Sheldon komentáře u knih
Tuto knihu mi přinesl kamarád do hospody a nastolil jí jako téma. Vyprávění mě velmi zaujalo a pak jsem si knihu přečetl, ačkoli jsem Forsytha dosud nikdy nečetl. A musím říct, že mě jeho strhující život chytl i nepustil, zejména pasáže z Československa a Východního Berlína, protože popisuje místa, která znám. Moc se mi kniha líbila, ale přiznám se, že některé africké anabáze mě moc nechytly.
Nepříliš přesvědčivá publikace o Antonu Kernovi, kde autor často staví své teze na vodě a přiřazuje některé obrazy Kernovi, které rozhodně nikdy nenamaloval.
Velice dobře zpracovaná kniha od Marka Pučalíka, který je sám členem křížovnického řádu a době vrcholného baroka rozumí jako málokdo.
Vynikající kniha od zkušeného historika a průvodce, který všechna místa velmi dobře znal. Kniha je napsána poutavě a čtivě.
Dobrý den, kniha vyšla v nízkém nákladu, její cena je 800 korun a zájemci si jí mohou objednat přímo u autora knihy pana Miroslava Slaniny na emailu armsstudio@seznam.cz nebo zakoupit na městském úřadě ve Vejprtech u paní Štěpánky Vlasákové.
zde je odkaz na článek o křtu knihy: http://www.realarts.cz/?p=1119
Kvalitně odvedená školní práce, které knižní vydání rozhodně neuškodilo, zajímavé jsou poznatky z archivu, konfliktní historie zůstane konfliktní historií, autor se snaží uplatnit svůj pohled, což je pro úspěch práce klíčové, některé informace jsou v rozporu, co jsem zjistil sám během bádání, ale to jsou spíš marginálie. Celkově zajímavá práce, která si zaslouží pozornost.