Sarriii | Komentáře u knih | Databáze knih

Sarriii Sarriii komentáře u knih

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Úžasná, čtivá kniha. Chvíli mi ze začátku trvalo, než mě úplně pohltila. Fandila jsem postavám služebných. Některé další postavy bych okamžitě propleskla, aby se probraly. Lidé jsou různí, mají různé chování a tak věřím, že nic není nemožné a že to tak i mohlo být. Ikdyž vím, že to byla z části fikce. Kniha také vede k zamyšlení a k uvědomění, že se máme vlastně dobře a přesto si stěžujeme. Nechtěla bych žít v té době a být hospodyně, ikdyž ta rodinná komunita a soudržnost? To už je spíše výjimka, že je někdo takhle semknutý. To je těžká otázka a stejně se neshodneme, kdo byl dobrý a kdo špatný. Každý to vnímá jinak. Kniha mě zasáhla

31.10.2018 5 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Velmi čtivé, dechberoucí. Smutný příběh
Na konci přišlo zadostiučinění. Tak by to mělo být, i když v životě bohužel vše takto spravedlivě nekončí

14.07.2024 5 z 5

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Velmi čtivá, milá a laskavá kniha. Dílo je plné zajímavých myšlenek a úsměvných situací. Je tam obsaženo hodně moudra a rad, jak by se měl člověk snažit chovat a celkově se po duševní stránce rozvíjet.

16.11.2021 5 z 5

Z Paříže do Paříže Z Paříže do Paříže Joseph Joffo

Krásně, čtivě napsáno. Obdivuji odvahu dětí i rodičů, že se vzepřeli a snažili se zachránit, ikdyž to bylo nebezpečné. Přestáli různé nástrahy a spoustu těžkých situací vnímali děti jako dobrodružství. Nakonec se chlapci shledali se svou rodinou opět ve své Paříži a v holičství.

20.09.2021 5 z 5

Splnit si své sny Splnit si své sny Hendrik Winter (p)

Velmi čtivá, příjemně napsaná kniha. Příběh a hlavně jeho konec velmi smutný. V knize bylo hodně témat k zamyšlení. Hlavní myšlenkou bylo podle mě to, že člověk nemá otálet, pořád na něco čekat a říkat si možná, někdy, příště. Plnit si své plány, sny a přání ihned, dokud to jde. Překonat strach a jít do toho. Protože se může stát, že si nakonec přání vůbec nesplníte (nestihnete splnit)

10.06.2021 4 z 5

Cirkus Humberto Cirkus Humberto Eduard Bass (p)

Skvělá kniha :) Úžasný, čtivý příběh ze zajímavého prostředí života v cirkuse a potom i ve varieté. Velmi dobře popsané osobnosti jednotlivých hrdinů a i průběh jednotlivých událostí

29.07.2020 5 z 5

Mladí lvi Mladí lvi Irwin Shaw

Kniha se mi velmi líbila. Čtivě a poutavě popsaný charakter a osudy hlavního hrdiny během války.

08.03.2020 5 z 5

Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Kniha se četla dobře.Příběhy postav mě bavili. Bylo zde obsaženo hodně zajímavých myšlenek

25.02.2020 4 z 5

Jak jsi mohla Jak jsi mohla Heidi Perks

Čtivé, napínavé, překvapivé. Mně se kniha líbila a neudělala sem špatně, když sem po ní náhodně sáhla v knihovně.Kdo má rád knihy tohoto typu,tak určitě doporučuji. Žádná nuda to fakt není :)

25.10.2019 5 z 5

Nechci jen snít, chci vzpomínat Nechci jen snít, chci vzpomínat Tereza Heitelová

Právě sem dočetla tuhle vynikající knížku :) Zhtla sem ji za dva večery. Nešlo se odtrhnout. Knížka se mi skvěle četla, oslovila mě. V hodně věcech jsem s Terkou souhlasila. A pořád sem si říkala Jo, tak to je ;) Je to prostě úžasný, jak se někdo otevře a je fakt upřímný. Já nemám ráda vyumělkovaný knihy a u téhle knihy jsem to opravdu necítila. Je to napsáno od srdce a je to osobní pohled. No prostě za mě vřele doporučuji, knížka stojí to za :)

07.02.2019 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

Silná kniha! Je to šílené, co se může všechno stát a jak rychle člověk zapadne do drog ani neví jak, obzvlášť, když má slabou vůli. A jak těžké je se z tohoto světa dostat. Tuhle knihu by si měl přečíst, každý v pubertě, aby věděl, co může nastat a kam až může spadnout, protože si chce "užívat" a nezná míru a vyzkouší všechno.

19.10.2018 4 z 5

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Skvělá kniha. Popisy událostí od vězně, který musel pracovat v krematoriu s vědomím, že nepřežije, protože ho za čas nahradí další. Měl určité výsady za cenu velkého nebezpečí. A nakonec bylo vše jinak.

