Ronii Ronii komentáře u knih

Pusa z Albertiny Pusa z Albertiny Vincent Riva

(SPOILER) Jak začalo chladnější počasí, tak jsem se vrhla na tuto knihu. Která mě hned vrátila do příjemných teplých dnů.

Kniha je lehká, čtivá a oddechová.
Popis postav a Vídně je krásný. Nic přehnaného, to se mi velice líbilo. Nezastavovalo se to zbytečně na zdlouhavém popisu, nebo hlubokých myšlenkách. Najdete tam jak romantický příběh, tak i žhavé scény.

Amalia je chytrá a vyspělá žena, působila na mě velice sympaticky. Ale i přes to všechno mi přišlo že se nechala strhnout okolím.
To že kolem sebe měla mladší lidi. Oproti všem byla jinde ale očividně nespokojena.

Václav je milí a hodný kluk. Amalia ho okouzlí a prožívají spolu krásný měsíc plný vášně, dobrodružství a nejednoho poprvé.
S Amalií vyspěl, ona mu ukázala že vztah může vypadat i jinak.

Všichni, kdo na letní kurz přijeli byli příjemní a přátelští. Taková super parta se na kurzu sešla. Musím teda zmínit že Bolek je vážně unikát

Jsem zvědavá jestli bude pokračování.
Zajímalo by mě jestli Amalie a Václav nějak překonají dálku.

Doporučuji si knihu přečíst teď. Určitě vás vrátí do teplých dnů jako mě.

24.09.2024 4 z 5

Lekce flirtování Lekce flirtování Hannah Reynolds

(SPOILER) Kniha mě překvapila svou atmosférou a jemným příběhem, který spojuje romantiku, rodinné vztahy a nečekané náhledy do židovských tradic.

Líbí se mi, jak autorka vykreslila téma rodinných setkání během svátků. Připomnělo mi to naše vlastní Vánoce. I když naše rodina není tak početná, miluji to teplo domova a tu rozmanitost, kterou každý člen do rodiny přináší.

Co mě okamžitě zaujalo, byla obálka knihy. Je naprosto kouzelná – krásné, decentní barvy a jemné detaily. Nemůžu si pomoct, ale pořád se na ni musím dívat. Je jednoduše rozkošná.

O židovských zvycích toho moc nevím, takže jsem ocenila, jak příběh nenásilně poodhaluje některé tradice a nabízí možnost do nich nahlédnout. Bylo to zajímavé a přidávalo to knize hloubku.

A teď k samotnému příběhu. Tyler je naprosto úžasný. Je to jeden z těch knižních hrdinů, do kterých se zamilujete hned, jakmile o něm čtete. Jeho zájem o Shiru je cítit z každé jejich interakce, ale chápu, že Shira jako nezkušená to zpočátku nevidí. Jejich dohoda mě bavila, ale zároveň jsem měla pocit, že Tyler mohl být trochu rozhodnější. Když Shira udělala první krok, odmítl ji – jasně, chápu, že to viděl jinak, protože byla mladá, ale teď je na něm, aby udělal první krok a vynahradil jí to.

Komunikace mezi Shirou a Tylerem byla jedním z nejsilnějších prvků příběhu. Dialogy působily přirozeně a chemie mezi nimi byla hmatatelná. Náznaky Tylerových citů byly něžné a jemné, ale přitom dost jasné, aby čtenář pochopil, jak se věci mají.

Kromě romantické linie mě bavily i vedlejší příběhy, jako ten kolem minulosti Barbanelů a tajemné krabičky, které děj příjemně oživily a dodaly mu zajímavý nádech. Také musím zmínit, že jsem se po dlouhé době setkala s výrazem “lol – to mě pobavilo a trochu i vrátilo do minulosti.

Celkově jde o krásný, klidný a odpočinkový příběh, který vás zahřeje u srdce. Pokud hledáte něco něžného a zároveň něco co má svůj romantický šmrnc, Lekce flirtování rozhodně stojí za přečtení.

29.11.2024 4 z 5