sarka8521

Tomáš Halík má odvahu připouštět si nepříjemné stránky našeho církevního života, pokud shledává, že jsou sociologicky významné a měli bychom k nim zaujmout aktivní stanovisko. Za to mu budiž dík.

Jedna z nejlepších vargasovek. Komisař Adamsberg řeší dva případy současně, v jednom se do současnosti vrací středověká pověst, druhý se vztahuje k světu miliardářů 21. století. Doporučuju vřele.

Peter Wohlleben se řadí mezi důstojné pokračovatele environmentalistických klasiků, jako jsou John Muir či Aldo Leopold. Díky nakladatelství Kazda za pečlivou přípravu knihy.

Komorní milostný příběh zasazený do drsných, trochu tajemných severních Čech patří k tomu nejlepšímu ze současné české literatury.

Výborná, hluboká kniha o složitých zákrutech života a o tom, jak v nich obstát, i když se s vámi život zrovna nemazlí. Pro ty, kteří mohou mít pocit, že zaostávají za svištěním života na vlně okamžiku, kteří přemýšlejí o kladech pomalosti. Jedna z nejlepších knih, jaké jsem v poslední době četla. Doporučuju vřele.

Skvělá, mnohostrunná kniha o složitých, bolestných dějinách východoevropských Židů, ale nejeb o nich. Málokdy se tak dobře spojí čtivost s hloubkou.

Mezi českými detektivkami asi nadstandard, mezi evropskými maximálně průměr. Autorka nahrazuje hloubku délkou.

Detektiv Josef Bergmann tentokrát v Norsku. Literárně se mu tam podle mého soudu vedlo o něco lépe než v Čechách.

Kniha, jakých je málo. Dá se číst dvakrát, pětkrát, třicetkrát, a vždycky v sobě ještě skrývá nějaké překvapení.