sarkaditt

Poslouchala jsem audioknihu. Rozhodně je to jedna že slabších Francisovek, místy spíše nudná a nezajímavá. O koně tam v podstatě nejde, často se řeší meteorologické termíny, jaký je tlak apod. - nezáživné.

Kratší příběhy z dob přibližně kolem 1.SV a v meziválečném období. Některé zajímavější než jiné, každopádně zajímavý pohled na to, jak dříve brali koně a jak se k nim chovali (dobře i špatně). Rekla bych, že obal budí dojem, že je kniha pro děti, ale myslím, že ekterym dětem by se četla špatně.

Ze začátku mě odrazovalo téma "zlé Rusko", ale příběh jako takový mě rychle vtáhl. Kniha se mi líbila, plný počet hvězd dávám jen pro mě TOPovkám, což tato nebyla. Epilog mě zaskočil a nečekala jsem to. Co se asi dělo dál? :)

Konečně kniha, která mě od začátku bavila a ani ma vteřinu jsem se nenudila. Konec byl tak trochu "wow", takže za mě rozhodně pecka. Šáhnu po dalších knihách autora.

Druhá kniha od této autorky a podruhé- WOW!!! Napínavé od začátku do konce, ani stránka nudy. Přečteno za 2 večery a to je co říct, protože poslední půlrok mi trvá přečíst knihu měsíc. Pět hvězdiček davam jen knihám, u kterých si po základního řeknu "woow". Tohle je přesně ta kniha. Rozhodně si od autorky přečtu vše, co napsala.

Prvních cca 80 stran jsem se nemohla zacist, pak už mě to pohltilo. Konec jsem si představovala jinak, ale příběh dobrej. Obrat v druhé části byl pro mě překvapením.

Naprosto úžasná kniha. Velmi dobře ctiva, ani na malý okamžik nebyla nudná, neustále byl děj v pohybu. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Rozhodně od této autorky sahnu po dalších knihách, protože po delší době dávám konečně nějaké knize zase plný počet hvězdiček. :)

Za mě průměr. Některé části zajímavé, resp.jen ty s unesenou. Sáhodlouhé popisky míst, kde zrovna děj probíhal, byly nudné a zbytečné, nebavilo mě to natolik, že jsem to vždy jen proletla očima a to já normálně nedělám. Konec knizky úplně zbytečný, utahany a pribehu nic nedal.
Jsem ráda, že jsem knihu měla pujcenou z knihovny, koupě bych asi litovala.

Začátek knihy mě moc nebavil, ale když se tím člověk prokouše, tak už se pak kniha čte dobře. Co se tyce příběhu, přišlo mi dost přiřazené za vlasy noční zatčení sestry, ale tak třeba to tak opravdu chodí, nicméně pro mě osobně nereálné. To samé přehnaná kontrola při nákupu v OC, nepřipadá mi to v dnešním století reálné. Kupodivu oproti ostatním recenzím, co jsem četla, tak me právnička neseděla. Její postavu jsem chápala tak, že se stydí za to, že je bílá. Celou knihu jsem četla mezi řádky její potřebu se omlouvat za svou rasu a za to, že je bílá. Potvrdila mi to věta (...)"Snila jsem o tom, že se probudím černá."(...)
Také mě dostala její pohled na dva žebráky- starší bílá paní a mladý černoch. Víc vyzebrala ta paní a právnická poukazovaly na to, že to je kvůli barvě pleti. Nesouhlasím s tím. Mladý muž by si snad měl schopen najít práci a živit se nějakou činností, ne? Starší lovek a navic zena hůře něco sežene.
Sestra Ruth mi občas přišla arogantní.
Co se tyce Turka, závěr knihy mě opravdu velmi mile překvapil.
Knihu hodnotím kladně a určitě doporučuji.