16.10.2018 5 z 5

Chlapec, který přežil pochod smrti Chlapec, který přežil pochod smrti Pavel Taussig

Jak už bylo popsáno několikrát. První stránky knihy byly zajímavé. O životě a o tom, jak se autor dostal do několika táborů a pár událostech tam. O pochodu smrti. Další část o tom, kolik a jaké měli jídlo v nemocnici a jestli měl nebo neměl horečku mě nebavilo. Fotky a nějaké popisy byli zajímavé, ale jinak pro klasického čtenáře jako mě mi kniha nic moc nedala

25.12.2024 2.5 z 5

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Mě kniha příliš nenadchla. Chápu, že je to nejspíše ukázka a svědectví běžného a těžkého života v té době. Vše bylo přímé a kruté a nikdo se s ničím nemazal. Průběh a konec příběhu byl velmi smutný, to ano. Za sebe ale nechápu, proč je kniha tak přeceňovaná a označována jako "musíš přečíst" nebo jako povinná četba.

23.04.2024 3 z 5

Treblinka, slovo jak z dětské říkanky Treblinka, slovo jak z dětské říkanky Richard Glazar

Velmi čtivé. Poutavě napsáno. Hrozné svědectví, které nutí člověka přemýšlet o různých otázkách. Např. Jak tenká je hranice mezi dobrem a zlem. Co všechno je schopen člověk vydržet (fyzicky a hlavně psychicky). Proč lidé i různí představitelé zavírali oči před tím, co se dělo a co páchali Němci a jim podřízení. Znamená mlčení souhlas...atd.

17.01.2024 5 z 5

Ještě že člověk neví, co ho čeká: Života běh mezi roky 1929-1989 Ještě že člověk neví, co ho čeká: Života běh mezi roky 1929-1989 Toman Brod

Velmi čtivě napsáno, jsou zde popsány zásadní události 20. století z pohledu autora a jeho rodiny. Je opravdu kupodivu, co vše může jeden člověk stihnout za život prožít. Ještě že člověk neví, co ho čeká. To je velká pravda a obsah knihy skvěle vystihuje. Také se mi hodně líbilo, že kniha je napsaná věcně, že to prostě bylo, jak bylo a že si autor nestěžoval ani se nelitoval. Klobouk dolů, že se pán dokázal vyrovnat se všemi prožitky a neupadnout do deprese a lítosti. Alespoň, tak to přímo na mě působilo.

26.05.2021 5 z 5

Sestřička Carrie Sestřička Carrie Theodore Dreiser

Kniha se mi líbila. Byla čtivá. Příběh byl dle mě hlavně o tom, jak vás touha může dovést k penězům (i když ne ke štěstí) a nebo k úpadku. Ten kontrast mezi úspěchem Carrie a neúspěchem jejího milence byl mocný. Jak se někdo může dostat od "ředitelování" až na samý okraj společnosti??Jak někdo může propadnout takové lhostejnosti a apatii, že se nedokáže včas nakopnout a začít něco dělat, dokud ještě není pozdě??
Poučení z toho plyne, že kdo chce mít víc většinou nemá nic nebo neskončí dobře. Carrie nebyla nikdy šťastná a její milenec se zase dostal na úplné dno

25.09.2020 4 z 5

Dívka v modrém plášti Dívka v modrém plášti Monica Hesse

Skvělá kniha. Téma je mi blízké a četla jsem hodně knížek. Tato byla jiná, vyprávěná očima dospívající dívky. Příběh byl napínavý.Bylo v něm dost emocí a zvratů.Konec byl taky překvapivý. Doporučuji :)

09.03.2020 5 z 5

Maskot Maskot Mark Kurzem

Mně se příběh velmi líbil. Byl to zajímavý pohled na prožitky během 2. světové války. Některé věci mi přišly až neuvěřitelné,ale nic není nemožné. Na jedno dítě je těch hrozných situací až moc.Nelze se divit, že se s svojí nevyřčenou minulostí nebyl schopen vyrovnat a příběh musel ven. Divím se, že vůbec dokázal přežít

25.12.2019 5 z 5

Krabice živých Krabice živých Norbert Frýd

Kniha byla velice zajímavá. Dobře napsaná. Líbila se mi psychologie postav, ukázka chování a myšlení různých typů vězňů i esesáků. Některé věci se mi zase až tak moc nelíbily jako např. poukazování na bolševiky a soudruhy, že je to nejlepší,co může být...Taky se mi nelíbil ten useknutý konec.To že byl smutný je věc jedna,ale že jsme se nedozvěděli, jestli Zdeněk přežil a natočil ten film je věc druhá.Podle mého názoru,to mohlo být uvedeno.Bylo by to podle mě ucelenější

20.11.2019 5 z 5