sidonie kermack sidonie kermack komentáře u knih

Noční pavouk Noční pavouk John Lutz

Lutz patří mezi mé oblíbené spisovatele, jejichž knihy se dají číst i vícekrát a vždy jsem napnutá.

Potřeba zabíjet Potřeba zabíjet John Lutz

Jako vždy perfektní. Mám ráda takové knihy.

30.03.2012 5 z 5

Krása nesmírná Krása nesmírná Irina Karnauchovová (p)

Milovala jsem tyto pohádky, a knihu mám doma, i když už doznala dost šrámů častým čtením, ale i "díky" těm, kterým jsem ji půjčila (a pár podobných zkušeností, kdy se mi dokonce knížka ani nevrátila, už knížky nepůjčuji). A v souvislosti s tím, jak příšerné jsou "dnešní" hry, filmy, seriály, jsem si na tuto knížku vzpomněla. Třeba plot s těmi lebkami, kostmi...

25.03.2012 5 z 5

Naše paní Božena Němcová Naše paní Božena Němcová František Halas

Tuto knížku jsem četla poprvé jako školačka, tak jsem tomku moc nerozuměla, ale později už ano. Moc hezké.

18.01.2012 5 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Jedna z mých nejoblíbenějších.

03.01.2012 5 z 5

Faraonův písař Faraonův písař Alexej Pludek

I tuto knížku mám doma, také několikrát čtenou a určitě na ni zase v dohledné době dojde. K některým knihám se ráda vracím.

10.05.2012 5 z 5

Mrazivá noc Mrazivá noc John Lutz

Závěr knihy mě překvapil, tipovala jsem někoho jiného... Ale bohužel zklamání v tom řešení koncové situace a la Amerika.

05.04.2012 5 z 5

Mrazivá noc Mrazivá noc John Lutz

Kniha se mi líbí, bohužel ji čtu pomaleji než ostatní, ale ne proto, že by to bylo nezáživné, nýbrž proto, že jsem si ji půjčila v pondělí spolu ještě s jednou knihou a jít si půjčit další po dvou dnech nelze, neboť 90% těch, co se mi líbí, už jsem četla. Některé i vícekrát. Takže si ji šetřím.

Kalle Blomkvist zasahuje Kalle Blomkvist zasahuje Astrid Lindgren

Dodnes se mi tyto knížky líbí, je z nich znát, že děti mohou prožívat dobrodružství a přesto být stále dětmi.

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Knížka mého dětství, tehdy jsem si ji půjčovala v knihovně. Pro své děti jsem ji konečně už mohla i koupit. Občas se k ní varcím i teď, je to krásné, veselé, prostě dětské a k tomu překrásné ilustrace...

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Tahle detektivka se mi moc líbila.

05.02.2012 5 z 5

Nikola Šuhaj loupežník Nikola Šuhaj loupežník Ivan Olbracht (p)

Povinná školní četba, takže mě to nebavilo.

28.01.2012

Nemesis Nemesis Agatha Christie

Další z těch, které už jsem četla vícekrát a vždy se mi líbí.

18.01.2012 5 z 5

Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Ač kaqlendářním věkem dávno dospělá a k tomu žena, tohle si čas od času ráda přečtu.

03.01.2012 5 z 5

Nepřítel z Atlantidy Nepřítel z Atlantidy Alexej Pludek

Tuto knihu mám doma, občas se k ní vracím. Líbí se mi, a zrovna teď se ji chystám číst znovu. Pokud si nepřinesu z knihovny další podobné...

10.05.2012 5 z 5

Noční vraždy Noční vraždy John Lutz

Knihy tohoto autora čtu ráda. Ani jednu jsem nevrátila nedočtenou, vždy je zhltnu během jediného dne:-)

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Knížku jsem přečetla jedním dechem.

10.02.2012 5 z 5

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Moje velice oblíbená knížka, bohužel jsem ji kdysi půjčila, a ta dotyčná mi ji už nevrátila.

10.02.2012 5 z 5

Detektiv Kalle má podezření Detektiv Kalle má podezření Astrid Lindgren

Vybavují se mi vzpomínky na dobu, kdy jsem tuto knížku četla (lepší než ty tzv. dívčí románky).

Panenka Panenka Ruth Rendell

Zatím se mi líbily všechny knížky této autorky, které jsem přečetla, u téhle tomu je nejinak.

06.02.2012 5 z 5