sf1 sf1 komentáře u knih

Na vrchol Na vrchol Nicholas Binge

Autor že učí tvůrčí psaní? Tak to by se měl sám někam zapsat, protože tohle bylo otřesné, ostatně jak jsem očekával. Kniha začíná podobně jako Chronolity nebo Spin od Wilsona. Jenže Wilson je schopný autor a konce jeho knih jsou vypravěčsky bravurně zvládnuté. Binge je nudný od začátku do příšerného finále, kde začne motat náboženské žvásty s new age tlachy a esoterickým blouzněním.

10.01.2024 1 z 5

Zahrada Rámova Zahrada Rámova Arthur Charles Clarke

Jen o chlup lepší než Návrat Rámy, hlavně díky daleko kvalitnějšímu překladu. Některé pasáže jsou ale naprosto otřesné. Lahůdkou je číst, jak hlavní hrdinka otěhotní, pak otěhotní podruhé, pak otěhotní potřetí, sice porodí retardované dítě, ale jedeme dál, otěhotní počtvrté, pak otěhotní popáté. Ano, pětkrát! Prostě Šichtářová v kosmu.

23.09.2023 2 z 5

Tušení podrazu Tušení podrazu Ondřej Neff

Tušení šílené nudy se po zhruba sto stranách změnilo v jistotu otřesné pitomosti.

25.04.2023

Dračí vejce Dračí vejce Robert L. Forward

Ten vznik náboženství u čílů na podobně nesmyslném základě jako lidské náboženství byl prostě perfektní. Jako zbytek knihy samozřejmě.

16.12.2022 5 z 5

Experiment pro třetí planetu Experiment pro třetí planetu Jaroslav Veis

Nejlepší česká sci-fi povídková sbírka. Co povídka to skvost.

26.10.2022 5 z 5

Mrtvé město Mrtvé město Camilla Sten

Skvělý rozjezd, slabá druhá polovina, ještě slabší konec. No stačilo, Camillo.

16.05.2022 2 z 5

Kolébka Kolébka Arthur Charles Clarke

Zdaleka nejhorší Clarke, opravdu otřesné! Na téhle pitomosti se Clarke spolupodílel tak maximálně půlstránkovou synopsí a vlastním jménem.

17.01.2022

Jak rozumět komiksu Jak rozumět komiksu Scott McCloud

Nudná vysokoškolská přednáška jakž takž snesitelná díky přidaným obrázkům.

28.09.2021 2 z 5