Sisi11 komentáře u knih
Velmi se mi líbí nápad příběhu a také líčení, kde se vše odehrává. Krásné lesy ve Forks, déšť, škola... to vše je moc pěkně vykresleno, ale bohužel mi to nestačí k dokonalosti. Opravdu mě strašně otravuje jak je Bella nemotorná, neustále zakopává a někde se přeráží, jak je uvztekaná a jak se dětinsky spolu s Edwardem hádají. To jsou věci, které mi skutečně kazily čtení.
Převážně obrazová učebnice s 329 schématy a s doprovodným shrnujícím textem. Schémata popisují složité řídící obvody pomocí zjednodušených blokových zpětnovazebných obvodů, které napomáhají k pochopení regulačních pochodů v organizmu a které jsou zodpovědné za udržování stálého vnitřního prostředí organizmu.
Novinkou je velký rozsah obrazové dokumentace, v naprosté většině barevné - kniha obsahuje 553 obrázků a 50 tabulek. Rozsahem a kvalitou podobná domácí učebnice na našem trhu v současné době není, a je tak v podstatě jedinou moderní učebnicí, která plně odpovídá sylabům lékařské fyziologie na českých lékařských fakultách.
Velmi zdařilá kniha, která rozebírá osobu a charakter Alžbety Báthoryové-Nádašdyové z hlediska psychologie. Řeší, proč se šlechtična chovala tak zvráceně a kde mají její podněty prameny. Velmi se mi líbí citace pana dr. Kočiše, jehož knihu jsem také četla. Líbí se mi i seznamování s nepříčetnými psychickými stavy a jejich objasňování a vysvětlování. Velmi vkusné jsou i průvodní příběhy o podobných psychických zvrhlostech u jiných šlechticů stejné doby.
Do knihy jsem se začetla naprosto náhodně, když jsem ji našla při uklízení. Mohu doporučit všem, co se zabývají Alžbetou Báthoryovou nebo psychologií okolo sadismu, masochismu a objasňování nejasností :)
Učební materiál celého nervového systému pro všechny studenty neurovědy. Postupně se seznamujeme s jednotlivými soustavami a následně složitějšími systémy NS.
Naučný materiál pro všechny lékařské obory. V tomto díle je zpracován trávicí, močopohlavní, endokrinní a dýchací systém. Kniha je velmi dobře psána, až na některé zbytečné zdlouhavé popisování, které je stejně lépe viditelné na přiloženém obrázku. Obrázky mají spíše schématický vzhled, ale o to lépe se dají naučit malovat ke zkoušce. V knize jsou taky důležité průřezy, které pan profesor maluje při přednáškách na tabuli a vyžaduje, aby je všichni studenti uměli jak v hodině tak u zkoušky. Jako učební materiál je velmi zdařilá a mnohými studenty preferována.
Naučný materiál pro všechny lékařské obory. V tomto díle je zpracován pohybový systém a obecná anatomie, tedy úplný začátek na cestě ke zkoušce z anatomie. Kniha je velmi dobře psána, až na některé zbytečné zdlouhavé popisování, které je stejně lépe viditelné na přiloženém obrázku. Obrázky mají spíše schématický vzhled, ale o to lépe se dají naučit malovat ke zkoušce. V knize jsou taky důležité průřezy, které pan profesor maluje při přednáškách na tabuli a vyžaduje, aby je všichni studenti uměli jak v hodině tak u zkoušky. Jako učební materiál je velmi zdařilá a mnohými studenty preferována.
Po všech těch neskutečných výchovách rozmazlených dětí a konfliktech s jejich namyšlenými matkami se Agnes přeci jen odebrala do lepších míst a našla svou lásku. Velmi krásně čtivý a odpočinkový román od mých oblíbených sester Brontëových :) namísto Agnes jsem v románu viděla Anne a její život.
Krásné a příjemné čtení. Zatím moje první kniha od Coelha, ale to se brzy změní. Coelho mě svým psaním upoutal natolik, že jdu do dalších knih a velmi se na ně těším. Alchymista je velmi krásný příběh, ze kterého jsem si vzala to, že člověk má věřit sám v sebe. Má být optimistický a věřit ve svou sílu. Myšlenka toho, že každý najde svůj poklad, ale ještě před tím musí najít pár indícií, je velmi krásná, a také pravdivá.
Příběhy mého mládí, ach jak ráda na toto mé první pohádkové fantasy vzpomínám. Nepopírám, že jsem se několikrát bála :))) byla jsem ještě malá. Ale kniha je to poutavá a velmi zajímavá, možná se do ní pustím ještě jednou, abych si připoměla tento krásný příběh.
Další krásný zeměplošský příběh! Tentokrát s perfektní zápletkou a další hlavní postavou, Smrtěm, který mě opravdu okouzlil a díky němu jsem se nasmála, až mě břicho bolelo. Velmi mě v příběhu potěšilo mihnutí Mrakoplaše, sice jen na krátký čas, ale ten okamžik obohatil celou knihu. Další perfektní čtení, které mohu jen a jen doporučit ;)
Knížku jsem četla jako 15ti letá a musím říct, že jsem si jí opravdu užila. Mám krásný zážitek z příjemného a odpočinkového čtení. Jsem ráda, že jsem jí tehdá k těm narozkám dostala :))
Knížku jsem četla jako 15ti letá a musím říct, že jsem si jí opravdu užila. Dnes už bych se čtením měla asi problém a právě proto to ji znova nerozečtu. Mám krásný zážitek a nechci si ho pokazit. Kniha zkrátka není pro starší, zkušené a moudré čtenáře ;)
Kniha líčí celý život a vládu římského císaře Caliguly. Je známo, že tento člověk měl nechutné choutky a liboval si v nezvyklostech a různých zvrhlostech. Kniha je krásně napsaná a dobře čtivá, popisuje Caligulův vzestup směrem ke konečnému pádu. Zajímavé čtení.
Životopis Alžběty Báthoryové a kompletní historie celé její rodiny. Kniha líčí fakta, která se za její vlády udála a rozebírá skutečnost, jestli se tak opravdu stala, mohla stát a nebo nemohla stát.
Když pominu ty zmatené a trošku méně záživnější pasáže, stejně musím prohlásit, že tato kniha je naprosto skvělá. Nejlepší děj se odehrává v Pekle a s Devlinem, totálně tyhle pasáže žeru, je to bomba! Smlouva mezi Janem a Devlinem je suprová, ještě když tu vidíme, že Jan se potrestání stejně nevyhne, ač udělal všechno to, co udělal. Parádní myšlenka, parádně zpracovaná! A ještě ten předzávěr, ten mi vyrazil dech a úplně jsem se do něj zbláznila! Fantastické čtení ;)
I zlomil anděl Páně čtvrtou pečeť, a hle, kůň plavý a jeho jezdec Smrt, a peklo šlo za ním! (Ach!)
Tato série knih o anatomii je asi nejlepším studijním materiálem pro studenty lékařských oborů. Z knih se velmi dobře učí, vše je pěkně popsáno, velmi dobře se to čte a je to všechno snadno pochopitelné ;) mohu jen doporučit!