Shardlake | Komentáře u knih | Databáze knih

Shardlake Shardlake komentáře u knih

Sněžná slepota Sněžná slepota Ken Follett

Kniha se opět pěkně četla a měla napětí až do konce.

15.06.2013 3 z 5

Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Pavlína Klemm

Kniha je čtivá, vtáhne do děje. Popisuje skutečnou událost, boj africké ženy za svobodu žen v Africe. Autorka bojuje proti nezákonnému vdávání děvčat ve věku kolem 14 let za své příbuzné (bratrance), kdy je poté dívka podle tradice nucena rodit jedno dítě vedle druhého a na základě ženské obřízky, kterou sama v 7 letech proti své vůli podstoupila, je tak každý porod dítěte velice bolestivý. Chtělo to jistě hodně odvahy napsat o svém smutném životě.

22.04.2013 5 z 5

Platnéř Platnéř František Niedl

Kniha se dobře četla, kapitoly nebyly dlouhé, přesto bych knihu jako historický román neoznačila. Když porovnám obsah knihy s knihami od C. J. Sansoma (Rozpuštění aj.) nebo K Folletta (Pilíře země), přišlo mě, že se autor málo opíral o historické události té doby.

20.04.2013 2 z 5

Kámen a bolest Kámen a bolest Karel Schulz

Kniha se mně líbila obsahem, ale vadily mně určtié části textu v latině bez českého překladu a také jsem čekala, že tam bude pasáž o Sixtinské kapli a malbě Posledního soudu, což mne velmi zklamalo.

07.04.2013

Protože navždy trvá dlouho Protože navždy trvá dlouho Otec Jeroným

Kniha s duchovní tématikou. Přibližuje život mnichů - cisterciáků v Sept Fons. Kniha přibližuje důvody, proč se stát mnichem, jaký styl života to obnáší a též ukazuje, jak neochabnout ve vztahu křesťan - Bůh. Ten, kdo dokáže číst pozorně zde najde rady, jak prohloubit svůj duchovní život s Bohem nebo též jak najít opět chuť k četbě Písma.

09.02.2013 2 z 5

Královnina guvernantka Královnina guvernantka Karen Harper

Po přečtení této knihy, si člověk řekne, jak je rád, že nežije v době, kdy platí trest smrti a po znelíbení se králi mu nehrozí pobyt v přísném žaláři, mučení a nakonec poprava.

16.01.2013 3 z 5

Baudolino Baudolino Umberto Eco

Knihou jsem se pomalu a ztěžka prokousávala ke konci a hodně mě vadila rozvláčnost obsahu a přemíra fantazie. Nakonec jsem knihu po dlouhé době dočetla, ale nezaujala mě natolik, že bych se k ní někdy vrátila. Pro mne velký propadák.

16.11.2012

Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

K této knize se též ráda vracím, ráda sleduji i její seriálové zpracování.

01.09.2012 3 z 5

Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Kniha se velice dobře čte a ukazuje, jak je náročné starat se o "výjimečné" děti.

29.08.2012

Modlitby Jana Pavla II. Modlitby Jana Pavla II. Zenon Ziolkowski

Tato malá knížečka je velká svým obsahem, protože je zde plno krásných modliteb a myšlenek, které vyslovil Jan Pavel II. jako papež za svého pontifikátu na různých místech světa. Doporučuji všem, kteří se neumí modlit svými slovy.

25.08.2012 3 z 5

Panny od královny Anny Panny od královny Anny Marika Syrová (p)

Tuto knihu snad četla každá dívka, když jí bylo ..náct

22.08.2012

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Opět jedna z pěkných knih od této autorky.

16.08.2012 3 z 5

Na věky věků Na věky věků Ken Follett

I přes svou tloušťku je to kniha, od které jsem nerada odcházela dokud jsem ji neměla celou přečtenou. Byla napínavá a čtivá až do konce. V části, kde je popisováno stahování kůže zaživa jednomu ze zlodějů, mě přebíhal mráz po zádech i při pouhém čtení. Určtě nebylo lehké žít ve středověku. Knihu mohu jen a jen doporučit.

16.08.2012 5 z 5

Maminka Markéta Maminka Markéta Teresio Bosco

Opět krásná kniha od mého oblíbeného autora.

11.08.2012 5 z 5

Zjevení Zjevení Christopher John Sansom

Knihu Zjevení jsem četla od Sansoma jako první, aniž bych věděla, že je to až čtvrtý díl a musím přiznat, že se mě velmi líbila. Je napínavá, čtivá. Vřele doporučuji. Já sama jsem ji "zhltla" během 14 dní.

11.08.2012 5 z 5

Chudá žena Chudá žena Léon Bloy

Tato kniha svým obsahem není zrovna lehká na pochopení. Sama ji čtu už čtvrtý měsíc a stále ještě nejsem u konce, protože se podle mého nedá číst na jeden zátah.

11.08.2012

Láska smrtí nekončí Láska smrtí nekončí Kongregace Milosrdných sester sv. K. Boromejského

Příběh o životě představené řádu Boromejek. Tato kniha mne až tolik neoslovila.

27.07.2020 3 z 5

Manželství - cesta ke svatosti - Svatí manželé 20. století Manželství - cesta ke svatosti - Svatí manželé 20. století Jitka Krausová

Kniha nabízí krátké medailonky osob s pověstí svatosti, většinou manželských párů, z celého světa. Některé jsou známé, jako např. rodiče Matky Terezy z Kalkaty, jiné jsou neznámé, ale každý z nich je zajímavý. Jistě nebylo snadné nashromáždit potřebné informace a popř. přeložit text z původních informací. A i za to patří autorce velký dík.

Všem, kteří se rádi dozví více o lidech, kteří dokázali žít svůj "obyčejný život" nadpřirozeně, je určena právě tato pěkná kniha.

04.05.2020 5 z 5

Deštivý den Deštivý den Jiří Kostka

Na začátku příběhu čtenáře až mrazí. O mladé ženě, která ztratí své nejbližší a o tom, jak se snaží znovu žít a najít nový smysl života.

27.01.2020 3 z 5

Mesačný kameň sv. 1. Mesačný kameň sv. 1. Wilkie Collins

Pokračování o pátrání po Měsíčním kameni pro mne bylo čtivější než první díl.

18.01.2020 3 z 5