Sammy.Boy Online Sammy.Boy komentáře u knih

Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

(Čtenářská výzva) Skvělá věc od první do poslední kapitoly! Z mého pohledu nebyla pointa možná až tak šokující, jak jsem ji nejprve očekával (podobně laděnou zápletku už jsem v loňském roce četl), ale nic to nekazí na atmosféře ani spádu, které příběh stránku za stránkou nabírá. Znepokojivé SKRYTÉ OBRÁZKY parádně dokreslují celý děj, naprosto boží nápad! Takové knížky mě baví číst.

29.03.2023 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

(Čtenářská výzva) S Robertem Bryndzou je to stejné jako s Vaším nejlepším přítelem, kterého vidíte jednou za rok. Vždycky se na shledání s ním moc těšíte, protože víte, že Vás nikdy nezklame a můžete se na něj spolehnout. A tak je to i s jeho knihami. Všechny události kolem nového případu, kdy musí Erika se svým týmem objasnit vskutku znepokojivé OSUDNÉ SVĚDECTVÍ, navazují tam, kde skončily ty předchozí, je to pořád stejně čtivé a vlastně ani tentokrát nemám co vytknout. Přimhouřím oko i nad nezvykle urychleným závěrem. Jediné, co mě teda irituje a nelíbí se mi, tak je přebal knihy, který nezapadá do celkové série.

13.03.2023 5 z 5

(Ne)skrývaná pravda (Ne)skrývaná pravda Lindsay Cameron

(Čtenářská výzva) Zpočátku jsem měl s hlavní hrdinkou docela problém, přišla mi jako pošahaná magorka. On vlastně stalking jako takový mi přijde dost ujetý. Ale po několika nezáživných úvodních kapitolách jsem se slušně začetl a nabalující se lži mi nedaly spát. Ve výsledku nebyla tahle (NE)SKRÝVANÁ PRAVDA až tak průhledná, jak by se mohlo nejprve zdát a já hodnotím knihu velmi kladně.

06.03.2023 4 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

(Čtenářská výzva) Vskutku morbidní svědectví o tom, jak dokáže být pomsta krutá a kolik zášti se může nahromadit v jednom člověku. Chris touto knihou otevírá 13. komnatu velmi citlivého a problematického tématu, které je v mnoha případech pro jedince zcela destruktivní. POPRAVČÍ byl velice vynalézavý trýznitel, Hunter/Garcia parádní tandem a všechno tu šlapalo jak mělo. Líbilo se mi i propojení s dalším kriminálním případem a vygradovaný závěr. Nemůžu jinak, než se těšit na další díl!

26.02.2023 5 z 5

Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

(Čtenářská výzva) Prima román o dospívání a prvních osudových láskách. Díky vkusnému autorčinu stylu psaní je to milý a příjemný flashback do young adult období. Z tohoto příběhu si já osobně odnáším zájem o kempování (kdy se i velice rád dozvím KUDY KE HVĚZDÁM) a poznatek, že plánování nás nedokáže uchránit před vším, změny jsou nevyhnutelné a nejistota už je prostě daná životem.

20.02.2023 5 z 5

Lidskost Lidskost Bryan Edward Hill

Druhý díl komiksové Buffy mě nenadchnul tak jako ten první a tudíž jsem se do přečtení Angela zrovna dvakrát nehrnul, což byla ovšem chyba! Tahle série začíná stejně skvěle jako ta s přemožitelkou. Pravda, kresba není úplně tak vytříbená, ale díky příběhu, který šlape od začátku do konce, nad tím mávnu rukou. Velmi mě potěšil morální přesah, kdy tvůrci dávají důraz nejen na LIDSKOST, ale hlavně poukazují i na temnou stránku dnešních sociálních sítí a všemožných aplikací. A já jim za to děkuji!

12.02.2023 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

(Čtenářská výzva) Po nějakých 7 letech od návštěvy kina dozrál čas si přečíst i knížní předlohu. Jelikož už jsem si všechny události z filmu nepamatoval, byl jsem celkem překvapený dějem. Pořád mi tam něco neštimovalo a nechtěl jsem věřit všem těm alkoholovým extempore, kterých se DÍVKA VE VLAKU dopouští. Naštěstí jsem si dal včas dvě a dvě dohromady a odhalil viníka. Sice možná trochu prvoplánové, ale vykreslení postav se autorce povedlo na výbornou.

30.01.2023 4 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

(Čtenářská výzva) Nadčasová věc! Tady není moc co komentovat, MALÝ PRINC je sám o sobě okouzlující. Snad jen by se hodilo připomenout, že "celkový význam a smysl knížky může plně ocenit člověk, který dosáhl dospělosti nebo alespoň určité citové zralosti." Nečetl jsem poprvé a dozajista ani naposledy.

14.01.2023 5 z 5

Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

(Čtenářská výzva) Už při dočítání prvního dílu jsem se těšil na pokračování. Dočkal jsem se ho po roce a jsem velmi spokojen! Je sice pravda, že o něco víc mě zaujala zápletka v jedničce, ale TEMNÉ OZVĚNY minulosti se tak hezky a nenásilně propojily s přítomností, že jsem i tentokrát zvědavý, jak autorka naváže s další knihou.

14.01.2023 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Přesně před dvaceti lety jsem poprvé držel v ruce tuto knihu, po které v té době šílel takřka celý svět. A letos přišel čas na opáčko v rámci symbolického výročí. Vrátil jsem se tak v čase a znovu prožil s Harrym a jeho přáteli první nezapomenutelné dobrodružství ve Škole čar a kouzel. Musím přiznat, že ani po těch letech magický KÁMEN MUDRCŮ neztratil nic na své čtivosti. A dovolím si tvrzení, že tahle série přežije nás všechny...

