RomanaK RomanaK komentáře u knih

Druhé jaro Mimi Tulipanové Druhé jaro Mimi Tulipanové Susanna Kubelka

Teda pro mě to bylo hrozné. Čekala jsem nějaký vtip. Ale nedostavil se. Hlavní hrdinka je tak zahleděná do sebe,že jsem měla chuť několikrát knihu nedočíst. Prostě toho egocentrismu je tam moc. Kniha má být povzbuzením,ale přijde mi spíš scifi fantazií. Přes odpor k hrdince, přes odpor k tomu jak je cely její život dokonalý (přiznám se,kolikrát jsem jí přála nějakou katastrofu) dávám jednu hvězdu. A to za to,že přeci jen sem se chtěla dozvědět v určitý moment co bude dál. Knihu bych ale ukončila klidně o takových 30 stran dříve. ..

17.05.2018 1 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha se čte dobře. Tedy rozčilovala mě ta dlouhá souvětí a občas propletenost postav. Ale na propojenosti postav je kniha založená. Jen tedy postavy jsou propleteneé až moc. Čekala jsem,že kniha bude mit nějaký konec. Pointu, smysl...Ale nic. Kdybych si knihu nepřečetla,nic by se nestalo.

22.04.2018 1 z 5

Ostrov delfínů Ostrov delfínů Arthur Charles Clarke

Kniha byla má první od tohoto autora i žánru. Dobře se mi četla, měla děj a krásně jsem si při ní odpočinula. Z komentářů jsem vyčetla, že jde o chlapecké čtení. Dovolím si nesouhlasit. I ve svých letech jsem ocenila barvité vyprávění o moři delfínech a vztahu zvíře-člověk. Vnímavého člověka vede k zamyšlení zda svoboda jednoho druhu je důležitější než svoboda druhého vedoucí až k prospěšnosti člověka. Moc se mi líbí, že přiblíží chod ekosystému a provázanost potravních řetězců.

18.02.2018 5 z 5

Jak chutná masala Jak chutná masala Michaela Samant

Milujeme indickou kuchyni. Proto jsem si knihu vybrala. Take byl zajimavy pohled na zivot v Indii, ale kniha se mi necetla lehko.

05.01.2018 3 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Velmi nádherná kniha

12.09.2017 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Moc hezká kniha a jsem za ni ráda. Bavila mi moc.

12.09.2017 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

No rozporuplný pocit. Kniha se čte lehce, dobře propletený příběh. Ale...prostě po knížce nic nezůstalo. Zatímco prvotina stále v hlavě zní. Erotikon se vytratil hned po zavření knihy. Tudíž lehké zklamání. Nicméně, protože je to takové lehké a čtivé , těším se na Opravdové štěstí a doufám, že zanechá dojem jako Prvok...

16.05.2017 3 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Kniha se čte úplně sama. Je první knihou, kterou jsem od autora přečetla. Už se těším na erotikon.

17.04.2017 5 z 5

Povím vám o dyslexii Povím vám o dyslexii Jarmila Burešová

Úžasně napsaná miniknížečka. Doporučuji všem, kteří mají doma školáška s dys. Jednoduchá, srozumitelná a čtivá.

15.02.2017 5 z 5