo to vcelku napínavé a jedna chvíle docela drsná. Ale některé pasáže pro mě byly naprosto nelogické a děravé. Třebaže se s časem dá hodně "kouzlit", tohle bylo na mě trochu moc a ten konec tomu dal korunu.
No, a je to :-) Konec celé trilogie. Kdo to ještě nečetl, ať nečte komentáře! Ne asi každý rozdejchá ten konec. Mno, mě taky nepotěšil, i když jsem ke konci začal cosi tušit. Ale tak nějak jsem se s tím nemohl smířit. A opravdu, žádnej fígl tam nebyl :-( Přesto (nebo právě proto?) to bylo emotivně silný a já dávám plný počet!
Před pár dny jsem zhlédl zfilmovaný první díl - pěkný, vcelku se drží předlohy. Vizuální vjem dobrý, přesto se nedosáhne takový pocitový hloubky jako v knížce.
Tak teď jsem shlédl i filmové zpracování - no, nebylo úplně špatné, ale jednak konec je úplně jiný, a tak ani zdaleka nedosahuje té síly jako knížka.
K této její prvotině jsem se dostal až po přečtení většiny novějších děl. Mno, prvotina je vždycky trochu jiná, ale ne že by to bylo špatně :-)
OK, řekl bych spisovatelčin standard - trocha šťourání, ohrožení života, rozuzlení (ne sice "ala Christie"), ale taky dobré :-)
Fajn série. Přestože tam vystupují adolescenti, není to na závadu. Čtivé, napínavé.