Kniha se od začátku četla dobře. Pak už mi přišlo, že se zastavil děj věčně se opakujícími výslechy, ale zrovna ve chvíli, kdy jsem si to řekla, se to začalo znovu hýbat a postupně se děj ubíral zajímavým směrem. Rozuzlení příběhu mě překvapilo a kniha se mi líbila. Nelíbil se mi konec, díky kterému zůstal příběh v podstatě otevřený, protože nevite, jestli ji z toho právník vyseka a nebo jestli i po tak úporné snaze bude tak jako tak matka bez dítěte, resp.dite bez matky... Takže až na ten konec dobrý.

Kniha se dobře četla, nemusela jsem se vůbec do čtení nutit, ale příběh jako takový mě úplně neohromil. Neříkám, že byl špatný, ale nejen že jsem nezažila wow efekt, ale navíc si myslím, že za pár měsíců si ani nevzpomenu, že jsem knihu četla. Za mě průměr, nelituji, že jsem ji četla, ale ani z ní nejsem unešená.

Prvních sto stran a kousek jsem se musela fakt nutit do čtení a nejméně 10x jsem přemýšlela, že knihu odložím a dám do knihobudky. Kdybych nelezela v nemocnici, určitě bych ve čtení nepokracovala, ale tady jsem stejně neměla co dělat.
Vůbec jsem nechápala o co tam jako vlastně jde, občas jsem se musela vracet a číst znova i 10 stran, abych věděla, co tam vlastně bylo, některým postavám tam dle mě byl úplně zbytečně dan prostor. Ty dopisy hlavně ze začátku byly neskutečně otravné, stejně tak neustálé popisy, co se opakovaly - na co myslí, vzpomíná, panika apod.
Chtěla jsem dát knize odpad, dvě hvězdy jsou za tu druhou polovinu, ta už byla dobrá, nicméně ani tak žádný wow efekt se nekonal.

Vzhledem k nízkému hodnocení 74%, které kniha měla, když jsem jí začala číst, tak jsem neměla příliš vysoká očekávání. Naštěstí mě velmi mile překvapila! První dvě tři kapitoly jsem se nemohla zacist, ale pak už to frcelo. Dej byl nepředvídatelný a vůbec nešlo předvídat, kam se bude ubírat a jak vše vlastně skončí. Za mě super!

Samantha mi byla celkem nesympatická, navíc začátek příběhu byl i takový pomalejší. Předvídatelná oddychovka, která se dobře čte.

Jediné plus, kniha se četla rychle a nebyly tam nudné stránky.
Jinak kniha psaná tak, že hlavní hrdinka Greta mi byla silne nesympaticka a musela jsem se hodně soustředit, aby mi příběh dával smysl. Ty jeji okna a styl psaní autorky, bylo to dost matoucí.
Není to propadák, ale úplná hitparáda také ne.

Ze začátku mi dělalo problém se zorientovat kdo je kdo, už kvůli nevšedním jménům a vícero postavám. Příběh jako takový se mi líbil a zaujal mě. U konce mě mrzelo, že byla kniha věnovaná už jen dánské záchránkyni (jak jde zas někomu pomáhat) a ne osudu chlapce a jeho matky, postřeleného muže, nemocného chlapce a také by mě zajímalo, jak dopadla Barbara, komplic únosce. Stačilo by pár stran. Škoda. Jinak se mi kniha líbila.

Panenku jsem nečetla - to, že je Vina volné pokračování jsem zjistila, až když jsem měla knihu doma. Příběh mi přišel jako taková celkem dobře čtivá oddechovka, nicméně jsem čekala víc, navíc konec knihy mi přijde dost otevřený, nedokončený. Za mě hodnotím jako průměr.

Nenadchne, neurazi. Oproti jinym (Tchyne a uzeny..., Hra svalu apod.) take od teto spisovatelky me tato kniha zklamala. Prislo mi to jako "kniha v knize" a trosku reklama na knihu Utrhnout se ze retezu. Na zacatku knihy cte zena hlavniho hrdiny prave tuto knihu, potom on ji shani v knihkupectvi a najednou se kniha jmenuje Stripky z loznic, stejne tak obal knihy na zacatku popisuje nohy v retezech a pak kdyz ji shani, tak milence v rozbitem zrcadle... Zkratka trochu nevychytane a podle me kniha tak trochu o nicem a zcela zbytecna. Kniha o knize.