Sirael23 | Komentáře u knih | Databáze knih

Sirael23 Sirael23 komentáře u knih

Mozart - Velký mág Mozart - Velký mág Christian Jacq

Zahozená příležitost, tak bych to nazvala. Skvělé téma popsané neuvěřitelně nudně. Koho zajímá, co složil Mozart zrovna 5. prosince 1775? Jasně, najdou se i tací, ale pokud beru do ruky beletrii, ráda bych si přečetla něco o tom, jaký Mozart vlastně byl jako osoba. Tady najdu jen výčet děl a do toho krátké útržky o zednářích. Chybí tomu hlava a pata.

05.09.2021 2 z 5

Sbohem, plínky! Sbohem, plínky! Penny Warner

Pro prvomatku dobré, rychlé, srozumitelné. Za těch pár korun doporučuji.

31.08.2021 3 z 5

Bourneovo ultimátum Bourneovo ultimátum Robert Ludlum

Třetí díl je podle mě nejslabší. Je to dost ukecané, na začátku trochu zmatečné a překombinované. Některé části se mi však líbily, hlavně ta na ostrově, pak už to šlo s kvalitou trochu z kopce.

26.08.2021

DigiDetox DigiDetox Matěj Krejčí

V knize jsem neobjevila nic podstatného - ale ono to vlastně ani nejde. Základem digidetoxu je omezit nebo se odpojit od internetu a jeho lákadel, což je všem jasné i bez knihy. Ve čtení mě rušily vložené citáty. Dala bych je jen na začátek nebo konec kapitoly.

31.07.2021 2 z 5

La Aviadora - můj sen La Aviadora - můj sen Hanuš Salz

Nepříliš dobře napsaná kniha o velmi zajímavé ženě. Místy se dost špatně čte. B. Laglerová by si zasloužila lepší životopis.

21.05.2021

Namlouvání, láska a svatba v české lidové kultuře Namlouvání, láska a svatba v české lidové kultuře Alexandra Navrátilová

Tohle je kniha nabytá informacemi, jenže většina příkladů je z Moravy a Slezska. Takže pokud máte většinu předků v Čechách jako já, je to dobré pro nějakou představu, ale víc nic. A musím tedy říct, že bych nechtěla být nevěstou v těch dobách, protože těch zvyků a tradic je velké množství.

19.05.2021

Za časů našich prababiček a pradědečků – Život na přelomu 19. a 20. století Za časů našich prababiček a pradědečků – Život na přelomu 19. a 20. století Hana Kneblová

Tato kniha obsahuje řadu zajímavých a poučných informací. Jen má jednu vadu - chce obsáhnout všechny oblasti života, což se úplně nepovedlo. Třeba kapitola o sportu nebo světových výstavách je fajn, zatímco úvod do módy je bez adekvátní obrazové přílohy k ničemu. Také kapitola o bydlení je velmi stručná, zabývá se vlastně jen Prahou, takže pokud vás zajímá jiná část republiky, máte smůlu. Autorka si měla vybrat jen určité oblasti, takto promarnila potenciál knihy.

09.05.2021 3 z 5

Ženy s kufříkem a nadějí Ženy s kufříkem a nadějí Milena Lenderová

Protože se zajímám o genealogii, zaujalo mne i tohle téma, které má s matrikami leccos společného. Kniha je velmi zajímavá, čtivá, i když ke konci se některá témata stále opakují. Je to zajímavý a užitečný vhled do historie zdravotnictví, ale i běžného života. Pokud máte v rodokmenu porodní bábu, tak je to čtivo takřka povinné.

05.03.2021 5 z 5

Ztracené vesnice, opuštění lidé... Ztracené vesnice, opuštění lidé... Wenzel Jaksch

Drsná, zajímavá kniha. Četlo se mi to s těžkým srdcem. Sice píše o německých hornících, ale ve stejných podmínkách žili a pracovali i moji čeští předci... To byl hrozný život. Určitě doporučuji k přečtení. Přestávám chápat výraz "Zlatá dvacátá léta".

05.09.2020 5 z 5

Čas nadějí: Z liteňských rukopisů Čas nadějí: Z liteňských rukopisů Zdeněk Zdrůbek

Zajímavá kniha, kterou byste neměli minout, pokud vás zajímá historie Litně. Využila jsem knihu při zkoumání svého rodokmenu - jsou zde jmenovitě uváděni významní občané města, ale i ti méně významní.

25.04.2019 5 z 5

Postav hlídku Postav hlídku Harper Lee

Zajímavý návrat do Maycombu a ke známým hrdinům. Popravdě se nedivím, že ve své době román nebyl v této podobě vydán. Leccos tomu chybí a leccos přebývá. Ten, kdo s autorkou spolupracoval na Jako zabít ptáčka, musel být vážně dobrý.

20.08.2017 3 z 5

Copywriting Copywriting Michaela Horňáková

Ztráta času. Vše se v textu jen neustále opakuje, chybí slíbené příklady z praxe. Neočekávám od podobné knihy, že mne bude poučovat o pravopisu, na to mám pravidla. Copywriting od Anny Sálové je mnohem přínosnější volbou.

07.07.2017

Jak zabít svého šéfa Jak zabít svého šéfa Shane Kuhn

John Wick v papírové podobě. Za mě dost dobré.

05.07.2017 4 z 5

Cejch Cejch Zdeněk Šmíd

Skvělá kniha, která mne naprosto uchvátila. Není to úplně lehké čtení, jak téma i forma jsou náročnější, ale určitě stojí za to.

21.11.2016 5 z 5