roni24 roni24 komentáře u knih

Příběhy z vesMíru Příběhy z vesMíru Anie Songe

Tohle je přesně ono. Zastavení v dnešním uspěchaném světě a přenesení se do dětství. Příběhy jsou ideální pro potěšení toho vnitřního dítěte a odpočinutí od všedních starostí. Kdy jste naposledy jen tak koukali na hvězdy? Nádherná knížka, která pohladí každou duši.

07.01.2019 5 z 5

Hvězdopravec Hvězdopravec Martin Bečan

Tahle knížka je přesným ztělesněním toho, proč se mají knížky číst. Zasnít se, pobavit se, uvědomit si a vzít si z ní něco do života. A tohle všechno ona splňuje. Je pravdivá, hluboká a drsná. Hvězdopravec je o klukovi, které zapomněl na své vnitřní dítě a celý jeho život šel od desíti k pěti. Utíkat potom do své vysněné říše je nejlepším únikem od všeho, co je v životě špatně. Musím však říct, že některé popisy právě snové říše mi přišly už moc překombinované a hůř představitelné. I tak jsem si tuto knížku neuvěřitelně užila a na konci mě emočně dostala.

17.05.2021 4 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Tento doplňkový díl k sérii se mi zdá trošku zbytečný. Neposune se nikam ani děj ani postavy. Navíc mi dost vadí, že vyprávění jednotlivých postav není dotažený do konce. Proč jsou některé kapitoly v ich-formě a jiné v er-formě? Rozčilovalo mě to s každou další kapitolou... Na druhou stranu je to hezký návrat k našim oblíbeným hrdinům. Kniha neurazí ani nenadchne a kdyby nebyla vydána, nic tak strašného by se zase nestalo...

14.05.2019 3 z 5

Kůň a jeho chlapec Kůň a jeho chlapec C. S. Lewis (p)

Tento díl byl pro mě prvním, který jsem ze série četla a do teď je mým nejoblíbenějším. Laskavost, strach, dobrodružství, láska, svoboda.... Příběh je tak krásný a dojemný, že bych ho mohla číst stále dokola. Myslím si, že právě tato kniha, a poté celá série, mě přivedla ke čtení. Bríhy-hinny-brinny-huhy-ha - nejlepší kůň na světě.
Určitě doporučuji všem milovníkům fantasy. Jak dětem, tak dospělým. Neváhala bych ani minutu.

30.04.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Velmi čtivě napsaná kniha, jen si myslím trošku přeceňovaná. Je to krásný román, který však trošku postrádá větší emoční hloubku. Byť je o hodně těžkém tématu. Do povinné četby bych ji neřadila, na světě jsou lepší knihy, ale za přečtení stojí. Možná i pro ty, kteří se tomuto tématu záměrně vyhýbají.

12.03.2019 4 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Vic James

Kniha je, myslím, čtivě napsaná, příběh je rozdělen podle jednotlivých postav, které si nesou nějaký svůj úděl, ale celkově je děj nicneříkající. Zlatá klec se bude líbit fanouškům Holly Blackové a hlavně mladším ročníkům. Jelikož se jedná o první díl, čekala bych větší pecku, která mě donutí přečíst si i ty další. I když mě tento díl nezaujal, další si přečtu. Svět, který je zde nastíněn by mohl vydat něco víc...

02.02.2019 2 z 5

Ve stínu Hvozdu Ve stínu Hvozdu Naomi Novik

Autorka vytvořila svět protknutý magií, temnými silami a bojovným duchem jeho obyvatel. Do svého příběhu vložila slovanské zvyky i pohádky, které se mísí v boji dobra proti zlu. Je to propracovaný svět, který je však nastíněn jen z malé části. Ale i to stačí k velkému příběhu.Agniezska. Ne moc krásná, ne moc talentovaná a věčně ušmudlaná holka, která miluje svůj kraj, louky a lesy je jednoho dne vytržena z jejího dosavadního života ve vesnici a je nucena žít deset let ve věži čaroděje Draka. Nečekal to nikdo, i když se jedna z dívek musí do této věže odebrat každých deset let, Agniezska byla ta poslední, koho byste čekali. Proč zrovna ona?

21.03.2020 3 z 5

Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Knihu hodnotím jako lepší průměr. Dějová linka princezny a vojáka je svižná, čtivá, dobrodružná a o "něčem". Zbytek postav - nemastné neslané, bez charakteru. Příběhy některých postav vyloženě nudné a určité kapitoly pro příběh naprosto nepodstatné. Přesto je to hezký příběh plný lásky, zrady, dobrodružství... Jen bych do toho šla se střízlivým očekáváním.

16.05.2019 3 z 5