Siraelxy Siraelxy komentáře u knih

Sestry Sestry Curtis Sittenfeld

Čekala jsem od ní víc. Je to jedna z těch knih, kterou přečtete, řeknete si: No jo. A už nikdy se do ní nepodíváte. Čte se docela dobře, takže ji dávám 3 hvězdy. Více na: www.siraelxy.blogspot,cz

27.09.2015 3 z 5

Krvavá mlha Krvavá mlha Patricia Cornwell

Tato knížka mě nebavila, i když jsem jí dočetla. Vůbec mě nevtáhla do děje :-( Má pár silných momentů, ale to je málo. Více zde: http://siraelxy.blogspot.cz/2015/09/patricia-cornwell-krvava-mlha.html

06.09.2015

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Pokud nevíte jakou knihu s sebou na dovolenou, doporučuji tuhle. Vtipná, pocitová, psaná pro ženy :-) Nehledejte v ní žádné filosofování ani hluboké myšlenky. Ale pár krásných zamyšlení v ní je. Mrkněte sem: http://siraelxy.blogspot.cz/2015/08/liane-moriarty-na-co-alice-zapomnela.html

08.08.2015 4 z 5

Světlo mezi oceány Světlo mezi oceány M. L. Stedman

Dilema mezi odpovědností a láskou.....mezi zákonem a manželkou.....mezi strážcem majáku a tatínkem.
Nádherná knížka, kterou je potřeba si přečíst......více na http://siraelxy.blogspot.cz/2015/07/m-l-stedman-svetlo-mezi-oceany.html

26.07.2015 5 z 5

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Jak říká Mňága a Žďorb: I cesta může být cíl......více zde: http://siraelxy.blogspot.cz/2015/06/cheryl-strayed-divocina.html

28.06.2015 3 z 5

Mámin seznam Mámin seznam John St. Greene

Jak je možné, že někomu osud naloží tolik trápení? Jak je možné být statečný tak, že si to ani neumím představit? A jak lze přežít smrt nejmilovanější osoby a neumřít žalem?
Přečtěte si o tom.......

15.05.2015 4 z 5

Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Tyhle severské detektivky....uf, jsou tak syrové. Mně se kniha docela líbila, pokud se to dá říct o knize, s tak drsnou tématikou. Zhruba od 190 strany jsem tušila....
Čte se docela dobře, ani jsem se neztrácela ve jménech, protože byly normální :-) Děj má spád a pořád se něco děje. Jelikož jsem od ní nic moc neočekávala, přestože je bestseller, nebyla jsem zklamaná.

26.04.2015 3 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Naprosté nadšení. Po dlouhé době kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Je neskutečné jak dokonale spisovatelka vystihla myšlenkové pochody a pocity hlavních hrdinek, tak, že jsem si říkala: ,, Jo, přesně tak bych reagovala já a dalších x žen."
Více na mém blogu: siraelxy.blogspot.cz

15.03.2015 5 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Lincol Rhym, kvadruplegik s hlavou bystrou jako málokdo a jeho krásná přítelkyně Amélie, to je dvojka, která si rozumí beze slov. Tito dva, plus dalších pár, vyšetřují vraždy, které se dějí dle vzoru toho druhého sběratele....nebo ne?

Vrah zabíjí originálním způsobem, aplikuje jed do kůže tím, že oběť tetuje. To by ale nebyl správný saďour, kdyby jed byl jen tak ledajaký. Je to výtažek z jedovatých rostlin. jednou z Andělské trumpety, podruhé z Ruzpuku.....smrt je pomalá a bolestivá. A co takhle Oleandrový pokoj? Tajemství....

Ano, tajemství a překvapení, to je to co mě na těchto knihách baví. Tady si většinou určíš pachatele a ono prd- ten tvůj vrah je hodný strejda a vrah je .....někdo úplně jiný :-) Myšlenkové pochody Rhyma jsou excelentní, každý jen tak mimochodem vyřčený detail, může vést k vrahovi.

Slabá chvilka této knihy, dle mého názoru, je jakási překombinovanost vztahů. Každý se zná s každým a nikdo s nikým.....no, vím, tohle nikomu nic neřekne :-) Ale nechca prozradit, nemůžu jinak.

Pravdou je, že mě v této knize docela štval Hodinář ( to je ,,hrdina" jiné Rhymovi sady). Respektive vztah Rhyma k němu. Takový jakýsi obdiv až úcta...k vrahovi?! Proč?!!! A co leze do knihy o někom jiném?

siraelxy.blogspot.cz

13.03.2015

Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

Nenapsala bych nic lepšího a vystihujícího než ANETW94......můj dík směřuje i k překladatelce. Jednuduše doporučuji....i těm co tvrdí, že fantasy není pro ně (patřila jsem k nim).

05.09.2014 4 z 5

Nemusí být vždycky kaviár Nemusí být vždycky kaviár Johannes Mario Simmel

Když pročítám rozporuplné komentáře zde uvedené, musím napsat, co mě zaujalo na této knize nejvíc. Respektive proč já si ji pamatuji. Četla jsem ji hrozně dávno, o čem kniha je si pamatuji velmi matně, kdo ji napsal jsem zapomněla, jediné co jsem věděla bylo to, že v ní byly recepty :-) tento popis jsem napsala na jedno diskuzní fórum a ejhle, nějaká sečtěla duše mi připomněla nazev i autora knihy.

08.03.2014

Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Jedna z mála knih, která se dá číst znovu a znovu a znovu.......

19.02.2014

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Film super a kniha taky. Takovà oddechovka pro třicátnice :-)

09.02.2014

Potok stínů Potok stínů Joy Fielding

Trochu psychologie, dost napětí, pár vulgárních slov ( naprosto zbytečných) a hlavní hrdinka, jejíž skoro ex je hajzl,.....jako skoro ve všech knihách této spisovatelky.
Od Fieldingové jsem čekala trochu víc.

07.02.2014 3 z 5

Dvě ženy Dvě ženy Beate Hellmann

Tuto knihu jsem četla opravdu dávno, ale pořád si ji pamatuji ( což se o málokteré knize dá říct). Dokonce je to jedna z mála knih, kterou jsem četla dvakrát. Krásný přííběh a krásné myšlenky.

01.02.2014

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Nejsem pŕíznivkyně Twiling ságy, moc nemusím sci-fi, ani nevím proč jsem po této knize sáhla.......ale jsem moc ráda. Zajímavá myšlenka, poutavě psáno a i láska jako trám :-) Jen nevím, jestli si mám dojem kazit filmem?

20.01.2014 4 z 5

Hra na lháře Hra na lháře Ruth Ware (p)

Kniha má v sobě tajemno, které je malinkato předvídatelné, ale přesto nakonec trošku jiné :-)

25.10.2018 3 z 5

Naposledy se ohlédni Naposledy se ohlédni Janelle Brown

Neřekla bych, že se jedná o thriller. Spíše o tajemný příběh, o hledání sama sebe, o sobeckosti a odpuštění. Má pomalejší rozjezd, ale od půlky knihy už to jede :-)
Celou recenzi si můžete přečíst na mém blogu.

25.10.2018

Strom lží Strom lží Frances Hardinge

Zvláštní kniha s nádechem mysterična :-) Je spíše pro mladší čtenáře. Je tajemná a napínavá.

16.09.2018 3 z 5

Ta druhá Ta druhá Michelle Adams

Čekala jsem víc...Příběh je zajímavý, ale jaksi nedotažený.

18.11.2017 3 z 5