SimulinaT SimulinaT komentáře u knih

Dům vůní Dům vůní Martina Sahler

Příběh nás zavede k historii parfému. Najdeme zde vysvětlení výroby a vnímání parfému. Krásný děj. Ze začátku obyčejný příběh ke konci nabytý napětím a postupný rozuzlení historie.

30.07.2023 5 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

Kniha byla ze začátku zajímavá popisem života tamních obyvatel. A nemoci modré kůže. Napětí se objevilo asi dvakrát. Taky je zajímavé ukončení knihy a vysvětlení její vznik.knihu doporučím. Líbila se mi . Konec příběhu jsem odhadla částečně správně.

08.07.2023 4 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Kniha která překvapí. Andílek vůbec nebude andílek.

Knihkupectví poslední naděje Knihkupectví poslední naděje Emily Blaine

I když jsem od začátku tušila jak příběh skončí napjatě jsem četla dál jestli budu mít pravdu já či autor. Krásný jednoduchý příběh

Símka Símka Lucie Hušková

Kniha je úžasná a konec napínavý. Věřím že kdyby se s Hanou začalo pracovat v mládí byla by jiná,ale to se v určité době nedělalo. Holt Simku chápu rozuměli bychom si.

Medový domeček Medový domeček Andrea Popprová

Moc krásná knížka. Příběh je srozumitelný. Dítě se dozví v kostce zajímavosti o úlu s životu včel. Kniha je krásně ilustrovaná a láká k vyprávění si o obrázcích. Je zde i pár křížovek. Moc se nám líbila.

10.04.2024 5 z 5

Žlutý ptáček zpívá Žlutý ptáček zpívá Jennifer Rosner

Kniha je krásná. Ze začátku je to příběh z úkrytu a dlouho je bez napětí. Pak se odehraje okamžik odloučení a příběh získá napětí přežitím. Nadále se bude střídat radost se zklamáním a nakonec vše vyvrcholí u konce. Ten mě mrzí že není víc rozvedený chybí mě tam ta pořádná tečka.

13.02.2024 4 z 5

Chci tě slyšet Chci tě slyšet Alexandra Soldánová

Je to takové krásné rozptýlení. Útěk z reality. Předem víš jak to skončí ale celou dobu čekáš jestli budeš mít pravdu nebo se příběh zvrhne jiným směrem.A jak dopadne musíte zjistit sami. Knihu doporučuji.

16.11.2023 5 z 5

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Dětem se příběh libyl. Naučí se jak se chovat k hráčkám a dávat šance i těm které nejsou moc oblíbené.

19.06.2023 4 z 5

Doktorka za mřížemi Doktorka za mřížemi Amanda Brown

Knihu doporučuji, hezky se četla. Je plna zajímavých příběhu.

19.06.2023

Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Jitka Juliet Navrátilová (p)

Knihu jsem dostala na přečtení aniž bych chtěla. Sama bych se asi nepřinutila.Ale ten kdo ji přečte pochopí že se člověk musí naučit přijímat malé pomocné ruce. Je to zajímavý příběh Jitka nas vezme do míst kam by každý člověk nešel. Popíše nám zajímavé stavy myslí. A na konec nám vysvětlí co je důležité v životě a to myslet srdcem. Kdo si knihu přečte aspoň část a konec pochopí.

04.11.2024 4 z 5

Kronika zapomenutého kněze aneb hříchy na templářské tvrzi v Čejkovicích Kronika zapomenutého kněze aneb hříchy na templářské tvrzi v Čejkovicích Naďa Horáková

Když se čtenář prokouše složitějším začátkem objeví zajímavý příběh z dob ukončení Templářů a život z okolních tvrzí.

30.09.2024 4 z 5

Mezi živly - Příběh podle filmu Mezi živly - Příběh podle filmu Suzanne Francis

Hezká knížka už se těšíme na film. Krásné barevné obrázky a trochu textu.Přecteno druhačkou

15.05.2024 5 z 5

Dopisy od Sisi – Dosud nezveřejněná korespondence císařovny Dopisy od Sisi – Dosud nezveřejněná korespondence císařovny Alžběta Bavorská

V knize najdeme krásné obrázky. Je poučná a zajímavá. Jen se mě těžko orientovalo mezi postavami,ale to je tim že se dávaly stejná jména i Sisi měla tři vnučky Alžběty. Jsem ráda že jsem ji četla.

29.02.2024 4 z 5

Tramvaj plná strašidel Tramvaj plná strašidel Petra Braunová

Kniha se nám moc líbila a byly jsme napjati jak příběh skončí a co všechno budou děti odvážné udělat. Poučná o Praze. A hlavně o zábavě dnešních dětí.

22.02.2024

Nepovedené kouzlo – Emilka a ztracená škola Nepovedené kouzlo – Emilka a ztracená škola Petra Martišková

Moc krásná kniha. Jednoduchý příběh,krásné obrázky. Na konci malé ponaučení.

21.12.2023 5 z 5

Manželství bez chybičky Manželství bez chybičky Stephanie Laurens (p)

Knize chyběl šmrnc. Ze začátku to byl příběh seznamovací, kdy jsem čekala že se děj rozjede. Až ke konci na pár stránkách bylo trošku napětí kde se čtení zrychlilo.

25.11.2023 2 z 5

Odvážná čtyřka a poklad Zikmunda Lucemburského Odvážná čtyřka a poklad Zikmunda Lucemburského Sabina Huřťáková

Pěkná, napínavá kniha. V duchu televizního seriálu kriminálka 5. B.kde děti řeší záhadné případy. Jako zde na hradě.

19.10.2023 5 z 5

Špionka v knihovně Špionka v knihovně Madeline Martin

V knize jsem se ze začátku zracela mezi dějem dvou žen, ale po chvilce jsem se v knize orientovala. Nakoukli jsme do tajných cest v době války a prožili radosti a hnus války. Jak těžké bylo žít v různých zemí. Co vše absurdní bylo pro ně vzácností. Krásná kniha.

28.09.2023 4 z 5

Komisár Vrtilabka a prekliatie zuba múdrosti Komisár Vrtilabka a prekliatie zuba múdrosti Petr Morkes

Pěkná kniha pro děti se spousty obrázku. Vhodná ke společnému čtení. Mohlo tam být více pátrání ať se zapojí do děje,ale jinak pohodový příběh.

21.09.2023 4 z 5