Rolada88 komentáře u knih
V mladí jsem dostal pod stromeček byl jsem fanatik do dinosaurů kdo ale z kluků nebyl když malý ????
No co napsat určitě autor nemá špatné knihy v budoucnu se k němu zase vrátím u černého řádu jsem chtěl dát všech pět hvězdiček jako u Amazonie ta byla dobrá. Černý řád mě bavil sám se zajímám o nacismus a tak podobně plno věci mi tam tak hezky příjemně sedlo ale konec to už autor přidal hodně fantazie a šlo to do kopru a přišlo docela zklamání proto nemohu dat plný počet
Tak tohle bylo utrpení na knihu jsem se těšil Amazonie mě bavila a tak jsem byl natěšený na podobný sešup ale tohle bylo nezáživný zdlouhavý modlil jsem se ať je to zamnou ale nešlo to nedočteno většinou dávám knížkám dost šancí ale tohle na stránce 243 skončilo :(
Amazonie mě bavila celkově výpravné knihy mám velice rád a tohle se četlo svižně neustále napětí v knize bylo dost. Závěr knihy byl smutný co se tyče šamanů z vesnice a nechyběla v knize ani řekl bych nečekaná brutalita. Možná jediná věc v závěru bylo možná až moc fantasy co se tyče “stromu a jeho kořenům “ ale Celkově se knížka povedla a bavila mě. Jak už sem psal mám rad takové výpravné knihy do “ neznáma “ mám tu připravenou druhou knihu od autora která asi bude dosti podobná a už teď se na ni těším.
Tohle byl horor jak hrom! Začátek byl pomalejší ale cca od 190stránky začal King hrát na varhany a byla to jedna velká jízda na kterou jsme zvyklí od mistra hororu. Viděl jsem sice před lety film ale nijak se mi to nepřenášel ani mě to nenapadlo uchovám si v hlavě jen knižní podobu která teda patří mezi Kingovy lepší knížky .
Šel jsem do toho i když je to asi dívčí román ale nelituji toho příběh silný a krásně psaný . Po přečtení jsem nějakou dobu měl příběh v hlavě a nějak jsem to nemohl vypustit z hlavy nevím čím to bylo.Nedávno jsem tu psal u jiných knih na holocaust že si dám od nich pauzu že jsou všechny psaný stejně ,ale tohle bylo něco jinak napsaný z jiné strany no za mě určitě stojí za přečtení.
Nic převratného v knize nebylo pro čtenáře co četli knihu smrt je mým řemeslem je to taková řekl bych kopie. Která sice byla asi psána dříve logicky ale co . Dle mého názoru hös zdrogovaný unavený s nožem na krku od Američanů by jim řekl co koliv v té době i když to byl kovaný a poslušný důstojník nacistického režimu
Tak sem si zase po nějaké době dal mistra hororu. Knihu sem četl před lety a teď sem ji dal znovu z nudy doma. A az to druhé čtení mi dalo víc z knížky super pan King je záruka tuším že jsem viděl i filmovou povídku zhubni kdysi a to my přišlo více do komedie
Kniha psaná jako desítky jiných....
Furt dokola zátah,cesta vlakem, hlad , žízeň , rampa , pan mengele, do leva do prava, táborový blok ..........
Kniha Hitlerovi ochotni katani byla pro tu to tématiku naprostá top. Autor si dal asi pořádnou práci nastudovat a nasbírat tolik informací jmen, datumu a podobně. Kdo se zajímá o holocaust a genocidu od zrodu tak by si měl přečíst, troufám si napsat že podobná kniha asi neexistuje . Je pravda že byly někde pasáže trochu únavné a opakující ale nějak mě to neodradilo,kniha doslova nabitá informacemi a k tomu autentické snímky prostě paráda. Pro lidi co se zajímají o toto téma nepostradatelná kniha
Kniha mě nebavila bude to asi tím že už jsem přečetl asi mnoho o holocaustu a o příbězích přeživších . Ty lidské příběhy jsou do puntíku stejný . Zátah několikadenní cesta vlakem málo vody málo jidla, rampa, pan mengele selekce doleva doprava , táborový blok atd...... Kniha mě ničím neoslnila řekl bych takový pod průměr četl jsem lepší . Budu se možná opakovat ale jediná kniha která mě vzala byla od pana Filipa Mullera. Ta mi z hlavy nezmizí jen tak. Tohle bylo prázdný že za pár dní si nevzpomenu .........
Knihu jsem četl až po filmu a můžu říct že obojí super . Film s harry pottrem.....
Kniha tenká ale mohla být ještě tenčí povídky nebyli za se až tak špatné ale přišli mi až moc dlouhé kdyby byli stručnější možná že by byli více humorný .......
Jak se říká kniha je lepší než film tak v tomhle případě nikoliv. V každé větě v knížce mi jeli v hlavě scenky z filmu a všude jsem viděl pana Hrušínského . Nedočtená nešlo mi to
Od nesboa jsem už zvyklý na detektivky které čtete jedním dechem a pak se blíží bravurní konec se zakončením kdy je představena hlavní postava činu a já jsem po každé zralý si knihu přečíst znova protože vůbec s postavou nepočítám a tak nějak se mi vytratí co celou knihu za oponou dělala noo. Prostě a jasně opět skvělá kniha od nesboa který ví sakra dobře jak překvapit čtenáře
Tak další kousek v mě četbě Harryho (třetí) a musím říct že zatím asi nejlepší netopýr byl napsaný jednoduše a svižně to utíkalo o proti levhartovi který byl dlouhý jak Bible a překombinovaný . Tohle bylo jednoduchý ,rázný a čtenář neměl z dějem větší zmatky . Super dávám 100%
Kniha mi dost připomínala dejem čas žít čas zabíjet ale četl sem ji snad 2měsíce nějak mě to nevtáhlo do děje. Takový průměr 50%
Nooo kupodivu lepší než jednička o chloupek a nebo sem už byl do té fantasy magory až moc namočenej ale i tak když schrnu oba díly tak dávám tak 40%