29.12.2022 5 z 5

Chuť krve Chuť krve Lisa Jane Smith

Srovnatelně dobré jako předchozí díl. Já mám prostě pro tyhle "přízraky noci" slabost, stejně jako oni pro omamnou CHUŤ KRVE. Už teď jsem napnutý, jak se bude dál vztah obou bratrů vyvíjet a něco mi říká, že půjde o (po)řádné drama. . .

19.11.2022 4 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Bernadette má psychologické thrillery v malíku! Její smyšlená hrdinka Cass, která je nedobrovolně chycena V PASTI LŽÍ, dostává pěkně za vyučenou a člověk čte, čte a čte, dokud mu indicie nezačnou zapadat pěkně do sebe. Ono to ve výsledku není ani tak složité, jak to na úvodních stránkách vypadá. Opět kniha, kterou byla radost číst!

09.10.2022 5 z 5

Být s tebou Být s tebou Antonie Nováková

Dost možná tu budu jako růže v trní, ale mně se knížka líbila. Čekal jsem ulepenou, přeslazenou cukrovou vatu, ale nakonec je z toho romantika na úrovni. Všechno nemusí být nesmyslně přitažené za vlasy, aby to čtenáře zaujalo. Střídání pohledů obou žúčastněných mi kupodivu vyhovovalo a díky tomu získal příběh na dynamice i přes velice střídmý počet stran. Talentovaná mladá autorka, u které bych ani netipoval českou národnost. V jejím podání dostává prosebné BÝT S TEBOU nový rozměr. Povedená prvotina!

07.09.2022 4.5 z 5

Muž bez tváře Muž bez tváře Dennis Jürgensen

"Každý si životem neseme nějaký ten příběh."
Čekal jsem, že to bude mít atmosféru (už podle přebalu a anotace), ale že mě to strhne až takhle? Z popisu chladného severského maloměstečka, které svými ohavnými zločiny sužuje MUŽ BEZ TVÁŘE, mě mrazilo i v parných letních dnech. Ústřední duo vyšetřovatelů bylo skvěle zvolené, nejde se netěšit na další jejich společný případ!

01.09.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Na tyhle knížky nikdy nedám dopustit! Robert Bryndza je prostě machr, který se při psaní obejde i bez potoků krve, vyhřezlých vnitřností a vršení zvratu za zvratem. I tak je každý jeho detektivní román nesmírně návykový. Jeho styl psaní rozeznám zřejmě už i poslepu. Někomu se to tentokrát může zdát slabší, ale mne PROPAST SMRTI pohltila stejně jako všechny ostatní tituly. Ave, Robert!

28.08.2022 5 z 5

Oko za oko Oko za oko James Patterson

OKO ZA OKO, lež za lež. Překvápko jako blázen! Občas mám rád, když sáhnu po knize, od které vůbec nic nečekám a jsem pak nadšený ze skvělého počtení. James Patterson píše fakt suprově, nemám výtek, snad jen ty laciné přebaly bych změnil. A trochu mě mrzí, že s Lauren nejsou i další příběhy, její břitký humor mě bavil moc. Ale to nevadí, pustím se do jiných sérií (viz. Alex Cross a Ženský vyšetřovací klub).

21.08.2022 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Celkem basic příběh o jedné ztrátě, kde se autorka pokouší za každou cenu šokovat. Mnohdy i prvoplánově. Upřímně celý ten obrovský hype kolem moc nechápu. Osobně mi hodně vadil styl psaní. K osudem zkoušenému hlavnímu hrdinovi jsem si za celou tu dobu nevybudoval žádný vztah. Tahle dystopická ZNAMENITÁ MRTVOLA možná disponuje jakousi kontroverzí a náznakem originality, ale jinak není ničím výjimečná. Snad jen přebalem knihy.

11.08.2022 3 z 5

Moderní džentlmen Moderní džentlmen Meghan Quinn

Někdy je změna žánru na místě a tak jsem tentokrát zvolil tuhle rozpustilou a vtipnou jednohubku, která zřejmě kdovíjak nenadchne, ale rozhodně ani neurazí. Při vzpomínce na etudu s curlingem se tlámu ještě teď! Být MODERNÍ DŽENTLMEN není totiž vůbec žádná legrace.

04.08.2022 4 z 5

Oko za oko Oko za oko Carol Wyer

Je pravda, že první polovina knihy se nese v pomalejším tempu a ani námět není nikterak ojedinělý, nic to ovšem nemění na tom, že autorka zvolila poutavý styl vyprávění, senzační zvrat v dějové lince týkající se hlavní hrdinky, který jsem mimochodem spolkl i s navijákem a velmi dobře promyšlený motiv vraha. Přesto, že se jedná o kriminální fikci, věřím tomu, že podobná zvěrstva se odehrávají i v reálném světě! A pak už záleží jen na každém z nás, jak se postavíme k zásadě OKO ZA OKO. . .

01.08.2022 5 z 5

Slimáci Slimáci Shaun Hutson

To teda bylo maso! Pěkně macaté a kluzké, brrr! Vzpomínám si dodnes, jak jsem po téhle knížce v dětství pokukoval u mamky v knihovně a konečně na ní přišel po letech čas. Spokojenost veliká! Myslím, že takhle nějak má vypadat knižní horor a páni SLIMÁCI to splňují na 100%.

14.07.2022 5 z 5