Scarycrowie Scarycrowie komentáře u knih

Papírová města Papírová města John Green

Přiznávám, že od této knihy jsem po přečtení Hvězd očekávala opravdu hodně, a tak mě ani moc nepřekvapuje, že jsem nakonec byla trochu zklamaná. Autor si nasadil laťku hodně vysoko a jak už tady bylo psané, bude se mu těžko překonávat. Ale i přes mé zklamání si kniha zaslouží pět hvězdiček. Nechybí zde typický autorův humor, děj má spád a samotná myšlenka papírových měst je zajímavá. Kniha je plná metafor a citací a nutí vás přemýšlet o věcech, které by třeba mě ani ve snu nenapadly. Komu se líbily Hvězdy nebo Hledání Aljašky se jistě bude líbit i tohle dílo, ale dala bych si pozor na ono velké očekávání :)

27.10.2014 5 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Samotná zápletka mne až tolik nezaujala, ale autorova zamyšlení o lásce, životě a smrti mi přesto zaručila velmi silný literární zážitek.

19.08.2018 4 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Bezpochyby nejlepší kniha, kterou jsem v poslední době četla jak po stránce jazykové, tak i co se příběhu týče.

25.01.2017 5 z 5

Druhá šance Druhá šance Lisa Jane Smith

Sama už ani nevím proč si vždycky v knihovně půjčím díl další a další, když mě ve skutečnosti to neustálé natahování děje vůbec nebaví... Jak už tady bylo psáno, autorkou není ani L.J.Smith, podobnost se seriálem je minimální a je na první pohled zřejmé, že další díly jsou vydávány jen aby z lidí tahaly peníze za tenhle dávný světový bestseller.
Zjevně už nevěděli kudy kam se zápletkou, a tak dali celému Fell's Church druhou šanci. Asi 3/4 knihy je absolutně o ničem. Kapitoly jsou stavěné na bezvýznamném tlachání a ještě k tomu má každá postava, z mého pohledu, alespoň jednu nesnesitelnou vlastnost, nejčastěji žárlivost, dalo by se říct, že snad každý na někoho žárlí- Bonnie na Elenu, Matt na Stefana, Stefan na svého mrtvého (!) bratra, atd. atd...
Přijde mi, že vztahy mezi postavami se neustále opakují a celé je to takový jeden velký zamotaný kruh. Jediné co se opravdu mění je podoba onoho zla a prostředí, kde se děj odehrává.

06.12.2014 2 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Moje první kniha, kterou jsem kdy od Kinga četla a poslední rozhodně moc dlouho nezůstane. Trishu jsem celou dobu litovala a strachova se, aby se jí nic nestalo. Čekala jsem sice, že to bude trochu víc horor, a děj se občas vlekl, prostě šla a šla a šla až došla k bobulím...ale i tak dávám 4 hvězdičky. Původně jsem dala jen 3, protože jak se Trisha na baseballové večery tešila, tak já jsem je nenáviděla, ale fakt že nemám celkově ráda sport a pravidlům baseballu nerozumím je můj problém a snižovat tím hodnotu knihy je podle mě blbost.

08.07.2014 4 z 5

FlirtAtak FlirtAtak Franziska Gehm

Tuto knihu jsme si půjčila jen pro zajímavost, protože jsem ještě nikdy na nic podobného nenarazila. Styl psaní "rozhodni se" mne zaujal, ale možná se vám to bude zdát kruté, jenže ve finále mi to nestálo ani za tu cestu z knihovny... Cca za 20 minut přečtené, možná by se s tím dal ukrátit čas někde v čekárně u zubaře, lepší využití pro tuto knihu nevidím... Snaha napodobit myšlení a mluvu puberťačky mě neuvěřitelně iritovala. Jednoduše tohle není ABSOLUTNĚ nic pro mě.

28.06.2014

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Knihu jsem si přečetla dřív než jsem zhlédla film a jsem za to neskonale vděčná, protože kdyby tomu bylo naopak, nejspíš se ke knize nikdy nedostanu.
Tohle dílo je to nejlepší, co jsem v poslední době četla a dokonce přemýšlím, že bych zainvestovala do pokračování, jen se mi trochu příčí, že vyšlo teprve nedávno a kdyby mě to chytlo, na poslední díl trilogie si hezky rok počkám... :D Nechybí zde akce, napětí a děj má spád. Nic moc jsem od této knihy nečekala, ale opravdu mile mě překvapila.

20.12.2014 5 z 5

Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Nápad originální. Kniha se četla sama, jen mi konec přišel trochu odbytý. Na oddychové čtení ale dobrý. :)

23.01.2015 4 z 5

Mrazivé léto Mrazivé léto Manuela Martini

Knihu mám stále rozečtenou, už nejméně týden, do čtení se musím opravdu až nutit a mám co dělat, abych ji neodložila. Thriller to tedy opravdu není, spíše oddechová četba na prázdniny pro desetileté děti. Vytáčí mě, jak spisovatelka neustále opakuje jména v dialozích. Že si máme dávat pozor na opakování slov jsme se učili asi v 6. třídě a jeden by čekal, že si na to paní spisovatelka ve 40 letech bude dávat pozor.
Ale nechci tuto knihu nikomu znechucovat, jen vás varuji, že od jistého věku vám to bude připadat příliš dětinské na to, aby se vám to mohlo líbit a čtení jste si alespoň trochu užili.

28.06.2014 2 z 5